De kracht van de shad
 Geplaatst op  18-11-2012  door De harry
4134 keer bekekenKrachtige snoek

Het is een jaar of zeven geleden dat ik Michael voor het laatst heb gesproken. We trokken vroeger veel op met elkaar en gingen vaak samen vissen. Inmiddels hebben we weer regelmatig contact en zo werden er plannen gemaakt om een keer samen met de boot weg te gaan. We hebben gelukkig een mooie dag uitgekozen want het zonnetje staat hoog aan de hemel en geeft de nodige warmte in deze koude periode. S,ochtends rond een uur of negen sta ik bij michael voor de deur en even later rijden we richting het water. Ik had de boot de avond ervoor al opgehaald en voor de deur laten staan. Daardoor was de boot nogal vochtig geworden en dus had ik de stop eruit gehaald zodat het water weg kon lopen. Aangekomen bij de stek snel de spullen in de boot en traileren maar. Als ik de trailer weer uit het water rijd en uit de auto stap hoor ik michael schreeuwen, HARRYYYY, je boot loopt vol water. Oeiiii Harry was vergeten de stop er weer in te doen. Ik stap gauw weer in de auto en rijd de trailer weer het water in. Snel de boot erop en weer het water uit. Hahaha wat dom, we liggen allebei in een deuk van het lachen en als het water er weer uit is doe ik snel de stop er weer in en laat de boot weer te water. We varen naar de stek en besluiten eerst een stukje te gaan trollen. We proberen diverse stekken maar weten geen vis te haken. Ik heb gelukkig ook nog wat doodaas meegenomen dus proberen we het daar mee. Aan de steunhengel doe ik een flinke baars en aan de andere een sappige sardine. We vissen een groot stuk water af maar weten geen vis te verleiden. Dan als ik de baars even wil controleren en hem omhoog trek komt er net een flinke snoek achteraan omhoog zwemmen en grijpt mis. Gauw de baars weer in het water maar de snoek is helaas weer weg gezwommen. Het blijft verder rustig en we besluiten om het bij een brug te gaan proberen. Als we langs een van de brugpijlers dobberen voel ik opeens een doffe klap op de handhengel waar de sardine aanzit. Er gebeurd verder niks en het lijkt of ik vast zit. Voorzichtig beur ik de hengel iets omhoog en voel dan toch beweging. Ik sla aan en gelijk word er hevig weerstand geboden aan de andere kant. Even later til ik de eerste snoek van de dag aan boord en mag even op de foto.


Op de sardine

Ze zit mooi vooraan in de bek gehaakt en als we meten gaat ze ruim over de 90 cm. We gaan weer verder maar weten geen aanbeet meer te versieren en we besluiten om weer een stukje te gaan trollen. We hadden het al geprobeerd met pluggen maar dat werkte niet echt dus proberen we het nu met shads. Michael een fel groene en ik een knal roze en een zwarte. Het blijkt een goeie keuze te zijn want even later is het Michael die een aanbeet weet te verzilveren. Een mooi getekende snoek die al lekker volgevreten is heeft zijn shad gegrepen en gaat er gelijk vandoor. Naar een paar minuten knokken moet ze zich toch gewonnen geven en kunnen we haar omhoog tillen. Het blijkt meteen een PR voor hem te zijn. 92 cm geeft de plank aan. Gauw foto maken en ze mag weer terug.


PR voor Michael

We gooien de hengels weer in en als de roze shad het water raakt knalt er ook meteen een vis op. Een flinke snoek heeft hem gegrepen en gaat het gevecht aan. Een paar minuten later ligt er een mooie vis langs de boot die de meter wel eens kon halen. Ik til haar uit het water en we maken gauw een paar foto,s. Dan even meten en we komen precies tot een meter.


Weer netjes releasen en we gaan weer verder. Ik probeer het ook nog even met een bulldawg. Daar had ik nog geen vis op gevangen en ook die weet me 2 mooie vissen in de boot te brengen. Even later is de beurt weer aan Michael en hij weet wederom een snoek te haken die over de 90 cm gaat. Het gaat lekker vandaag en met het zonnetje erbij is het echt een prachtige dag. Je kan merken dat op de plekken waar het wat ondieper is en dus het water sneller opwarmt, de meeste snoeken liggen. Ook wat dat betreft zijn we zeer blij met deze zonnige dag.


De shad had een hoofdrol vandaag

Dan blijven de aanbeten weer uit en gaan we weer met doodaas aan de gang. Ze hebben toch niet echt veel zin in doodaas en we krijgen maar weinig aanbeten. Als we dan weer bij de brug komen krijg ik onder de brug weer een knal op de hengel met de sardine. Ik sla aan en de vis neemt gelijk een paar flinke runs. Uiteindelijk kan ik haar in de kieuw pakken en ook dit is al een mooie vol gevreten snoek, die ook weer over de 90 cm grens gaat.


Weer op een sardine

Inmiddels is het al wat donkerder aan het worden en we besluiten om nog een stuk te trollen en dan weer richting de trailerhelling te gaan. Ik doe als laatste mijn favoriete kunstaas er nog even aan en na een meter of 20 staat die hengel dan ook hoepeltje krom. Een snoek van rond de 80 cm is vol over de flatstick heen gegaan en mag ook even op de foto. Dan pakken we nog een laatste stuk waar ik eerder die dag de metersnoek ving en Michael zijn PR. De flatstick vlak achter de boot zodat ie net een meter diep gaat. Het eerste stuk weten we niks te pakken en als we weer omkeren om richting de trailerhelling te varen word de flatstick nog een keer vol gegrepen. Het blijkt weer om een behoorlijke vis te gaan en verzet zich hevig. Dan moet ze het toch opgeven en mag uiteindelijk ook even op de meetplank. Ze heeft een beetje een stompe bek maar komt toch tot een respectievelijke 103 cm, dat is meter nummer 2 van vandaag. We vinden het een mooie afsluiter van de dag en met in totaal negen snoeken in de boot waarvan er maar 2 onder de 90 cm waren zijn we erg tevreden en houden het voor gezien.


Zoek de flatstick

Je kan toch merken dat de keuze in (kunst)aas bepalend kan zijn voor de vangsten. En ook vooral de stekkeuze. Als het zonnetje schijnt warmen de ondiepere stukken sneller op en daar zijn de snoeken dan meestal ook te vinden.

Op naar de volgende ronde,

Groeten Harry en Michael.Reacties

Er zijn 7 reacties

 Joost schreef op 19-11-2012 om 20:33:14
Ip opgeslagen


mooie vissen!

 Remko schreef op 19-11-2012 om 13:07:40
Ip opgeslagen


Ook deze leest weer leuk weg. Volgens mij worden ze elke week weer dikker (die visjes dan  ). En weer leuke aantallen ook.

 Arend Burger schreef op 19-11-2012 om 10:13:20
Ip opgeslagen


Leuk verslag weer Harry, en mooie vissen, die flatstick blijft vangen he!!

 bob schreef op 19-11-2012 om 09:52:09
Ip opgeslagen


Mooi gevangen jo.
en leuk verslag om te lezen.  

 Kj visser schreef op 19-11-2012 om 08:37:47
Ip opgeslagen


weer lekker gevangen Harry, enne je zit idd een stuk beter nu , zo te zien  

 Pieter schreef op 18-11-2012 om 22:45:26
Ip opgeslagen


Prachtige vangsten in een heel leuk verslag. Soms blijkt het spelletje echt wel te werken als je de juiste keuzes maakt, daar lever jij hier het bewijs weer voor. Top hoor Harry!

 Meindert schreef op 18-11-2012 om 20:46:02
Ip opgeslagen


zoooo mooi verslag man en de vangsten zien er ook top uit..... ga zo door

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01865 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign