Visrijk weekend met prachtige vangsten.
 Geplaatst op  31-10-2012  door Pieter
4155 keer bekekenEerste vis in aantocht....

Dat was weer een visrijk weekend wat ik achter de rug heb, nou dan wel een weekend van vier dagen. Het begon allemaal zaterdag met de forum visdag waar Vincent nog een leuk verhaal van gaat maken. Daarna stond op zondag een visdag met Sybe Mellema op het programma om daarna nog op maandag en dinsdag met studenten van de Sportvis Academie De Groene welle in Zwolle het water op te gaan. Zij moesten in de praktijk ervaren wat het allemaal inhoud om vanuit een boot te gidsen met alles erom heen. Wat uiteindelijk twee ontzettend leuke dagen werden voor zowel de studenten als voor mij zelf. Het leverde mij zelfs een “once in a lifetime fish” op met een ontzettend grote snoekbaars! Maar daar later deze week meer over hier op Snoeken.net.

Door de vele contacten die ik heb met mensen uit het roofvis wereldje ontstaat er zo nu en dan een afspraak om samen te gaan vissen. Nu in dit verslag zo’n afspraak die ik eerder met Sybe had gemaakt, hij stapte bij mij op de boot om een dag de snoeken te belagen.


en dan gaat het mis.

Keurig op tijd ondanks dat de klok een uur terug op wintertijd was gezet kwam Sybe aan bij de helling. Voor hem een water waar hij in een lang verleden ooit gevist had maar ook weer een nieuwe uitdaging. We beginnen die morgen werpend vanuit de boot te vissen met natuurlijk allebei een Sybe bait aan de lijn. Ik grap tegen hem dat ik het niet kan maken nu hij aan boord is om ergens anders mee te gaan vissen.

Het gesprek komt gelijk goed op gang en voor dat we het weten heeft Sybe de eerste aanbeet te pakken. Een klein wild spartelend snoekje komt bij de boot en terwijl Sybe het beestje in de nek wil pakken gaat het mis. Een dreg schiet bovenop zijn hand in het vel terwijl het snoekje eronder bungelt. Vlug word het beestje onthaakt en daarna moet hij zichzelf onthaken. Op mijn vraag of ik het zal doen is Sybe al druk knippend de dreg te verwijderen om hem daarna door te drukken. Ik moet zeggen hij verder geen kik gaf en voortvarend de dreg punt door de huid drukt hoewel dit niet zonder slag of stoot ging. Pleister erop en verder vissen was zijn motto.


Vangsten komen langszaam op gang...

We kunnen weer verder met vissen en weer is het Sybe die even later een snoekje land. Deze keer gaat alles volgens plan. Toch levert het werpend vissen niet veel meer op en we gaan verder naar de volgende stek. Dit gaan we al trollend doen en ondertussen babbelen we over van alles en nog wat maar vooral over ons beider passie, het roofvissen.

Aangekomen bij de volgende stek hebben we trollend niets weten te vangen. Ook het werpend vissen levert hier maar een enkel aanbeetje op dus gaan we verder om een volgende stek eens goed af te trollen. Het loopt dan ondertussen alweer tegen het middag uur.


met uiteindelijk de mooie vangsten als deze meter...

De volgende uren loopt het allemaal wat beter met de vangsten en komt er regelmatig een leuke snoek aan boord. Een specifieke stek krijgt wat meer aandacht en trollen we telkens op en neer af wat telkens dan ook in een andere baan gebeurt. Het levert hier eerst Sybe een snoek van exact een meter op, zijn witte Spro pikefighter blijkt favoriet. Daarna komen er nog wat snoeken van leuke formaten in de boot voor zowel Sybe als mij.


Ja en dan klopt alles weer als ook deze metervis aan boord komt.

Niet veel later als we over de stek terug trollen in de laatste baan die ik in gedachte had klapt mijn steunhengel zowat dubbel. Het is direct duidelijk dat het om een serieuze vis gaat die de Salmo Skinner te grazen had genomen. Een grote brede kaak geeft een goed handvat om mijn hand in te stoppen en de vis aan boord te hijsen. De tweede metervis was een feit voor deze dag.


Mooie vangsten de dag door...

We besluiten om de weg naar helling terug te trollen en het is Sybe die nu weer een leuke snoek weet te vangen wat het aantal op 10 stuks bracht. We vonden het genoeg voor vandaag met voor ons elk een prachtige metersnoek. Met de klok op wintertijd is het vroeg weer donker dus willen we op tijd aan de helling zijn. We hebben ons goed vermaakt en de afspraak wordt gemaakt dat ik snel eens bij Sybe langs kom om te gaan vissen.

Pieter Nederlof


Sterke vis met machtige staart.

Brede kop met prachtig handvat om vast te pakken.

Even van het aasje ontdoen.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 02-11-2012 om 09:27:16
Ip opgeslagen


Potverdorie mannen, dat doen jullie toch goed. Was daar een week eerder maar kon er toen maar 1 uittillen. Mooie vissen hoor! En met 2 meters zijn de meeste, zo niet alle dagen goed  

 gert schreef op 01-11-2012 om 08:34:28
Ip opgeslagen


Waar ken ik dat van zo'n dreg in je eigen hand.
Prachtige vissen Pieter.
Gr Gert.

 De harry schreef op 31-10-2012 om 21:32:15
Ip opgeslagen


Haken haken echt overal in.   gelukkig niet te ernstig zodat er niet verder gevist kon worden. Mooie vangsten pieter en mooie metervissen weer.

 Stephan schreef op 31-10-2012 om 20:16:06
Ip opgeslagen


Hey Pieter heele mooi dikke bak leuke dag gehad zo te lezen en het was ook noch eens mooi weer .
Gr. Stephan

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03499 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign