Ochtenduren op het water
 Geplaatst op  10-11-2012  door Patrick
4139 keer bekekenToetsweek op school, maar de toetsen die gemaakt moeten worden zijn ingepland op maandag en dinsdag. De overige dagen ben ik dus vrij. Woensdagochtend heb ik afgesproken met Christian Vlijm, een vriend waar ik al vele dagen mee op het water heb gezeten in weer en wind. We hebben vandaag de beslissing genomen om het kunstaas eens thuis te laten en ons volledig te richten op een aasvis onder de dobber.


In de ochtend sta ik op de afgesproken tijd bij Christian op de stoep, alles lijkt daar nog in diepe rust maar een lamp in de keuken geeft een teken van leven. Samen maken we de boot in een snel tempo klaar, en binnen een kwartier hangt de boot achter de fiets en kunnen we naar de trailerhelling. Je zult wel denken: de boot achter de fiets? Daarop hoop ik later nog eens terug te komen.


Eenmaal bij de helling zien we dat er een stevige wind pal op het meer staat, voor deze keer geen probleem omdat we de haveningangen gaan bevissen waarbij we weinig last hebben van de wind. De dobbers liggen snel in het water en het wachten kan beginnen.

Al driftend met de elektromotor laten we onze aasvissen het werk doen, het duurt niet lang of ik krijg een voorzichtige aanbeet. De snoek zwemt weg zonder de dobber onder te trekken, toch maar de haak zetten dan. Een klein snoekje heeft een redelijk formaat voorn gepakt, maar schudt de haak los. Na een kleine tijd is Christian zo oplettend om te zien dat mijn dobber ondergaat, ik wacht een aantal seconden met aanslaan en zet de haak. In slow motion zie ik de hengel buigen gevolgd door het gekraak van een gebroken hengel. We liggen dubbel van het lachen terwijl ik blijf drillen met het onderste deel van de hengel. Ik denk aan een kleintje maar wanneer deze drie keer met haar volle lengte uit het water komt zie ik dat het een mooie is. Het meetlint gaat over de meter en stopt bij 109. Totaal onverwachte lengte, maar ik ben er blij mee.


Met haar lengte van 1.09m een prachtige snoek.

We driften verder en krijgen nog een aantal voorzichtige aanbeten die we niet kunnen verzilveren. Ondertussen loopt de tijd door en gaan naar onze volgende en laatste stek. We hebben alleen de ochtend om te vissen want in de middag hebben we andere verplichtingen.

De laatste stek die we bevissen is een diep gat die overgaat in een ondiepe vlakke plaat wat eigenlijk totaal niet op een interessante schuilplaats voor snoek lijkt. We nemen de hengels in onze hand en houden onze dobbers goed in de gaten. Na een aantal meter krijg ik een beuk op mijn hengel, spoel los, aantal seconden wachten en aanslaan. Snoek lijkt goed gehaakt maar weer schudt ze de haak uit haar bek. Dat is al de tweede keer deze morgen en ik blijf balend achter. Maar niet voor lange tijd want vrijwel direct krijg ik weer een aanbeet die ik wel kon verzilveren. Christian schat haar begin 90 cm maar ook bij deze vis gaat het meetlint over de meter en stopt bij 1.02m.


1.02m power op doodaas.

Christian verspeelt helaas nog 2 snoeken aan de fireball, maar het word tijd om terug te gaan. Mijn morgen is al meer dan geslaagd met 2 metersnoeken, helaas heeft Christian niks gevangen, maar ook zijn beurt komt zeker nog wat betreft doodazen. Bij de helling praten we nog wat na met andere vissers terwijl we onze materialen opbergen.

Het vissen met doodaas begin ik steeds mooier te vinden. Het wou mij in voorgaande jaren nooit lukken om met deze techniek iets te vangen, maar vanaf deze herfst heb ik er zeker meer vertrouwen in gekregen en hoop hier nog vele mooie snoeken mee te vangen.

Groeten,

Patrick van AsseltReacties

Er zijn 3 reacties

 De harry schreef op 12-11-2012 om 22:01:28
Ip opgeslagen


Mooi hoor patrick. 2 dikke meters op doodaas. Het beginnen al echte wintervissen te worden.

 Arend Burger schreef op 11-11-2012 om 18:16:00
Ip opgeslagen


Hey Patrick,

Mooi om te zien dat je uiteindelijk toch het verwachte resultaat begint te behalen met de doodaasvisserij!! Als alles een beetje op zijn plaats valt is het inderdaad een prachtige visserij.

Mooie vissen, vooral die 109 zit al lekker in het vet  

Groet, Arend
Commentaar van Patrick:
Dat gaat vast goed komen Arend, ik ga er mee door! Die 109 begint zeker al lekker in het vet te komen, en die 102 heeft ook wel een grove bouw.

 Pieter schreef op 10-11-2012 om 21:45:26
Ip opgeslagen


Dat zijn dus prima resultaten wat zeker het vertrouwen in doodaas geeft. Heel leuk verslag weer Patrick!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02878 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign