Het Fireball avontuur van Stephan
 Geplaatst op  27-10-2012  door Pieter
4146 keer bekekenGoeie dag mede vissers
Vandaag stond er een visdag op het programma met mijn broertje, tevens mijn vismaat. De bedoeling was om de snoeken te gaan belagen met een voor ons een nieuwe techniek, de fireball. De avond ervoor was ik aasvissen wezen vangen alleen viel het formaat tegen. De voorntjes die ik ving waren niet groter dan 6 cm, afijn het is niet anders .
Het plan was om de volgende morgen om acht uur op het water te zijn en mijn vismaat was keurig op tijd, hij arriveerde om half 8 bij mij thuis en konden we richting de trailerhelling. Eenmaal bij de helling hup spullen in de boot en te water, gaan met die banaan.


Het is nog vroeg maar hebben er allebei zin in en we hebben voor vandaag een put op het oog waar de dieptes variëren van 2 tot 13 meter. Eenmaal aangekomen zien we dat we niet alleen zijn want er zijn nog 2 bootjes, maar ja dat mag de pret niet drukken en voorzien onze fireball van de kleine voorntjes en beginnen met onze eerste drift. Echter zonder resultaat en we maken nog drie driften echter ook zonder resultaat. We snappen het niet want vis licht er genoeg vertelt de fishfinder. Inmiddels komt de zon er bij en word het lekker weer.
De vijfde drift die we doen is het mijn steunhengel die een aanbeet verraad en vol met adrenaline sla ik te vroeg aan met het gevolg een dikke misser, shit balen. 20 meter verder het zelfde, weer een aanbeet die te snel word geslagen en weer een misser voor mij. Nadat ik de nodige kritiek van mijn maat heb verwerkt gaan we een broodje en een bakje koffie doen. We bespreken de aanbeten en gaan er weer vol goeie moed tegen aan. Precies op dezelfde plek als de vorige aanbeet buigt mijn steunhengel door waarop ik hem een meter lijn geef, ik wacht tot de lijn strak loopt en zet de haak. Aan de andere kant van de lijn word meteen duidelijk dat de vis hier niet van gediend is en een sprint van 15 meter is het gevolg. De vis blijft lang diep en vecht voor wat ze waard is op die diepte. Wow wat een power heeft deze dame en we weten inmiddels allebei dat dit een serieuze vis is.
Eenmaal uitgevochten komt er een beste snoekendame naast de boot en zie ik tot mijn schrik dat ze alleen maar aan de buitenkant van de bek op de haak van de firebal gehaakt is. Dus ik bedenkt me geen moment en pak haar bij de kieuw om haar te landen in de boot. Vlug van de haak ontdoen en op de plank, met 105cm en al een beste wintervoorraad ingeslagen niet de allergrootste maar ze mag er wezen want wat een mooie vis.


Nadat we wat plaatjes hebben gemaakt mag ze weer terug de diepte in. We moeten even bijkomen wat een power had deze vis, top daar doen we het voor.
Het is gewoon lekker warm en we zitten inmiddels in onze t shirts en nu volgen de aanbeten elkaar snel op en missen we niks meer. Het zijn allemaal dikke baarzen, de één nog mooier dan de ander, ik vang er 4 en mijn vismaat 2 met een totaal van 6 baarzen waarvan de grootste 35 cm was.

Ze zijn echt los nu maar we hebben geen aasvissen meer en daar balen we flink van. Maar ja we mogen niet klagen en besluiten nog een stuk te trollen maar zonder resultaat. Het is inmiddels half 4 en we houden het voor gezien. Met de 105 cm in het achterhoofd varen we terug naar de helling met een voldaan gevoel, hier kunnen we weer een paar dagen op vooruit. .
Op naar een volgend vis avontuur ,iedereen goeie vangsten toegewenst.

Groeten stephan uit frieslandReacties

Er zijn 2 reacties

 Stephan schreef op 28-10-2012 om 17:03:37
Ip opgeslagen


Ja indd en je kan mooi diepvissen . Iederstukje kan je uitkammen top visserij !! Gr. Stephan

 De harry schreef op 28-10-2012 om 08:08:49
Ip opgeslagen


Wat een mooie vette vis. Echt een effectieve manier van vissen met de fireball.  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01948 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign