Van klein naar groot
 Geplaatst op  21-10-2012  door De harry
4140 keer bekekenEr zijn van die dagen dat het allemaal op rolletjes loopt. Maar er zijn ook dagen dat je er wat harder voor moet werken om je visje te vangen. Zoals ook afgelopen zondag. Ik had met collega jantje afgesproken om achter de snoeken aan te gaan. We zouden voornamelijk gaan trollen maar ik had voor de zekerheid ook nog wat doodaas meegenomen. Bij de trailerhelling aangekomen is jantje er nog niet en laat ik vast de boot met alle toebehoren te water. Als ik de boot er net in ligt en ik de auto weg zet komt ook jantje eraan gereden. Mooi op tijd en als alle spullen in de boot liggen stappen we er zelf bij in en varen rustig weg. We proberen van alles, diepduikend, ondiepduikend, shads, pluggen, maar we krijgen maar geen aanbeten. Ondertussen heb ik al een paar berichten ontvangen van rick die elders aan het vissen is dat hij al 3 echt,n gevangen heeft. Hmmm, doen we dan toch wat verkeerd? Dan na een uur of 2 trollen krijg ik eindelijk een aanbeet op mijn steunhengel. Hij gaat mooi krom en ik pak de hengel gauw uit de steun. Een snoekje van nog geen 50 cm heeft de plug gegrepen en laat zich vrij makkelijk binnen slepen.


klein beginnen

Toch eindelijk een aanbeet gehad. Dat geeft altijd weer goede moed. We gaan weer verder en volgen onze route die we uitgestippeld hebben. We krijgen wederom geen aanbeten en na een tijdje proberen we het op een andere manier, ik had nog wat doodaas meegenomen en we besluiten om de fireball aan de spelt te hangen. De ene hengel voorzien van een grote baars en de andere van een dikke voorn. Ook jantje doet er een dikke voorn. We varen langs wat sluisjes en bruggetjes, die over het algemeen wel hotspots zijn om met doodaas af te vissen, maar ook nu kunnen we geen snoek of snoekbaars verleiden tot een aanbeet. Het is wel erg taai vandaag. Wat we ook proberen niets wil echt goed lukken. Dan komen we weer bij een bruggetje en ik draai rustig om de palen heen aan de zijkant van de brug. Tijdens het draaien voel ik ineens een hoop getrek aan de handhengel en ik bedenk me niet en sla flink aan. Er word gelijk flink tegengestribbeld aan de andere kant van de lijn en een mooie snoek komt naar de oppervlakte. Hij zit maar lichtjes gehaakt en na een keer flink kopschudden schiet ie er dus ook weer af. Dat is balen, maarja ook dat hoort er bij. Verder blijven de aanbeten weer uit en we besluiten dan ook weer om te gaan trollen. Ik heb ondertussen een knalgroene shad een de hengel gedaan en als we weer onder een brug doorgaan krijg ik een harde aanbeet op de shad. Een erg mooi getekende snoek van rond de 70 cm mag even in de boot komen en op de foto.


mooi getekend

Eindelijk weer vis dus dat geeft weer het nodige vertrouwen. Helaas staat de teller van jantje nog steeds op nul en we gaan vol goede moet verder in de hoop dat hij ook nog wat leuks mag haken. Als we weer een tijdje op weg zijn kijken we naar de klok en is het al bijna 17.00 uur. we besluiten om maar weer richting de trailerhelling te gaan. Ik heb mijn handhengel inmiddels voorzien van een grote plug van meer dan 20 cm. Onderweg varen we langs een paar woonboten en daar krijg ik een snoeiharde aanbeet. Een flink gevecht is het gevolg en de vis geeft zich maar zo niet gewonnen. Ze neemt een paar flinke runs en vecht voor wat ze waard is. Na een paar minuten komt er een mooie grote snoek boven en ik grijp haar in de kieuwen. Als we het meetlint er naast leggen geeft ie 95 cm aan, kijk dat is een echt,n. Even foto,s maken en ze mag weer terug. Als ik haar terug zet in het water blijkt ze nog niet uitgestreden te zijn want ze springt in de lucht en duikt dan de diepte weer in. Wat een energie hebben ze momenteel.


95 cm power

Het heeft even geduurd maar het lijkt erop dat ze eindelijk gaan bijten. We komen weer bij een bruggetje en als we er onderdoor varen krijg ik weer een aanbeet maar die blijft niet hangen. Omkeren en nog een keer proberen. Deze keer helaas geen aanbeet en als we weer omkeren, ook geen aanbeet meer. We gaan verder richting trailerhelling en als we bij de laatste brug zijn stuur ik mijn plug kort langs een van de brugpeilers. We zitten midden onder de brug en op dat moment krijg ik een zware dreun op mijn handhengel. BOEM hangen. Ik zit nog onder de brug dus dat is lastig drillen en sturen tegelijk. Voorzichtig stuur ik de boot onder de brug vandaan en draait jantje snel de andere hengels binnen. Het is een flinke vis en blijft ook lang diep zitten. Dan komt de vis eindelijk boven en ik zeg, och het valt mee. Ik dacht dat ie groter zou zijn. Ze neemt nog een paar runs en laat de slip flink gieren. Als ze is uitgedrild komt ze langs de boot te liggen. We kijken nog eens goed en het blijkt toch een behoorlijke snoek te zijn. Ik pak haar in de kaak en til haar omhoog. Met dat ik haar optil val ik bijna voorover want er zit meer gewicht aan dan ik dacht. Een dikke snoek komt in de boot en spartelt nog eens even flink.


sparteln jonge

Daar krijg je altijd leuke plaatjes van. Als we gaan meten komen we toch even tot een respectievelijke 112 cm. Tjonge das een beste vis. Helaas net geen PR maar wel een mooie dikke bak. We schieten nog gauw wat foto,s en dan mag ze weer terug de diepte in. Met een flinke slag van haar staart schiet ze weg en laat mij achter met een grote smile op mijn gezicht.


dikke 112cm

Het is inmiddels 18.00 uur geweest en het word nu echt tijd om terug te gaan. Helaas voor jantje is zijn teller op nul blijven staan en mocht ik de dag afsluiten met een dikke metervis. Zo zie je maar dat je niet gelijk moet opgeven en dat ze vaak nog in de latere uurtjes losgaan.


Op naar de volgende ronde.Reacties

Er zijn 9 reacties

 Aunty Anna schreef op 23-10-2012 om 07:42:26
Ip opgeslagen


'k Lees woorden waarvan ik nog nooit eerder gehoord heb, zeker visserslatijn, maar ik ben fier op u manneke, respect!

 Pieter schreef op 22-10-2012 om 21:37:51
Ip opgeslagen


Nou Harry, geweldige vangsten weer en dat alles vertaald in een prachtig verslag. Top dat je dit weer met ons gedeeld hebt.

 Remko schreef op 22-10-2012 om 12:50:36
Ip opgeslagen


Een leuk verslag met weer wat mooie plaatjes!! Weer een meter, het kan niet op. RESPECT 

 Marco schreef op 21-10-2012 om 22:26:13
Ip opgeslagen


Harry, hoe is het om nog steeds op de roze (lees donkergroen gestippelde) wolk te zitten?
Goed bezig man, mooie vissen weer

 Meindert schreef op 21-10-2012 om 17:55:11
Ip opgeslagen


zo Harry wat is de naam van je boot..... het meterbakkie je vangt alleen grote vis  
top man ga zo door

 jantje schreef op 21-10-2012 om 10:42:34
Ip opgeslagen


Mooi verslag harry!

 Bas schreef op 21-10-2012 om 10:40:50
Ip opgeslagen


Prachtig gedaan! Maar dat Jantje de 0 zou hebben ben ik het niet mee eens. De boot vangt vis als je vanuit de boot vist. Zo werkt het en niet anders. Neemt niet weg dat er een paar prachtige vissen zijn gevangen.

 Rix schreef op 21-10-2012 om 08:44:43
Ip opgeslagen


Niet te geloven zeg, gewoon weer een dikke meterbak! Je hebt het weer mooi weten te vertellen, het is net of ik erbij ben geweest! Schitterend verslag!

 VrouwHarry schreef op 21-10-2012 om 07:40:28
Ip opgeslagen


Wederom een mooi verslag! En mooie vissen! hebben we toch een goede aankoop gedaan met de boot! sinds we die hebben kom je "bijna" nooit met lege handen thuis! 
Jij blij, Ik blij!
Liefs je vrouwtje 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01896 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign