De aller eerste keer dropshotten
 Geplaatst op  19-11-2012  door Marlice
4148 keer bekekensnoek Marlice 86 cm

Na al een paar keer gezellig met Anthony gestruind te hebben besluiten we een keer te gaan dropshotten. Iets waar Peter en ik nog niet bekend mee zijn. Anthony daarentegen doet dit regelmatig en zo gaan we met onze eigen prive gids op pad. Ik ben toch meer gewend lekker te werpen en binnen te tikken, nu vrij stil alleen je hengeltop wat laten bibberen voelt dan ook erg raar en onwennig. Ondanks de goede tips van Anthony heb ik geen idee of ik wel goed bezig ben. Peter doet het blijkbaar goed want na nog geen 10 minuten dropshotten vangt hij zijn eerste baarsje op een shadje (jerk jr) die we een weekje eerder van Ronald Hulskamp hebben gekregen.


Peter met zijn baarsje

Peter is blij met zijn vangst en goed gemotiveerd om snel weer verder te gaan dropshotten. Ik besluit wat verderop mijn geluk te beproeven, maar ik sta nog geen 5 minuten op mijn plekje als ik Peter alweer hoor roepen “JAH ik heb er 1”. Uiteraard huppel ik weer terug om Peter zijn vangst te bewonderen. Ik hoor Anthony al zeggen “het is gewoon een snoek”! We proberen natuurlijk snoekbaars en baars te vangen en ik begrijp dat een snoek vangen en goed zetten dan ook niet iets is wat je tijdens het dropshotten heel vaak tegenkomt. Afijn Peter drilt de snoek van zo’n 60 cm mooi binnen, met uiteraard een zeer blij en zelfvoldaan smoeltje. Omdat we ons grote net vergeten waren en een kleiner net geleend hadden verspeelt Peter net de snoek doordat het lood in het net blijft hangen en de snoek kans ziet ervandoor te gaan. Wel balen natuurlijk, maar ja des te meer reden om alle spullen de volgende keer mee te hebben, zo ook een net als je toch vanaf wat hogere kanten aan het vissen bent.


Ik besluit toch naar mijn gevoel te luisteren en weer terug te gaan naar de plek waar ik zo even stond. Daar eenmaal aangekomen vis ik langzaam langs de kant en probeer ik de tips van Anthony in praktijk te brengen. Ik denk tweemaal een lichte aanbeet te voelen en besluit dan ook op die plek te blijven. Als ik me net weer af vraag of ik het nou wel goed doe krijg ik een enorme klap op mijn dropshot hengeltje, er is dan ook geen twijfel mogelijk en ik roep naar mijn grote visvrienden “ik heb er 1 en het is geen kleintje”! Hetgene wat ik aan de lijn heb zitten laat zich in het begin niet zien en neemt meer lijn dan ik kan binnenhalen. Anthony zegt dat hij denkt dat het een snoek is, omdat deze zo fel is en veel lijn neemt. Ik ben nu toch wel erg benieuwd! Het blijkt inderdaad een mooie snoek te zijn. Anthony filmt ondertussen wat (wel wat overbelicht) terwijl ik de snoek binnenhaal. Voor degene die dat leuk vinden om te zien:snoek van 86 cm

Gelukkig ligt Peter al klaar op zijn buik om dit keer zonder net de snoek in de kieuwgreep uit het water te pakken. Toppie Peter, mijn complimenten. Het blijkt een mooie snoek van 86 cm te zijn. Ik ben er ontzettend blij mee!


baby snoekbaarsje Marlice

foto gemaakt door Olle van snoekbaarsje Marlice

Anthony word gebeld door een andere vismaat, Olle, en die komt even later ook gezellig even meevissen. Als Olle net aankomt vang ik net een schattig klein snoekbaarsje. Olle die ook als hobby heeft foto’s maken laat zijn kans niet schieten en voordat ik het weet sta ik een paar keer op de foto.


We vissen daarna nog wat andere stekken af maar meer dan wat kleine aanbeten krijgen we niet. Ik vond het een leuke ervaring om eens op een andere manier te vissen en na de leuke vangsten van vandaag ga ik het zeker nog eens doen.

Groeten MarliceReacties

Er zijn 3 reacties

 Roland Hulskamp schreef op 19-11-2012 om 21:34:14
Ip opgeslagen


Hallo Marlice, Leuk te horen en te zien
dat je het drop shotten hebt opgepakt.
misschien de vlogende keer van uit de boot.
Dit geeft je meer mogelijk heden en kans op
grotere snoekbaars.  

 Stephan schreef op 19-11-2012 om 18:26:12
Ip opgeslagen


Mooi filmpje hoor !!

 Pieter schreef op 19-11-2012 om 18:14:13
Ip opgeslagen


Heel leuk verslag weer Marlice. En met dat dropshotten heb je een visserij waar je echt alles kan vangen. Hele leuke vangsten dan ook voor jullie.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01874 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign