Kleine koppen, grote lijven
 Geplaatst op  06-12-2012  door De harry
4130 keer bekekenVandaag stond er een dagje gepland om met doodaas te gaan vissen. We wilden het voornamelijk met de fireball en de dobber proberen. Ik had weer met Michael afgesproken want hij vond het de vorige keer zo mooi om weer te vissen en te vangen dat ie graag weer een keer mee ging. Bij de stek aangekomen zijn we eerst een stukje gaan trollen om de diepte,s te verkennen en te kijken of we scholen met aasvis konden vinden. Ik doe er een grote foxshad aan want met shads kun je lekker traag vissen en dat is toch wel wat het beste werkt zo in de koudere jaargetijde. Na een stukje te hebben getrold laat ik de lijn een beetje los zodat de shad een stuk omlaag valt naar de bodem. Op dat moment krijg ik een aanbeet en ik sla aan, ja hangen. Dat is mooi vlot. We waren nog maar een paar minuten bezig en de eerste vis die hangt al. Even later ligt er een mooie dikke snoek langs de boot die aardig richting de meter gaat. Na het onthaken en een paar foto,s maken gauw even meten en we komen tot 95 cm. Dat is een mooie vis om mee te beginnen.


Al lekker volgevreten

We gaan weer verder en zien op de dieptemeter regelmatig grote dikke strepen voorbij komen en wolken met aasvis maar een aanbeet blijft verder uit. Na een tijdje besluiten we om de dooie vis uit de koeltas te halen en even later zakt er een flinke voorn naar beneden onder de 35 grams dobber. Aan de andere hengel een voorn op de fireball. Ook Michael gebruikt de fireball met een flinke voorn eraan. We gaan hotspotje voor hotspotje voorbij maar geen rover die in onze sappige aasvissen wil bijten.


Veel vis

Dan na een uurtje krijgt Michael een zachte aanbeet. Hij wacht even en slaat dan aan. Aan de andere kant van de lijn begint er iets weg te zwemmen, ja hangen. Eindelijk weer wat actie, het is niet zo,n grote maar al wel lekker volgevreten. Na een paar minuten til ik de vis uit het water en kan Michael op de foto met zijn snoek.


Dikke vis voor Michael

Na het terug zetten gaan we verder maar dan blijft het toch erg lang rustig. We besluiten om naar een andere stek te varen en daar ons geluk te beproeven. Maar ook daar weten we geen aanbeten te versieren. Dan maar weer even met kunstaas proberen en kijken of dat wil. Maar ook dat werkt niet en dus gaan we maar even een pauze inlassen. Bij de kant aangekomen gieten we eerst de aardappels even af want de druk was aardig opgelopen van al het koffie drinken. Ik heb ook nog een thermoskannetje met snert van het werk meegenomen die zeer welkom is deze koude dagen.


Heerlijke snert van de bonislager

Dat smaakt erg fijn en we worden er lekker warm door. Als de snert op is besluiten we om weer terug te gaan naar de eerste stek. Een grote oranje shad word aan de spelt gehangen en Michael knoopt de beruchte flatstick eraan. We trollen over wat taluutjes heen en als ik de shad weer laat vallen krijg ik een aanbeet. BAM hangen. Een mooi dikke 90er heeft de shad gegrepen en geeft flink tegengas. Hij zit mooi gehaakt en mag even later de binnenkant van de boot bekijken. Nog even op de meetplank en dan weer terug.


Mooi gehaakte vis

Je kan goed merken dat als je de shad laat vallen of er een versnelling aan geeft, de snoek word getriggerd om toe te slaan. En een paar minuten later is dit weer het geval. Ik geef wat extra snelheid aan de shad en laat hem daarna weer terug zakken en BOEM, weer een aanbeet. Een flinke vis heeft de shad weer te pakken en vecht voor wat ie waard is, maar dan moet ie toch opgeven en kan ik de vis in de kieuwen grijpen. Wederom een dikke 90+ vis komt aan boord. Wat opvalt is dat de meeste vissen een vrij kleine kop hebben met een lekker volgevreten lijf. Gauw wat foto,s maken en weer netjes terug zetten.


Lekker dik

Dan is de beurt weer aan Michael. Ik maak een bocht waardoor de flatstick stil komt te hangen in het water en op dat moment heeft er een snoek toegehapt. Pas als de lijn weer strak komt te staan voelt Michael ineens een hoop getrek aan de andere kant. De flatstick doet zijn werk weer.


De flatstick rules

Een mooi 80er komt langs de boot te liggen en mag ook op de foto. Dan vinden we dat het mooi is geweest en gaan we terug naar de trailerhelling. Met een mooie ondergaande zon als afsluiter was het weer een mooi dagje. Je kon wel merken dat s,ochtends en eind van de middag de beste tijden van de dag waren.
Tot de volgende ronde.


En de laatste van de dag

Een mooie horizon als afsluiter


Reacties

Er zijn 7 reacties

 Sybren schreef op 09-12-2012 om 12:31:47
Ip opgeslagen


Mooie vangsten! Mooi vol scherm dat geeft de burger moed

 Marco schreef op 07-12-2012 om 21:51:28
Ip opgeslagen


Goed bezig Harry!  

 Kj visser schreef op 07-12-2012 om 15:32:21
Ip opgeslagen


mooi verslag Harry, en mooie foto's ,
goed dieptemetertje he  
gr KJ

 Rix schreef op 07-12-2012 om 07:00:27
Ip opgeslagen


Lekker gevangen weer Harry! Ennuh... een beetje warme vettigheid onderweg is altijd fijn he!  

 vrouw Harry schreef op 07-12-2012 om 05:59:29
Ip opgeslagen


Je had schrijver moeten worden hihi nee hoor. mooi verslag!

 Meindert schreef op 06-12-2012 om 23:02:14
Ip opgeslagen


Gaaf verslagje harry wordt voor mij ook weer eens tijd om te vissen.ga zo door.....

 Pieter schreef op 06-12-2012 om 22:33:13
Ip opgeslagen


Dat zijn weer beste vangsten Harry in een pracht verslag verwerkt.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01821 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign