Forumdag
 Geplaatst op  03-11-2012  door Pieter
4278 keer bekekenMistige start

Vandaag is het weer zo ver, we hebben een forumdag met de mensen van het forum. Dit is voor mij altijd een van de hoogte punten van het jaar, de hele dag vissen met een leuke groep mensen en naderhand hebben we altijd een super gezellige BBQ.

Als ik bij de helling aankom liggen de eerste boten net in het water en worden er een paar klaar gemaakt. Achter mij komen direct drie andere autoís met een boot op de trailer aangereden en niet veel later liggen totaal 12 boten in het water. Er is zelfs al een vis gevangen, een snoek van rond de 70 cm vlak voor de helling, terwijl andere boten nog te water werden gelaten. Het is een bijzonder mooie dag, er is lichte nachtvorst geweest en het relatief warme water zorgt voor een lichte mist wat prachtige plaatjes oplevert.


Jeugd zit er klaar voor

112 cm voor Vincent

Zelf vis ik samen met Stef, een super vriendelijke Belg, die al dik 3 uur heeft moeten rijden om naar de helling te komen. We besluiten het eerste stuk te trollen, het water is voor ons beiden onbekend en we weten niet echt wat we kunnen verwachten. Gelukkig krijgen we wat tips van andere vissers en zo weten we toch wat mooie stekken te vinden. In het begin van de ochtend krijgen we allebei een aanbeet en dan blijft het helaas behoorlijk stil. Van andere vissers horen we het zelfde, de meeste staan nog op 0 en een enkele heeft een snoek gevangen. Onder tussen komt het zonnetje wel lekker door en ondanks dat het net boven 0 is warmt de zon ons goed op.

Als we onder een brug door komen en merken dat we de 4e boot zijn die daar vist en ook door de andere boten niet gevangen wordt, besluiten we van tactiek te veranderen, de doodaas hengels worden klaar gemaakt! Drie hengels met een dobbermontage om te slepen en een fireball. De aasvissen worden te water gelaten en de boot vaart langzaam op de fronttroller voorruit. Onder tussen is een boot al gedraaid en even later komen Pieter en Jacco ons ook voorbij. We laten ze rustig voorbij varen en dan krijg ik de eerste aanbeet op de fireball, ik zoek contact, sla aan en sla daarmee een gat in de lucht, MIS! Niet veel later voelt Stef een ruk en geeft lijn, de dobber blijft even onder en de snoek lijkt de aasvis goed gepakt te hebben, op het moment dat Stef contact zoekt zien we de dobber weer boven komen en deze blijft roerloos op zijn plek. De aasvis zit er nog aan en we zien duidelijk de sporen van een snoek. Deze twee aanbeten geven ons wel moed, het is al bijna 11 uur en we hebben nog geen vis in de boot gehad, maar dat zal snel veranderen. Net op het moment dat we met de boot onder een brug varen voel ik een tik op de sleephengel, ik laat de vis lijn nemen, haal onder tussen mijn andere hengel binnen en Stef vaart rustig door zodat wij onder de brug vandaan zijn. Zodra ik weer kan staan zet ik de spoel dicht, draai aan, en sla goed aan.

Het aanslaan voelt het als of ik een stuk beton er aan heb, de vis blijft in eerste instantie op haar plek en pas nadat ik de druk verhoog voel ik het lompe kopschudden van een grote sterke vis! Ik kijk Stef aan, dit is een Echtín! Nadat ik de druk verhoogd heb kan ik de vis redelijk makkelijk richting de boot krijgen, de vis blijft echter wel diep! Dichter bij de boot neemt de vis nog enkele runs en dan zien we haar voor het eerst. Duidelijk een meter, en al mooi dik. Ze laat zich echter niet zomaar vangen en knalt net zo makkelijk de diepte weer in. Ondanks mijn vrij zware hengel en reel buigt deze tot aan het handvat. De vis lijkt een paar runs uitgeteld en Stef pakt haar met de kieuwgreep. Omdat een van de dreggen los bungelt heeft Stef een kevlar handschoon aangetrokken en dat is maar goed ook. Stef heeft de vis nog maar net vast en dan gaat de vis compleet los, een punt van de dreg haakt in de handschoen maar vanwege het kevlar komt deze niet diep. Stef is een kras rijker, maar zonder handschoen was dit heel anders afgelopen.

De tweede keer is de snoek echt uitgeteld en weet Stef de snoek te landen en na het onthaken gaat de snoek gelijk op de meetplank. De vis meet 112 cm en is daarvoor voor mij een nieuw PR! Ik pak de snoek van de meetplank en we schieten een paar mooie platen. Bij de release laten we de snoek even bij komen en niet veel later zwemt ze rustig met een paar krachtige slagen de diepte in. Mijn dag kan niet meer stuk en ik had het Stef al beloofd, bij een mooie vis drinken we een borrel dus er wordt snel een Berenburgje voor ons beiden geschonken. Proost!


Proost!!

Lunch in voorbereiding

Als we verder varen krijgt Stef al snel weer een aanbeet, maar deze zet net zijn eerste aanbeet goed door te zetten, maar uiteindelijk kom de dobber weer roerloos boven drijven. Helaas maar dit is ook vissen! Ondertussen is het middag en Stef heeft nog een aangename verrassing, een kooktoestelletje, knakworsten, broodjes en mosterd. Een heerlijke warme lunch die er bij ons beiden goed in gaat. We hebben ondertussen wat andere vissers gesproken en er is tot op heden weinig gevangen.


Prachtige snoek voor Mitchell

In de middag proberen we wat groter water, met doodaas en we trollen ook, helaas levert het voor ons geen aanbeten op. Wel zien we Pieter met Hendrik en Jan een vis vangen. We besluiten daarom weer terug te gaan naar de stek van de ochtend en ondanks dat we daar een grote snoek zagen jagen levert deze stek ook geen aanbeten op. Als we zien dat het bijna tijd is trollen we terug naar de trailerhelling, dit levert voor ons beiden nog een beste aanbeet om maar wederom blijven de vissen niet hangen. Voor ons zien we in de boot van Jacco dat Mitchell een vis aan het drillen is, lijkt een beste maat te zijn en als ze de vis landen zien we wederom een mooi vis. Jacco schiet behoorlijk wat plaatjes en als de vis terug in haar element is zijn we dicht bij genoeg om even te vragen hoe en wat. Mitchell roept blij 97 cm! Zo das ook een echtín!


108 cm en moddervette vis voor Michel

Als we bij de trailerhelling aankomen horen we dat Michel een hele dikke snoek heeft gevangen in het zicht van de trailerhelling. Ook op doodaas en het was een zware lange dril, de vis was een prachtig getekende 108 cm modder vette dame. Echt klaar voor de winter.


Meter voor Meindert

Ook Meindert heeft een meter gevangen van exact 100 cm. De meest bijzonder vangst is misschien wel de graskarper van 107 !!! cm van Hessel. Deze vis was vals gehaakt en daarom heeft de dril 20 minuten geduurd. Ondanks dat ďwijĒ roofvissers zijn is deze vis echt een plaatje.


107 cm graskarper

BBQ

Uiteindelijk zijn er 24 snoeken, twee baarzen en een graskarper gevangen door 25 man in 12 bootjes. Qua aantallen geen topvangsten maar met 3 meters en een bijna meter prachtig vangsten.

Nadat de boten getrailerd zijn wordt de BBQ aangestoken en de hamburgers met ui en worsten gebakken, de werkgever van Harry (www.slagerijvanguilik.nl) heeft belangeloos een BBQ uitgeleend en het vlees, broodjes, sause en bestek wordt voor een zeer scherpe prijs geleverd. De vrouw van Lub heeft weer voor een heerlijke bonen soep gezorgd en de moeder van Renée heeft een verrukkelijke salade gemaakt. Hiervoor nog mijn dank!


Prijsuitreiking

We sluiten de dag af met de prijsuitreiking en loterij, we hebben een prijs voor de grootste snoek, de meeste snoeken, de grootste baars/snoekbaars, de grootste pechvogel. Allen krijgen een prachtige Buster Jerk van Strike Pro welke beschikbaar zijn gesteld door Pike Master Lures. Hessel heeft met 4 snoeken de meeste snoeken gevangen, Renee had de grootste baars, Gert was de grote pechvogel met dreg in de duim welke in het ziekenhuis verwijderd moest worden en zelf had ik de grootste snoek van de dag. De loterij werd gewonnen door Jan.

Rest mij niets meer te zeggen dat tot de volgende forumdag!!

Vincent Terpstra


Leuke snoek voor Hendrik.

Ook voor Jan vangst.

Hessel in actie.

Een bekend duo, Sybren en Marco hebben er zin in.


Reacties

Er zijn 8 reacties

 Pieter schreef op 06-11-2012 om 20:12:55
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Vincent, je hebt talent. De forumdag blijkt iedere keer weer een waar festijn. Het is schitterd om te zien met hoevelen we iedere keer weer zijn. Top!

 stefvv schreef op 04-11-2012 om 17:44:37
Ip opgeslagen


Mooi verslag Vincent, volgende forumdag beetje korter bij mij thuis aub   (100km -)

grtz

 Vincent schreef op 04-11-2012 om 14:46:06
Ip opgeslagen


Pieter, bedankt voor het plaatsen. Rest bedankt voor de complimenten en de volgende forumdag zal denk ik wel ergens eind dit seizoen zijn.

 Meindert schreef op 04-11-2012 om 13:03:45
Ip opgeslagen


top man het is wederom voor herhaling vatbaar

 Kj visser schreef op 03-11-2012 om 11:54:41
Ip opgeslagen


mooi verwoord Vincent, enne de organisatie was weer top , ondanks de taaie dag qua vangsten, wat mij betreft kunnen we plannen gaan maken voor de volgende,
de gezelligheid heeft de vangsten meer dan goed gemaakt,
 

 Rix schreef op 03-11-2012 om 10:41:12
Ip opgeslagen


Mooi verhaal heb je ervan getikt Vincent! En die bak was je dik gegund!

 De harry schreef op 03-11-2012 om 10:01:01
Ip opgeslagen


Mooi verwoord Vincent. Het was mijn eerste forumdag en ik heb er super van genoten. Leuk om iederen te leren kennen. Ik kijk al uit naar de volgende forumdag.  

 michel schreef op 03-11-2012 om 08:50:10
Ip opgeslagen


Heren,

Nogmaals dank voor de fantastische visdag en super BBQ. Ik heb genoten met drie snoeken in de boot en ook nog een prijs voor mijn vismaat. Top!

Michel

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03082 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign