Een mooi gemiddelde!
 Geplaatst op  09-11-2012  door Rix
4155 keer bekekenmooie meterbak met een dikke winterpens!

Als ik mijn wekker hoor grijp ik de telefoon van het nachtkastje en zorg dat de rust terugkeert. Ik zie boven in mijn scherm een groen icoontje wat aangeeft dat ik nieuwe whats app berichten heb. Op zich niets aparts, want dit is tegenwoordig normaal. Als ik snel even kijk zie ik dat marco een afbeelding heeft verstuurt. “Verrek’’ denk ik, die is al onderweg!!Snel spring ik uit bed en poets mijn tanden, slinger het koffiezetapparaat aan om een thermoskan vol te zetten, de snelseo gaat aan voor een snelle eerste bak, koekje erbij, nog snel even naar het kleine kantoortje, laatste spullen in de auto, koffie in de thermoskan en BAM! De deur achter me dicht… iets te hard, maar vooruit… daar klaagt de vrouw wel vaker over!


eye of the devil!

Snel haal ik de boot uit de schuur en Ricky is onderweg…. Tralalalala tiedeliediedie… roest!!!!!!!! Snel grijp ik m’n telefoon en draai het nummer van Marco: ‘’ ja, met mij schat, ben ietsiepietsie later, ik had alles …. Behalve mijn hengels!’’ Uiteindelijk kom ik bij de helling en we plonsen ‘’ the white scratch’’ (dat is tegenwoordig de naam van de boot door een paar luttele krasjes) in het water en we kunnen los.


104cm als begin... kon slechter!

Als eerste besluiten we een haventje uit te slepen met dood aas. Allebij gebruiken we 1 hengel met een dobber, en een met een voorn gemonteerd op een fireball. Met de motor stationair in de achteruit is dit goed te doen. Het duurt ongeveer een half uur voordat de eerste aanbeet komt, en deze zet direct goed door. Net naast een houten paal begint mijn molen af te lopen.. ik zoek mijn dobber en die zie ik dan ook nog net wegzakken om vervolgens never nooit meer boven te komen. Gezien hier een kleine voorn aan gemonteerd zat bedenk ik me geen moment, ik klik de vrijloop dicht en zet de haak. Raak! Een dikke run volgt en naar wat diepwater knokken komt de vis precies naast de boot aan het oppervlak. Wooow, dikke bak!! Neeeeeeeee!!! Roep ik naar Marco, hij zat op een enkel haakje gehaakt die eigenlijk alleen bedoeld was om de voorn er aan te laten hangen. Marco handelt snel en grijpt de vis direct goed bij zijn kladden. Gezien deze vis nog niet helemaal klaar was besloot deze in mijn handen nog even helemaal door het dolle te gaan. Ik klem de vis tussen mijn benen en ik voel haar de laatste krachten verspelen. Snel maken we een foto en leggen de vis nog even op de meetplank… 104cm! We waren wel eens slechter begonnen.


release van een prachtvis

Als we verder gaan driften we onder een bruggetje door en even lijkt het of Marco bodem haakt. Zijn slip begint uit het niets als een dolle te lopen en blijft dat doen, niet sneller niet langzamer, kortom vast!! Hij pakt de hengel en voelt voor de zekerheid nog even aan de lijn! Vis!! Roept hij, maar gezien de beperkte ruimte onder de brug kon hij nog niet aanslaan. Ik draai snel de overige hengels binnen, en zodra Marco de ruimte heeft slaat hij aan! Ook deze vis hangt en het blijkt weer een mooie dikke vis te zijn. Niet zo lang als de eerste, maar aan de buik te zien was hij goed gezond! Dit keer waren de rollen omgedraaid en pak ik Marco’s vis uit het water, direct maar even op de plank. Met 84 cm zeker geen verkeerde vis.

Dan word het taai en gaan uren en uren voorbij zonder teken van leven. We besluiten maar wat te eten en te eten en zoeken een andere stek op. Hier gaan we het even proberen met kunstaas.


Uit het niets krijg ik een gruwelijke dreun op mijn handhengel en lompe beuken doen vermoeden dat dit weer een mooi exemplaar moet zijn. De snoek blijft diep knokken en het duurt dan ook even voordat we de eerste glimp van de vis te zien krijgen. En als het dan eindelijk zover is dan is dit ook maar van korte duur, want vol gas vliegt de vis keer op keer onder de boot door en word mijn hengel tot het uiterst getest. Gelukkig zit de vis dit keer voorbeeldig gehaakt en hoef ik me niet echt zorgen te maken. Ik dril de vis dan ook goed uit en als hij rustig naast de boot ligt schuif ik mijn hand in het deksel en til de vis uit het water. Wow, weer zo’n dikke big! Eerst maar even snel een paar plaatjes schieten en dan op de plank. 98 .. 99? Nee, als de vis goed recht op de plank ligt komt ze toch echt tot precies 100 cm! De eerste keer voor mij dat ik 2 metersnoeken op een dag pakte!


marco's 84er!


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Hennie schreef op 28-11-2012 om 22:51:37
Ip opgeslagen


Goede dag mannen !!

Mooie vissen.

Respect !!

 De harry schreef op 12-11-2012 om 21:57:09
Ip opgeslagen


Lekker hoor jongens. Altijd fijn om meerdere meters op een dag te vangen.  

 Meindert schreef op 11-11-2012 om 20:43:11
Ip opgeslagen


top man wil er ook nog wel ff een paar meters bij flappen

 Marco schreef op 10-11-2012 om 00:03:41
Ip opgeslagen


Tralalalala tiedeliediedie, en het mooie was, ik was erbij  

 Hilco schreef op 09-11-2012 om 23:36:18
Ip opgeslagen


Kijk dat ze de vissen die je hebben wil, mooi gedaan mannen! Greets Hilco.

 Pieter schreef op 09-11-2012 om 23:26:03
Ip opgeslagen


Met 100% aan metervissen voor jou is dit een boven gemiddelde, en dat is toch bijzonder. Maar Marco doet ook gelukkig nog even mee met een leuke vis. Mooi verslag weer.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0194 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign