Donkere dagen voor Kerst
 Geplaatst op  25-12-2012  door Patrick
4171 keer bekekenAl een aantal dagen houd ik het weerbericht in de gaten, de vele regen die word opgegeven houd mij niet tegen om thuis te blijven. Ik moest en zou gaan vissen omdat het alweer een tijd geleden is dat ik er met de boot op uit ben geweest. Ik vind de winter helemaal niet erg, weinig scheepvaart en het aantal vissers is ook een stuk minder.
Vrijdagochtend sta ik vroeg naast mijn bed terwijl buiten de motregen langzaam naar beneden komt. Haast is er niet bij, ik heb nog zeker een uur voordat het helemaal licht word. Om een uur of 8 sta ik bij de helling en kan de boot het water in. Deze dag ben ik voor een groot gedeelte alleen aan het vissen, in de middag stapt mijn vismaat Barney in . Ik kies er voor om werpend en trollend vissen een beetje te gaan afwisselen.


Geen reus maar de nul is er af

Aangekomen op de eerste stek zet ik in de steunhengel een grote flanker en de handhengel vis ik met de Tyson. Van deze stek verwacht ik in de winter vaak snoek, en het duurt ook niet lang voordat de eerste aanbeet volgt.


Bakje koffie tegen de koude handen

Hetzelfde talud neem ik nog een aantal keer mee en dat brengt het aantal al gauw op 3 snoeken, de aanbeten zijn hard maar de dril valt tegen met een watertemperatuur tegen de 3 graden. Na deze vissen blijft het een tijdje stil en leg ik de boot vast aan de kant om een korte pauze te houden.


Haveningangen, ondiepe stukken en obstakels waar prooivis verblijft zijn algemeen bekend als interessante stekken, hier weet ik werpend nog een snoekje vandaan te plukken. In de haven vang ik slepend langs een rietkraag op 1,5 meter water nog vis maar ook daarna krijg ik er geen beet meer uit. Voor twaalven staat de stand op 5 snoeken dus ik ben meer dan tevreden. Als Barney mij belt dat hij zo ver is trek ik het gas even open om hem bij de helling op te pikken. Ik heb nog een aantal plekken niet bevist in de ochtend en die moesten er nu echt aan gaan geloven.


Wanneer ik werpend vis hang ik heel vaak de Fatal Attraction aan de speld, hiermee kan je ver werpen, vist licht aan de hengel en bovendien een goede vanger. Wanneer ik op een diepte tussen de 2-3 meter vis laat ik deze een paar seconden zinken na de worp om het zaakje net een stuk dieper te laten lopen. Ook nu deed hij zijn werk, een felle aanbeet volgt al gauw, en na de dril mocht een mooie vis van eind 80 op de foto.


Het werd al weer vroeg donker, en door de mist die kwam opzetten werd het tijd om van het water af te gaan. Een laatste rondje trollen leverde voor Barney nog een kleine vetzak op wat het totaal van deze dag op 7 snoeken zet. Een prima dagje zo, weinig wind wat het vissen met een rubberboot net wat makkelijker maakt. En de regen en kou deze dag? Tjah, daar kan je je tegen kleden..Reacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 26-12-2012 om 21:14:10
Ip opgeslagen


En dat voor een zogenaamde miezerige regenachtige dag.
Altijd lekker Patrick zo'n dagje  

 De harry schreef op 26-12-2012 om 09:00:01
Ip opgeslagen


Een mooie dag zo voor de kerst. lekker gevangen ondangs het slechte weer. en idd tegen de koude kan je je kleden 

 Koriander schreef op 26-12-2012 om 01:09:07
Ip opgeslagen


Leuk verslag man, en tja soms door druppels en nattigheid. Mooi gevangen!!

 Pieter schreef op 25-12-2012 om 18:11:31
Ip opgeslagen


Prima resultaat weer en een leuk verslag daarvan. Top!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03152 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign