Pluggen ontmaagding
 Geplaatst op  05-10-2012  door De harry
4146 keer bekekenMijn 5 pluggen die voor het eerst vis in de boot brachten.

Voor alles is een eerste keer. Zo ook voor het vangen met kunstaas. Afgelopen zondag was zo,n dag voor ons. Ik had met vismaat Remco afgesproken om een dagje met de boot te gaan vissen. Dat zou voor hem ook een eerste keer zijn. Remco is een fanatieke visser vanuit de bellyboat en wou wel graag een keer mee met de boot. Als we s,ochtends van de instapplek wegvaren zien we een erg mooie zonsopgang, en met dat beeld voor ons krijgen we er steeds meer zin en vertrouwen in.


Prachtige zonsopgang

Als we op de plek aankomen doe ik een diepduikende plug van storm aan de steunhengel en aan de handhengel knoop ik een salmo skinner. Ne een kleine 50 meter trollen staat de steunhengel al krom. Dat is al een snelle aanbeet en een leuk snoekje van ongeveer 60 cm mag de binnenkant van de boot even bekijken. Weer terugzetten en verder gaan. Dan is het de beurt aan Remco en hij vangt op een diepduikend plugje van spro een mooie snoek van 72 cm. Ff fotootje maken en weer terug. Een kwartiertje later trollen we een paar keer langs en over een opstakel in het water en de 3e keer dat we over de plek heen gaan krijg ik een harde beuk op de handhengel. Een flink gevecht is het gevolg en wijst erop dat dit een flinke vis moet zijn. Na een paar minuten komt er een behoorlijke vis langs de boot liggen. Dat is inderdaad een knappe vis, die haalt de meter wel.Remco had nog niet eerder een metervis van dichtbij gezien en was aardig onder de indruk van deze mooie vis. Ik pak haar in de kieuwgreep en til haar uit het water. Yes hebben. Gauw foto,s maken en ff meten. Het meetlint geeft 105 cm aan. Hoppa dat is m,n 3e metervis deze maand. Het gaat lekker zo.


105 cm op de skinner

Ze word voorzichtig weer terug gezet en terwijl ze rustig wegzwemt nog gauw ff wat foto,s maken. Wat een heerlijk gezicht als ze weer ongeschonden terug de diepte in gaat.


En weer de diepte in

Dan blijft het een tijdje rustig en besluiten we om met de fireball te gaan vissen. De fireball is een erg effectieve manier van vissen, vooral als het kunstaas het even laat afweten. Ik doe een kolblei van zo,n 20 cm eraan en zet de hengel in de steun. De handhengel word voorzien van een voorn. Ook Remco voorziet zijn hengel van een sappige voorn. Na een aantal minuutjes begint ineens mijn reel af te lopen van de steunhengel. Ik pak de hengel, draai de reel dicht en sla flink aan, ja hangen, en meteen begint de vis aan de andere kant een enorme run te maken. Wat een kracht, dit is ook weer een goeie vis en als ze even bovenkomt dan zien we weer een dikke bak die de meter wel gaat halen. Ze schiet gelijk weer de diepte in geeft zich zeker nog niet gewonnen. Als ze dan voor de 2e keer weer bovenkomt krijg ik haar bij de boot en zie dat ze maar net gehaakt zit. Ik wil haar onder de kieuw pakken maar ze maakt een sprong, schut flink met haar kop en. Ja hoor, gelost. Grrrr potver%@$#%&....... Dat is balen. Dat had meter nummer 2 kunnen zijn. Had ik nu toch maar een schepnet meegenomen. Weer wat geleerd voor de volgende keer. Ach ja ook dat hoort bij het vissen.


Jammer joh

Vol goede moed gaan we weer verder en even later zie ik op de dieptemeter wat vis op de bodem liggen. Ik zeg tegen Remco, let op, hier ligt vis dus je kan een aanbeet verwachten. Ik had de woorden nog niet gesproken of hij staat al met een kromme hengel. Zijn voorntje is gegrepen en een mooie snoek van 77cm is het resultaat. Even op de foto en weer netjes terug. Hij gaat lekker zo. We vangen allebei vis en de dag is nog niet eens op de helft. Remco heeft de schik inmiddels aardig te pakken en zegt zullen we weer gaan trollen. Ik vind het prima, ff kijken of ze al weer wat actiever zijn. Ik voorzie mijn steunhengel van een drijvende SD en de handhengel van een giant flatstick van storm. Remco doet er een diepduikende pike-fighter aan. Een goede keuze want als we een mooi talud aftrollen krijgt hij een flinke klap op de pike-fighter. De vis geeft weer goed tegengas maar moet uiteindelijk het onderspit delven en kan geland worden. Een mooie snoek van 86 cm is het resultaat. De vis is ook al aardig volgevreten en ziet er kerngezond uit.


Gezonde sterke snoek

Ff wat plaatjes schieten en weer terug. Erg mooie vis hoor en ze zijn ook lekker sterk. We gaan weer verder en als ik over dezelfde plek heen ga waar Remco net zijn snoek ving, maak ik een bocht en knalt er een dikke vis op de flatstick. Deze voelt wederom aan als een grote vis en vecht voor wat ie waard is. Als ze bij de boot komt zien weer een vis die aardig richting de meter gaat. ik til haar uit het water en een mooi getekende snoek is het resultaat. Weer ff foto,s maken en opmeten maar. Precies 100 cm. Wauw alweer een meter, hij gaat echt super vandaag. Bij deze is ook meteen de flatstick ontmaagd en brengt als eerste vis een meter in de boot.


100 cm mooi getekende snoek

Wat is vissen toch een mooie hobby. We genieten echt van deze dag en gaan weer vrolijk verder. Inmiddels heb ik de steunhengel voorzien van een mad-max plug van fox-rage. Als we weer over dezelfde plek heen gaan als waar ik net die meter ving, staat ineens de steunhengel krom. Een snoek is vol over de mad-max heen gegaan en mag na een mooie strijd ook even de binnenkant van de boot bekijken. Deze is 83 cm en wederom een gezonde sterke vis. Dan varen we na een tijdje weer over dezelfde stek heen en voel ik een aanbeet op de handhengel. Tik tik, BOEM, hangen, de flatstick is weer gegrepen en mag weer een sterke snoek in de boot brengen. Deze meet 85 cm en gaat na de foto,s weer terug in het water. Dan doe ik een plug van DAM aan de steunhengel die ik pas op een beurs had gekocht. Ik zeg let op, op deze ga ik ook nog ff wat vangen. We gaan in tegengestelde richting over dezelfde stek heen en ik zie dat de actie uit de plug is en pak de hengel uit de steun. Ik begin binnen te draaien en na een paar slagen krijg ik er ineens een harde beuk op, haha ik zei het toch, ook op deze ga ik wat vangen. Weer een mooie snoek van 88 cm komt aan boord en mag op de foto. Dat zijn toch al 4 vissen die van dezelfde stek afkomen. Tijdens het onthaken begint ie flink te spartelen en wat doe je dan? Juist goed vast houden. Ook al kost je dat een kapotte hand. Alles beter dan dat de snoek valt en beschadigd.


Auw, auw, auw

Ook dat hoort bij het vissen op roofvis en ik kan er alleen maar om lachen. Je moet er wat voor over hebben om die vissen te vangen. Dan zie ik bij Remco een fel oranje fatso in zijn kunstaaskoffer zitten. Die moet je eraan doen zeg ik. Dat zijn wonderaasjes. Waarop Remco antwoord, ik heb er nog nooit wat mee gevangen dus ik heb er geen vertrouwen in. Doe niet zo eigenwijs en probeer nou maar. We vangen vandaag toch alles al op kunstaas waar nog niet eerder mee is gevangen. Hij knoopt hem er toch maar aan en we gaan weer verder met trollen. We gaan over een mooi talud heen dat afloopt van 2 naar 4 meter. En op dat moment knalt er een dikke vis op. Ja hoor de fatso van Remco. Ik zei het toch, het zijn wonderaasjes, het is weer een flinke vis en geeft zich niet zomaar gewonnen. Als ze dan toch uiteindelijk naast de boot ligt lijkt deze ook aardig richting de meter te gaan. Remco pakt haar goed vast en tilt haar uit het water. Dat is volgens mij wel een PR zegt ie. We gaan meten en ze komt op 95 cm, net geen meter maar wel een PR.


95 cm en een PR

Wat een geweldige dag is het toch. Veel grote vissen vangen en ook nog ff een PR verbeteren.
Met deze vangst sluiten we de dag dan ook af en varen we weer terug naar de instapplek. Alle vissen die we vingen zijn gehaakt aan kunstaas waar we allebei nog niet eerder wat mee hadden gevangen. Wat een dag.
Dit is echt op en top genieten.

Groeten Harry en Remco


Wat een topdag


Reacties

Er zijn 11 reacties

 Remko schreef op 01-11-2012 om 20:30:50
Ip opgeslagen


Blijft leuk om terug te lezen  

 De harry schreef op 08-10-2012 om 20:29:26
Ip opgeslagen


Iedereen bedankt voor de leuke reactie,s
Ik ga me best doen om nog meer mooie avonturen te beleven en die te verworden in een verslag.  

 Kj visser schreef op 08-10-2012 om 10:40:20
Ip opgeslagen


goed bezig Harry,
 

 Meindert schreef op 07-10-2012 om 20:36:27
Ip opgeslagen


leuk leuk leuk meer kan ik niet zeggen.....

 Bas schreef op 07-10-2012 om 17:26:02
Ip opgeslagen


leuke binnenkomer! op naar het volgende verslag.

 aernoudt de haan schreef op 06-10-2012 om 23:45:12
Ip opgeslagen


Leuk verhaal met mooie foto,s! Ik moet snel eens met de meester mee...Kan ik ook nog wat fijne kneepjes van het vak leren...!

 Rix schreef op 06-10-2012 om 22:47:27
Ip opgeslagen


Kijk, dat zijn nog eens visdagen! Mooi verwoord, en dat er nog maar veel van zulke dagen mogen volgen!
Welkom bij de club!  

 Marco schreef op 06-10-2012 om 22:02:30
Ip opgeslagen


ik zeg lekker bezig Harry. Zulke dagen moet je koesteren

 Pieter schreef op 06-10-2012 om 21:57:36
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Harry, en de foto's spreken boekdelen. Kan begrijpen dat dit een topdag voor jullie was.
Nou bij deze, welkom bij het team van Snoeken.net en ik kijk uit naar meer fantastische avonturen.

 Tante Anneke schreef op 06-10-2012 om 21:42:47
Ip opgeslagen


Nou Michiel, wat een tof verslag zeg, wat zijn jullie sportief, leuk joh. En nu sparen voor Suriname om daar nog grotere joekels te vangen.

 Vincent schreef op 06-10-2012 om 21:31:49
Ip opgeslagen


Top verslag en top vissen Harry! Aanwinst voor de site en forum.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03077 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign