Kwaliteit boven kwantiteit.
 Geplaatst op  08-10-2012  door Pieter
4145 keer bekekenHier ging het om.....

Nou ik zal de spits maar eens afbijten deze week hier op Snoeken.net. Want aan de hand van de berichten op onder andere Facebook zullen er nog wel enkele verslagen volgen deze week. Dat is nou het leuke van multi media, hier krijg je vaak direct alle informatie over wat er zoal gevangen is. En ook dit weekend logen de vangstberichten er weer niet om bij enkele bekende Snoeken.netters. Wist je overigens dat Snoeken.net ook een Facebook pagina heeft, hier kun je alles vinden wat er zoal op de site speelt. En natuurlijk kun je de Snoeken.net pagina ook even liken.


Het schip voor vandaag.

Voor Jacco en mij was het zondag dat we eindelijk weer eens het water op konden. Het weekend hiervoor had mijn auto schade opgelopen en was ik even tijdelijk uitgeschakeld om op pad te gaan. Nu met een leenauto maar zonder trekhaak om de boot te vervoeren ben ik wel weer mobiel. Deze keer gingen we dus met het bootje van Jacco op pad. De mooiste maand om te snoeken nu wil ik toch niet gaan missen door pech.


Met kapitein Jacco.

Als ik s’morgens bij de helling aankom heeft Jacco zijn boot al te water. Vlug mijn visspullen erin en we gaan alweer op pad. Voor mij ook wel weer eens een lekkere manier om het water op te gaan. We hebben een aantal beoogde stekken die we vandaag eens goed af willen vissen. Geen water om werpend aan de slag te gaan maar gericht aftrollen op zoek naar die ene kneiter. Wat er echter komen ging konden we toen nog vermoeden.


Eerst vangst maakte alles al goed..

De eerst uren gebeurd er echter bitter weinig. Ook de scholen witvis die we hier trachten te zoeken en toch vaak aanwezig, zijn maar moeilijk te vinden. Af en toe wat activiteit op de fishfinder maar echt wilt is het daar niet onder het water oppervlak. Geen activiteit onder water zijn dan ook vaak slechte voortekenen. Toch blijven we stug volhouden op deze eerste stek en die volharding word dan uiteindelijk beloond als mijn steunhengel loom door begint te buigen.


Stevige kaken.

Een goed teken maar de dril stelt in eerste instantie iets teleur. Ik ben enigszins verbaasd als er dan ook daadwerkelijk een forse snoek aan het oppervlak verschijnt met een Salmo Skinner schuin tussen de kaken geklemd. Zij zit redelijk goed verzekerd op de dreggen dus maak ik mij niet druk om de geweldsexplosie die je op zo’n moment nog verwacht. Mooi niet dus en deze dame laat zich dan ook gewillig aan boord hijsen en houd zich verder rustig tijdens het onthaken en foto sessie. Daarna gaat ze er dan ook weer heel goed vandoor. Alles volgens het boekje en zoals het hoort, is ook wel eens anders.


Ja wat een begin toch.

De ochtend schiet alweer op en we blijven nog even op deze stek om daarna naar een andere te verkassen. Het levert mij hier nog een leuke snoek op maar in schril contrast met de vorige vangst. Echter deze op de Salmo Hornet 9 en dit zal het begin zijn van de dwaze vangstkracht die dit aasje deze dag zal laten gelden. We gaan dan ook snel door naar de volgende stek, vergelijkbaar met deze eerste maar toch anders in structuur.


Potje worstelen...

We trekken hetzelfde plan en even later is het mijn steunhengel voorzien van de Fatso die op dezelfde lome manier doorbuigt als eerder die morgen. Ik grijp de hengel uit de steun en voel direct lompe kopschudden maar verlies dan ook gelijk het contact. Even balen natuurlijk maar we gaan weer door. Dan is het Jacco die een beste aanbeet krijgt, ook nu weer op de steunhengel. Een pittige dril volgt en deze vis weet in eerste instantie van geen ophouden. Als ze even later in zicht komt zijn we dan ook niet verbaasd dat we weer een hele forse dame aantreffen. Ze geeft zich niet snel gewonnen maar Jacco weet haar in de boot te krijgen. Echter heeft ze nog een laatste troef, en een flink potje worstelen volgt terwijl ik aan de foto sessie begin. Levert een mooi plaatje op. Daarna mag ook deze vis weer snel terug die een tijdelijk slachtoffer van die dwaze vangstkracht van de Hornet was.


dan ook even leuk op de foto.

Met allebei een hele mooie vis kan onze dag bijna niet meer stuk. Echter nog geen half uur later en weer over dezelfde plek waar Jacco eerder zijn vis ving, was het nu weer raak voor mij. Het is direct duidelijk, dit is een aanbeet waar je vaak op hoopt. De vis neemt een paar goede runs en blijft diep. Ik weet het zeker op dat moment en verzeker Jacco dat dit pas echt een bak is, bij de eerst aanblik even later valt onze mond dan ook open en gaat het in koor “wat een bak” De Hornet is compleet verdwenen maar de vis blijft heftig kopschudden en dan zie ik het aasje opeens aan de buitenkant zitten. Nu niet treuzelen maar pakken denk ik bij mezelf en ik ben blij als ik de vis in de kaak vast heb.


De bak in vol ornaat.

De vis is kolossaal en zwaar en ook mag ik aan boord nog een potje met haar worstelen. Daarbij wipt ze met haar staart mijn hengel overboord terwijl ze nog aan het aasje vastzit. Jacco probeert nog vlug de hengel uit het water te grissen maar deze begint snel af te zinken. Ook het draad binnen halen heeft niet direct zin want de reel staat open en viert dus alleen maar draad. Goed we bekommeren ons eerst om de vis en als deze weer klaar is om weg te zwemmen vissen we de hengel uit het water. Daarbij moet ik wel bijna de hele spoel legen met draad voor ik de hengel boven water heb.


In schril contrast met de vorige vangsten maar blijft tellen...

De rest van de middag varen we als het ware op de automatische piloot, drie vissen van dit formaat hadden we vanmorgen nog niet durven dromen. Ik vang er nog een snoek bij maar het is een schril contrast weer terwijl het normaal gesproken toch een leuke vangst zou moeten zijn. We vinden het genoeg daarna en gaan terug op weg naar huis. Met vijf vissen geen kwantiteit vandaag maar met drie hiervan meer dan gemiddeld boven kwaliteit.

Pieter Nederlof


en hier waren we dan ook niet minder blij om.

De Salmo hornet bleef verbazen deze dag.


Reacties

Er zijn 8 reacties

 Wouter schreef op 10-10-2012 om 08:25:30
Ip opgeslagen


Soms komt alles samen. Supervissen zeg.

 Rix schreef op 08-10-2012 om 23:03:23
Ip opgeslagen


Die snoek heeft vast gedacht: "huh? er staat geen salmo op die hengel, hup overboord met dat ding!"
Stoere vissen Pieter en Jacco! En met deze maten is het ook niet erg om 'maar' 5 snoeken te pakken!

 Kj visser schreef op 08-10-2012 om 22:21:29
Ip opgeslagen


Ik denk dat ik je in het vervolg Nella ga noemen:

Krijg je......salmonella....mooie vissen man top
  gr KJ

 Meindert schreef op 08-10-2012 om 21:11:45
Ip opgeslagen


wat een bakken en wat een kunstaas zien de vis bijna niet meer...  top

 Sjoerd schreef op 08-10-2012 om 20:56:46
Ip opgeslagen


Man wat een vissen en wat een bakken

 De harry schreef op 08-10-2012 om 20:37:36
Ip opgeslagen


Wat een donders mooie vissen jongens. En wat een mooi stuk kunstaas die skinner. Gefeliciteerd met die bakken. 

 Michel schreef op 08-10-2012 om 20:23:39
Ip opgeslagen


Mooie bakken man!! pfieuw!
Alleen een beetje veel pools kunstaas.. dat kost de hardwerkende nederlandse man zn baan!
Haha


Grtzz

 Stephan schreef op 08-10-2012 om 20:20:36
Ip opgeslagen


Super wat een bak geweldig!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02861 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign