Van nop naar top
 Geplaatst op  01-10-2012  door Sybren
4151 keer bekekenMooie snoekbaars blijft spectaculair

De omstandigheden kloppen en de vangsten blijven weg. Een dag blanken hoort nou eenmaal bij het vissen. Als dat dan ineens 3 keer achter elkaar voorkomt begin je je toch zorgen te maken je loopt alles na juiste kunstaas, juiste stek, watertempratuur, buiten tempratuur, diepte van de stekken. Voorgaande jaren altijd succes onder de zelfde omstandig heden op de zelfde stekken en in de zelfde maand? Mischien toch niet ik waag me dan op water tussen de 1 en de 5 meter om alles uit te sluiten. Dressuur misschien heb toch een hengel regelmatig met een vergeten aasje voorzien of een aasje waar ik van weet dat niemand hem laat zwemmen met de meest uiteenlopende acties. Ik weet ze hier in Friesland niet te vangen ook andere vissers hebben er moeite mee. Ik weet dan toch alle visdagen te redden door aan het eind van de dag de verticaal stok te pakken en een of meerdere snoekbaarzen te vangen. Waarom dan niet eerder op snoekbaars? Was toch opzoek naar snoek dus doorzetten dan kom je er wel. Augustus is toch een moeilijke maand.


91 cm en al lekker volgevreten

Na een aantal mooie visdagen buiten Friesland is het alweer eind september en heb ik plots een zondag tot mijn beschikking. Voor vandaag neemt Koriander het risico om op te stappen, we gaan er voor. We verorberen een aantal tostiís en knallen het water op inmiddels is het twaalf uur 500 meter verder sta ik op 2 alsof er een last van mijn schouders valt. Bij het passeren van een partij overhangende bomen krijg ik een knal van een aanbeet een mooie bull dawg is direct voorzien van een spaghetti staart! Als we een dorpje binnen varen is het helemaal raak een echte van 91 cm heeft zich vergrepen aan 25 cm Fins kunstaas. Foto en terug.


Ik leg Koriander het een en ander uit over een beoogde stek . Waar we heen gaan bij het passeren van een smal bruggetje krijg ik een dreun op de hengel mis helaas. Dan nog maar een keer er onder door. Koriander staat nog op nul ik ga er van uit dat de vis nog een keer bijt! Net voor de brug loop ik vast na een hele boel gekloot weet ik een deurmat te landen en kunnen we weer verder. Op het moment dat we verder kunnen komt er een grote Marcraft onder de brug door ik knijp mijn ogen dicht en hoop dat de snoek nu even niet bijt en netjes wacht tot Koriander zijn aasje passeert en ook die van de nul af is. Maar de schipper van de Marcraft is ons net een paar minuten voor en haakt de vis.


Koriander met 90 cm geweld

Dan toch maar weer langs die partij overhangende bomen we zijn het beide eens hier moet vis zitten als we de spot passeren waar mijn Bull Dawg ernstig verminkt werd staat de hengel van Koriander hoepeltje krom een mooie vis die exact 90 cm aangeeft op de plank is een feit. Koriander: Ďzo ik kan weer thuis komení de dag loopt ook al op zijn eind we gaan rustig huiswaarts ik weet nog een kleintje te haken en 1 te verspelen.


Kleintie helemaal gek in de kop

Koriander heeft nog een flinke reis voor de boeg en schuift nog even aan om een flink bord noodles naar binnen te schuiven. Zes vissen waaronder twee echtín en een paar die net de dreg niet konden behappen zijn we tevreden. En niet te vergeten een echte rivier kreeft natuurlijk.


Groetnis ut Frysl√ĘnReacties

Er zijn 10 reacties

 Rix schreef op 02-10-2012 om 22:00:22
Ip opgeslagen


Kiek 'm! Hij vangt gewoon kreeftjes op kunstaas, die man kan alles!
Top verhaal Sybje!

 De harry schreef op 02-10-2012 om 19:52:33
Ip opgeslagen


Mooi verlag sybren. En gelukkig, de aanhouder wint. en een mooie bonusvangst natuurlijk 

 Michel schreef op 01-10-2012 om 19:39:21
Ip opgeslagen


Wat ik al zei, mooi om te horen dat ze er weer zijn!!

Mooie vissen, volgende keer dubbele cijfers!
Commentaar van Sybren:
Zat gister avond al te denken wat als ik nu om 7 uur alvast een klein rondje had gemaakt  

 Meindert schreef op 01-10-2012 om 19:23:25
Ip opgeslagen


LEUK !!!!!!! man verslag is top en een blanke dag is altijd K.U.T. 

 Pieter schreef op 01-10-2012 om 18:45:46
Ip opgeslagen


Ja dat ging dus weer lekker Sybren, leuk verhaal weer. Helemaal top.

 Kj visser schreef op 01-10-2012 om 16:00:54
Ip opgeslagen


mooi mannen ,leuk geschreven ,en blanken ja das altijd even doorbijten , maar de aanhouder wint  

gr KJ

 Marco schreef op 01-10-2012 om 15:19:38
Ip opgeslagen


Ach Sybren, zwemmen verleer je ook niet  

Goed bezig mannen, mooie vissen  

 Hilco schreef op 01-10-2012 om 14:27:27
Ip opgeslagen


Mooi dagje mannen, en de aanhouder wint!

 Koriander schreef op 01-10-2012 om 12:20:20
Ip opgeslagen


Yep sybren, veur een half dagje lang niet slecht haha. Met dank aan de dame voor heerlijke tosti's en dito noodles en gezelligheid. En jij uiteraard dank voor een mooie middagje friesland.doen we gauw nog eens over. Leuk verslag!

 Jan hendrik schreef op 01-10-2012 om 12:13:49
Ip opgeslagen


Leuk verslagje weer Syb..... en soms kan het heel taai zijn!! gelukkig zijn er dan ook weer van die dagen dat je je weer heel gelukkig voelt..... 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03605 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign