Zoeken op groot water
 Geplaatst op  29-10-2012  door Pieter
4142 keer bekekenTen eerste wil ik school bedanken, je zult nu wel denken waarom? Ik volg een commerciële opleiding, 4 dagen in de banken en de vrijdag kan besteed worden aan huiswerk. Ik loop gelukkig op schema, dus dan blijven er andere dingen over om die vrijdag te vullen. Jullie raden het al, dat word vissen.

Mijn vader kon die dag vrij nemen, dus werd besloten om eens een ander water te bevissen dan normaal. Groot water is voor ons niet onbekend, maar het water wat we wouden bevissen was niet zo bekend bij ons.. Natuurlijk wel de spannende verhalen gehoord, zoals een man die ons vertelde dat hij daar een snoek van 1.38 m heeft gevangen. We dachten bij onszelf: we zullen het wel zien!

De avond ervoor hebben we samen de spullen klaargemaakt, het plan was om maar van alles te gaan proberen. De verticaal,jerkbait,trol en doodaashengels gaan allemaal mee met het daarvoor benodigde materiaal.


‘s Ochtends rond 8 uur komen we aan bij de helling, het traileren verloopt vlot en binnen no-time liggen we op het water. Maar hoe pakken we het aan vandaag? Wanneer je op een nieuw water vist is de beste manier om gewoon in de vaargeul langs de taluds te trollen, op deze manier krijg je een goed beeld van de diepte wat het vissen een stuk gemakkelijker maakt.

Maar als dit na een uur niet blijkt te werken varen we volgas naar een dichtbijzijnde haven om daar ons geluk te beproeven. Ik probeer het werpend op baars en een dode voorn aan de dobber. Mijn vader waagt het op een fireballmontage.

Veel geluk hebben we niet , aantal aanbeten van baars maar daar blijft het ook bij. Na een tijdje klimmen we de kant op om even een plasje te plegen. Het verticaalhengeltje gaat mee want ik heb tussen de kant en de steiger kleine aasvis voor baars zien zwemmen dus moet er onder de steiger wel wat vandaan komen. Dropshot er aan en zakken die handel. Twister is goed te volgen in het heldere water en ineens een flits, die flits draait zich en valt opnieuw aan. Superklein snoekje, het hoeft ook niet altijd groot te zijn!


Er volgen nog een aantal van deze kleine snoekjes en een paar baarzen. Maar we willen anders! De wind is flink aangewakkerd wat het vissen op open water er niet makkelijker op maakt. Al trollend volgen we de rode boeienlijn, het duurt niet lang of ik krijg een aanbeet op de Tyson van Rozemeijer. De snoek begint bij de boot nog even stoer te doen maar mag even later op de foto.


We vervolgen onze weg, proberen elke plug of shad die we mee hebben, dieplopend, half water, talud op, talud af maar er is geen beet meer uit te krijgen. Wat ons opviel was dat er heel erg weinig vis op de dieptemeter te zien is. Vaak zijn dit wel de plekken waar de snoek zich ophoud, dus dat houden we altijd in de gaten. Op een gegeven moment zien we toch een hele school aasvis met een paar bogen er onder. We blijven hangen op deze plek en gaan weer aan de slag met de fireball, dit resulteerde alleen in een aanbeet voor mijn vader.


We laten ons meedriften met de wind en sturen bij met de electromoter. Ik monteer een grote voorn aan de hengel met een takel en zet deze in de steun. Voor deze techniek gebruik ik een slappere hengel van 2.40, sterk genoeg om de haak mee te kunnen zetten en je hebt er ook nog eens een mooie sport aan.

De tijd vliegt en het is al weer bijna tijd om het water af te gaan, ik schenk nog wat drinken in totdat ik ineens de hengel een andere kant op zie staan, harde tikken op de top dus ik sla aan. Een sterke snoek van 92 cm probeert zich te bevrijden van de haak maar dat is haar niet gelukt.


Na een paar foto’s werd deze dame teruggezet en vonden we het mooi geweest voor vandaag, het was geen makkelijke dag, het was zoeken naar de vis maar de 90-er maakte het toch weer goed.


Succes voor de komende tijd,

Groet Patrick van AsseltReacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 31-10-2012 om 23:20:10
Ip opgeslagen


Toch een verdomd mooi getekende snoek Patrick.
Leuk beschreven ook  

 Patrick schreef op 29-10-2012 om 22:50:15
Ip opgeslagen


Bedankt Rix, dat is waar. Je hebt vaak het idee dat je gaat vangen als een malle, maar dat valt dan weer tegen. Ik was er zeker blij mee, ondanks dat ik deze maat snoek best vaak tegen kom!

 Rix schreef op 29-10-2012 om 21:44:05
Ip opgeslagen


Gaaf verslag Patrick, altijd spannend om een nieuw water te bevissen. Stiekem zie je jezelf altijd van te voren de ene vis na de andere vis in de boot toveren, maar meestal word je op de dag zelf gewoon weer even met de neus op de feiten gedrukt, en dan is zo'n mooie 90er als afsluiter altijd een mooie beloning voor de moeite!!

 Pieter schreef op 29-10-2012 om 19:22:24
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Patrick ondanks dat het geen makkelijke dag was. Maar ik weet waar jullie toe in staat zijn dus die super vangsten komen ook wel weer. Bedankt dat je deze visdag met ons wilde delen hier op Snoeken.net!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02893 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign