Een weekend vol uitdagingen.
 Geplaatst op  15-10-2012  door Pieter
4138 keer bekeken



Er stond weer een nieuw weekend voor de deur en ditmaal een weekend dat stond vol gepland met vissen. Twee dagen hadden Jacco en ik er voor uitgetrokken om onze honger naar snoek weer te stillen. Natuurlijk wilden we weer terug naar de stekken die vorig week leuke bestanden metersnoeken bezaten. Dit werd dan ook onze eerste bestemming. Maar we beseffen ons natuurlijk terdege dat de grote dames niet zomaar weer de boot in zullen springen. De tweede dag werd een bestemming om onze streamers weer eens nat te maken. Op zondag zou het dus op de vliegenlat moeten gaan gebeuren. De weersvooruitzichten zagen er toen op dat moment nog goed uit. Echter had de Griekse god van de wind "Aeolus" de zondag uitgekozen om eens vrolijk rond te gaan blazen.


Mijn auto is weer hersteld van de schade en kan ik dus weer met mijn combinatie op stap. Onderweg krijg ik een bericht van Jacco dat hij iets verlaat is, echter komt hij precies op de afgesproken tijd aan de helling. Dat is nog eens te laat komenÖ. Boot ligt er weer vlot in en snel op weg naar de eerste stek. We besluiten dezelfde tactiek als vorig week toe te passen. Dit betekend gericht een stek aftrollen waarbij we elk een aas op half water en √©√©n strak tegen de bodem voeren. Naar ons inzicht toch de twee aanval zones die graag door snoek gebruikt worden. Bovendien hebt je met deze combinatie geen last van lijnen die in elkaar lopen tijdens een haakse bocht draaien. En dat is soms echt nodig om een stek secuur af te trollen.


Het blijft de eerste uren stil en net als vorige week duurt het lang voor de eerste aanbeet komt. We lopen wel regelmatig tegen scholen witvis en brasem aan die je soms duidelijk voelt op de lijn en kunstaas. Zo ook het moment voor de aanbeet die krijg. Ik voel het plugje dat diep gevoerd aan de handhengel hangt door een school witvis lopen en direct gevolgd door een venijnige aanbeet. Voelt direct goed aan en dit blijkt ook als er even later weer een mooie snoek langs komt, vol over het aasje gegaan. Onthaken gaat toch vrij vlot en na een foto mag je ze weer terug in haar element. En ze gaat er dan ook weer snel vandoor. Ik twijfel nog even over haar lengte maar zal niet ver van de meter af zitten.


Ondanks deze vangst hier op de stek gaan we er toch vandoor naar de volgende. We hadden besloten er toch een niet al te lange dag van te maken en wilden de andere stek ook nog een goede kans geven. Hier aangekomen blijkt er al een visser met doodaas aan de slag te zijn. Na een groet trekken we ons plan en proberen we de collega visser niet in de weg te zitten. Het is Jacco die vrij snel een aanbeet krijgt. Ditmaal op de hengel die een aasje op half water voert. Het is geen snoek van formaat maar wel goed in het vlees. Ze is dan ook snel in haar element terug want de dril neemt niet veel tijd in beslag.


We gaan verder en Jacco besluit aan de handhengel wat kleiner aas te gaan voeren. Dit resulteert al snel in een aanbeet van een mooie baars. Deze rolt er echter net bij de boot weer af. Niet veel later is het de steunhengel van hem die een aanbeet doorgeeft. Ditmaal een snoek van een goed formaat en de dril verloopt weer stevig. Blijkbaar jaagt de snoek op dit moment wat hoger want ook deze aanbeet kwam van het kunstaas op half water gevoerd. De snoek wordt even tijdelijk van zijn vrijheid berooft om samen met zijn idool op de foto te kunnen.

Jacco blijft goed in de aanbeten zitten want op het kleine aasje op zijn handhengel krijgt hij regelmatig een aanbeet en vangt baars van leuk formaat. De snoek laat het verder afweten en als blijkt dat half in de middag de voorspelde depressie met buien langs komt houden we het voor gezien. Op naar de zondag waar we de vliegenlat ter hand zullen nemen.


Die zondag is aangebroken en op een afgesproken carpool stapt Jacco om zeven uur smorgens bij mij in de auto. We hebben nog een stukje te gaan op weg naar het water dat we vandaag hadden verkozen om te vliegvissen. Het weer baart ons grote zorgen. De regen komt met bakken uit de lucht maar erger nog is de wind, die toch stevig aangetrokken is afgelopen nacht. Bij de plas aangekomen gaat de boot te water en de regen gaat over in buien wat ons enigszins oplucht. Echter blijkt de wind de grote spelbreker deze dag. Bootcontrole vraagt al mijn aandacht en daarbij zwalkt de wind ook nog eens rond de plas. Voor het vliegvissen geen optimale omstandigheden en het is soms erg moeilijk om de streamer goed weg te krijgen. De buien gaan ondertussen weer over in bakken regen en het vraagt veel doorzettingsvermogen van ons deze dag. We weten dan ook niet tot vangst te komen en zijn vroeg in de middag weer van het water.

We hadden het deze dag niet mee door de weersomstandigheden en de keuze voor het vliegvissen die we hadden gemaakt. We hadden geen andere mogelijkheden omdat we alleen voor het vliegvissen waren gegaan. Toch heb ik het weer ervaren als een uitdaging en veel geleerd in deze omstandigheden met het vliegvissen. Natuurlijk had ik op safe kunnen gaan en andere vismogelijkheden in kunnen plannen. Maar die tijd heb ik wel gehad en ga nu graag voor de uitdaging.



Reacties

Er zijn 7 reacties

 Kj visser schreef op 16-10-2012 om 16:20:14
Ip opgeslagen


lekker verslagje weer Pieter, 

 Marco schreef op 15-10-2012 om 23:34:23
Ip opgeslagen


Pieter, onze honger naar snoeken is gelukkig nooit gestild. Daarom gaan we elke weer zo graag op pad.
Mooie vissen en leuk verslag  
Het is maandag nu, maar begin alweer honger te krijgen  

 Rix schreef op 15-10-2012 om 23:22:00
Ip opgeslagen


ouderwets lekker verslag Pieter, maar zonde van het spelbrekende weer van zondag!

 De harry schreef op 15-10-2012 om 22:45:05
Ip opgeslagen


Mooi beschreven pieter. Het is idd knap lastig om met veel wind en regen de vliegenlat fatsoenlijk te gebruiken. Verder mooie vangsten gedaan.
 

 Sybren schreef op 15-10-2012 om 22:41:34
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter. En ja het was afgelopen weekend vollop herfst! ik moet ook maar eens een vliegenstokkie scoren

 Sjoerd schreef op 15-10-2012 om 21:18:00
Ip opgeslagen


Mooi hoor en wat een baars



Groet Sjoerd

 Michel schreef op 15-10-2012 om 20:54:58
Ip opgeslagen


Supermooi verslag pieter,met veel beleving geschreven en voorzien van nuttige info!

Grtz Michel

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0184 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign