Wijziging visserijwet
 Geplaatst op  30-09-2012  door Pieter
4242 keer bekekenHier mogen we dus voortaan gericht op vissen.

Per 1 oktober 2012 vinden er een paar belangrijke wijzigingen in de visserijwet plaats. Na een lange voorgeschiedenis is het dan eindelijk gelukt om te komen tot het verminderen en vereenvoudigen van de regels. De belangrijkste redenen voor deze wijzigingen waren de veranderingen op het gebied van visserij, visstand en de waterkwaliteit en het verruimen van de mogelijkheden voor de sportvissers.

De belangrijkste wijzigingen voor ons roofvissers is toch wel dat de Europese meerval uit de Flora- en faunawet is gehaald. Daarmee mag er voortaan gericht op deze vissoort gevist worden. Echter blijft deze wel het hele jaar rond onder de gesloten tijd vallen (terugzetplicht), iedere gevangen meerval moet dus direct worden terug gezet.

De gesloten tijd (terugzetplicht) voor snoek wordt terug gebracht tot de laatste zaterdag van mei en loopt hiermee gelijk af met de gesloten tijd voor aassoorten als kunstaas, een stukje vis of dood visje. Deze loopt dus voortaan van 1 maart tot de laatste zaterdag van mei. De gesloten tijd voor aassoorten blijft dus gelijk en loopt van 1 april tot de laatste zaterdag van mei.

Belangrijkste wijziging binnen die gesloten tijd voor aassoorten is dat er vanaf nu het hele jaar rond met de worm gevist mag worden.


De overige nieuwe gesloten tijden en minimum maten vind je in de nieuwe gezamenlijke lijst van viswateren die straks met de Vispas 2013 wordt verstrekt.

Verder wordt het nachtvissen met de hengel in principe het hele jaar toegestaan, met uitzondering van natuurgebieden waar het nu ook al verboden is. Vanaf 1 januari 2013 zal het nachtvissen in een landelijke nachtvistoestemming worden geregeld. Deze is vanaf die datum te verkrijgen via de website van je federatie of de website van Sportvisserij Nederland.

Nieuwe regel is dat de minimum maten voor zeevissen die in het binnenwater worden gevangen ook van toepassing worden. Verder komt er een wettelijk verbod voor alle sportvissers om hun gevangen vis te verkopen.

Alle wijzigingen zijn verder te vinden op www.sportvisserijnederland.nlReacties

Er zijn 2 reacties

 Marco schreef op 30-09-2012 om 21:41:59
Ip opgeslagen


Das toch goed nieuws. En ook best weer eens leuke om een paar dikke baarzen te pakken met een pier onder de dobber.
En verwacht ik nu minimaal elke week een meervalletje of 3 Pieter  

 tonnie schreef op 30-09-2012 om 11:44:13
Ip opgeslagen


dus nu mag ik in de gesloten tijd met een worm gaan dropshotten

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03132 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign