Taai maar fraai……
 Geplaatst op  05-11-2012  door Meindert
4150 keer bekekenHet is zaterdag 27-10-12 en er staat een forumdag op het programma.
Een maand of 2 á 3 terug is het begonnen, op het forum wordt door Vincent een topic aan gemaakt en daar gaat het los. Velen discussiĂ«ren over stekken, struiners,boten,lunch,bbq en ga zo maar door. Altijd leuk om te lezen hoe dit zo zijn verloop heeft na zo’n 26 pagina`s is de kogel door het forum: alles is geregeld en het is ZWOLLE geworden.


De aankomst.........

Dus zaterdag morgen spreken we af bij JH op de zaak om samen met Lub,Hessel en KJ ff snel een bakkie te doen en dan vol gas richting ZWOLLE. Aangekomen bij de trailer helling is het nog vrij rustig, een bootje of 4 zijn er al. Even handen schudden, vergunning teken, traileren, handen schudden lachen, lachen en nog meer lachen. Een uurtje later liggen alle boten in het water en gaat iedereen zijn eigen weg. Er gaan wat boten richting de stad, er blijven een paar op de putten en er gaan een paar richting de vecht….
Wij hadden gekozen om eerst de putten af te vissen, we trollen de put een keer of twee rond en NIKS. Dan besluiten we om een drift te maken om de kantjes uit te gooien. Hier krijg ik èèn tik en verder NIKS……. Dus op naar de volgende put, dit ziet er in èèn oog opslag niet echt vis namig uit, maar toch maar even proberen, ook NIKS…….


Iedereen zen eigen weg..........

Dan maar naar de stad, onderweg komen we de screaming devil tegen. “Nou, is het wat?” wordt er gevraagd door ons. Krijgen we al antwoord terug: “Ja, maar ik ga ff naar het ziekenhuis”.
Meneer had namelijk een dreg in zijn duim. Brrr… het kippenvel schiet ons over de rug.
In de stad aan gekomen is het een heel ander verhaal. Normaal gesproken vissen we in de natuur of op groot water, maar de stad is ook wel eens leuk. Al maakt het wel wat anders los in je zo onder de bruggetjes van die domme brullen geven en in de grachten zingen als piraten, kortom gezellig dus.
Maar de vangst teller doet NIKS, nul nada noppes, de moed zakt ons in de laarzen. Eerst maar eens wat eten, dus KJ springt de wal op voor patat en bier. Lekker…………. Er liggen wat mede snoeken.netters met het zelfde idee. Wij rammen onze vette hap naar binnen en gaan weer verder. Tussen al die bladeren kunnen wij geen visje vangen, echt jammer, ondertussen proberen we onze voorns te ontdooien en dat lukt aardig. Nadat we de stad rond waren geweest, gaan we weer terug naar de eerste put.


Hangen.....

We vissen nog wat woonarken af, maar ook niks. Het is balen BALEN BALEN!!!!!!!!!!!! Als we op de put zijn aangekomen gaan de dode voorns over boord en al gooiend drijven we over de put. Ik tel op een gegeven moment 6 hengels… de wanhoop is in de tussentijd toegeslagen.
Tot het moment dat ik mijn reel hoor. Tik tik tik trrrrrrrrrr, dan pak ik mijn hengel even om contact te zoeken en BAM vis en meteen weet ik dat het een mooie vis is. Na een mooie dril van een minuut of 10 ligt hij in de boot, de eerste meter in de Lunker en de eerste meter voor mij dit jaar. Ik ben zo blij als een aap met 7 l.... en dan is de hoop er weer. Even later komt Rix ook de put opgevaren met een dode voorn. Pakken die even een 108 voor onze neus weg, mooie vis maar in de verkeerde boot .


100cm ;)

De dag loop dan zachies an aan een einde , de boten varen èèn voor èèn de put op om te traileren. Ondertussen ruimen wij de boot op om er achter te komen dat ik een bakkie kunstaas kwijt ben, vreemd??????? Maar goed , jammer, eerst maar eens een potje bier met een hamburger, lekker. Na de prijsuitreiking vraagt Rix even om de aandacht, want die had namelijk een bakkie kunstaas gevonden, maar ik lette niet echt op tot dat KJ zei dat moet jou bakkie zijn Mein , dus ff kijken inderdaad dat is mijn bakkie…..
Rix bedankt.
Vincent je heb het weer top geregeld.
Mede vissers het was weer gezellig .
Ik zeg op naar de volgende…….
Gr Meindert


108;(

pech prijs en verdiend ook.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Pieter schreef op 06-11-2012 om 20:16:14
Ip opgeslagen


Prachtig beschreven Meindert. Was inderdaad weer gezellig.

 Marco schreef op 06-11-2012 om 11:32:05
Ip opgeslagen


Was top inderdaad!  
Helemaal mee eens, op naar de volgende

 Kj visser schreef op 06-11-2012 om 09:08:28
Ip opgeslagen


Mooi verslag Meindert, en ja een bak van een vis die onze dag goed maakte ,
we hebben het in ieder geval gezellig gehad 

 Rix schreef op 05-11-2012 om 22:50:51
Ip opgeslagen


Top verslag Mein! Vond het ook zeker weer gezellig met jullie erbij!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01852 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign