Oktober
 Geplaatst op  25-10-2012  door Wouter
4148 keer bekekenOctober
And the trees are stripped bare
Of all they wear
What do I care


2012 was aanvankelijk een prima snoekjaar. Direct vanaf de seizoensopening kwamen er per visdag toch elke keer behoorlijke aantallen in de boot. Geen reden tot klagen. Ook niet over het gemiddeld formaat trouwens. De laatste 3 visdagen is het tij echter gekeerd. Ben ik het kwijt of komt het nu echt op vissen aan?


Met de (super-)oktobermaand van 2011 nog vers in het geheugen, besloot ik afgelopen september maar direct een 5-tal visdata te reserveren. Vooral in oktober uiteraard. Inmiddels heb ik er al 3 achter de rug en eigenlijk zijn ze allemaal een beetje teleurstellend geëindigd. Op 21 september ben ik met Friso een groot randmeer op geweest. Friso ving er 3, ik slechts 1. Een 80-er was de enige uitschieter. Een dag met weinig actie helaas.


Voor vrijdag 5 oktober jl. werd er superslecht weer voorspeld: Fikse buien, bakken met regen, windkracht 5-6 en meer van dat soort ellende. Dat weerhield Ralf en mij er niet van toch het water op te gaan. Het grote water was echter te gevaarlijk zodat we ons moesten beperken tot havens en dergelijke. Het was wederom niet best, op een paar aanbeten en een (zo leek: beste) losser voor Ralf na. Wel zagen we anderen (grote) snoek vangen. Het geeft je te denken. Overigens kwam het klapstuk voor ons in de middag: Beide zonder pardon 120,-(!) boete omdat we in verpacht viswater aan het vissen waren! De vispas bleek ineens waardeloos. Terecht hoor, maar ronduit belachelijk dat deze zo buitenproportioneel hoog moet zijn. Kijk als je 60 rijdt waar je 30 mag, kan ik me er iets bij voorstellen in het kader van verkeersveiligheid. Maar dit is, wat dat betreft, zo onschuldig als wat.. Een boete van 40,- was dan al dik betaald geweest. Zelfs na het spekken van de Staatskas vingen we geen snoek die dag.


Zaterdag 13 oktober zijn Friso en ik weer eens naar de waterrijke kop van Overijssel geweest. In het verleden waren we hier vaak succesvol. Zelfs echte echtn hebben we hier mogen vangen. We waren benieuwd of ze er nog steeds lagen.


Samenvattend was het een taaie dag die overigens goed begon met een aantal (voorzichtige) aanbeten. Geen snoek bleef hangen helaas. Onderweg pakte ik tussen de huizen een stevige wintersnoek op een bulldawg. Pas helemaal op de terugweg, toen we via de gracht het grote water weer op wilden varen, ving ik er nog een 80-er bij. Tegen half 5 zijn we al van het water afgegaan omdat we anders (weer) een genadeloze bak regenwater op onze kopjes hadden gehad. Wordt vervolgd.


Good goan,

WouterReacties

Er zijn 5 reacties

 De harry schreef op 26-10-2012 om 08:57:59
Ip opgeslagen


Wat een eikel zeg en wat een dikke bekeuring. gaat nergens meer over tegenwoordig. Gelukkig nog wel een paar mooie vissen gevangen. De aanhouder wint dus er zullen er vast nog wel mooie aantallen bijkomen. 

 Pieter schreef op 25-10-2012 om 20:56:25
Ip opgeslagen


Zo das inderdaad niet misselijk die bekeuring, wel een vreselijke uitslover hoor die agent, hij had het wettelijk met 50 euro af kunnen doen volgens mij. Hij heeft nu een bekeuring voor het vissen zonder wettelijke vergunning uitgeschreven, had er ook één voor vissen zonder toestemming van eigenaar kunnen geven, scheelt de helf. Maar ja, zal het thuis wel moeilijk gehad hebben!

 Rix schreef op 25-10-2012 om 18:16:08
Ip opgeslagen


Mooi verslag, maar die vissen..... Maar ik weet dat jullie doorzetters zijn, dus ik wacht met smart op het vervolg! Ennuh... echte echt'n?? Waar haal je dat nou opeens vandaan?  
xxx

 Wouter schreef op 25-10-2012 om 15:18:21
Ip opgeslagen


En jij dan?!
Ik ben er tussen de middag speciaal voor naar huis gegaan. Erewoord!

 Marco schreef op 25-10-2012 om 14:37:03
Ip opgeslagen


Moet jij niet gewoon werken?  

Ondanks de zeer teleurstellende resultaten van - en dan druk ik me nog voorzichtig uit - wacht ik toch met smart op het volgende verslag....

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01818 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign