Van oubollig naar Screamin Devil.
 Geplaatst op  23-09-2012  door Pieter
4140 keer bekekenGoede dag ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Gert Verwoert sinds een aantal jaren woonachtig in het mooie Friesland.
Ik heb het geluk dat ik in een mooi pandje aan het water woon, vissen was altijd al een hobby van mij maar sinds ik in Friesland woon heb ik mijn aandacht verlegd van het witvissen naar het roofvissen.
Mijn eerste grote snoek ving ik in de wateren rondom Echten vanaf de kant.

Ik was al wel in het bezit van een bootje, mooi om te toeren maar niet echt geschikt om de rovers achterna te zitten al zaten er toen best mooie vangsten bij.


Toen ik op een dag in onze wijk mijn honden aan het uitlaten was zag ik een mooi polyester bootje hij lag er een beetje verloren bij, de eigenaar werd snel gevonden en de aanschaf was snel geregeld met dit bootje heb ik mooie uurtjes meegemaakt en tot nu toe mijn grootste vis gevangen een snoek van 110 cm een pracht van een beest.


In november 2010 viel mijn oog op een advertentie op marktplaats een mooie Sylvan die een beurtje nodig had, nou dit leek mij wel wat nadat ik contact had gezocht met de eigenaar kwam ik erachter dat het KJ Visser was wel bekend van deze site zonder elkaar echt te kennen hadden we elkaar wel eens ontmoet ik zag hem wel eens varen voor mijn huis opzoek naar de rovers.


Ook is hij zonder dat hij het zelf weet verantwoordelijk voor de naam van mijn nieuwe boot Screamin Devil mijn favoriete kunstaas ooit las ik in een verslag van zijn hand dat de SD zijn dag weer gered had even goed denken en de combinatie SD was gemaakt vanaf dat moment ga ik nooit meer op pad zonder mijn rode screamin devil.

Nadat ik de boot gekocht had las ik niet lang hierna de volgende passage in zijn verslag.

In een vlaag van verstand verbijstering heb ik afgelopen najaar mijn Sylvan van de hand gedaan met de gedachten een andere meer vlottere boot aan te schaffen, qua eigenschappen was mijn oude sylvan onovertroffen, alleen vond ik de uitstraling wat oubollig dus werd de zoektocht gestart naar een vervanger
Deze passage motiveerde mij des te meer om er een mooi bootje van te maken.

Nadat ik contact had gehad met KJ werd de boot bijna thuis afgeleverd wat een service, die zelfde week werd begonnen om de boot te strippen.


Stickers werden verwijderd en de boot werd geschuurd. Vanwege mijn werk wist ik dat het nog wel een tijdje zou duren voordat hij te water werd gelaten uiteindelijk heeft het bijna twee jaar geduurd, maar het resultaat mag er wezen.


Voordat er gevist ging worden had ik het geluk dat ik een avond op mocht opstappen in de boot van Hilco.

Voor mij de gelegenheid om al mijn vragen te stellen aan een deskundige en dit dan in de praktijk uit te kunnen voeren op een later tijdstip. Het was een prachtige avond we stapten op bij de Blauwe Hand en het was nog beter dan ik me had voorgesteld werkelijk alles konden we Hilco vragen en de opgedane kennis konden we later die avond ten uitvoer brengen in de praktijk. Dit alles vanuit zijn mooie boot. Dit resulteerde nog in een mooie rover van +/_ 90 cm die we helaas niet konden landen.

Met de opgedane kennis ben ik de zondag erop het water opgegaan met mijn zwager lekker vanaf huis op zoek naar de rovers. De eerste aanbeet werd helaas verspeeld, maar bij de tweede was het raak op een Salmo, de steunhengel heb ik mijn zwager in de hand geduwd om hem zijn eerste snoek te laten vangen, zijn PR staat gelijk op 95 cm. Op de foto met dame hoefde van hem niet zo nodig dus heb ik haar maar even ter hand genomen.

Groeten, GertReacties

Er zijn 7 reacties

 Marco schreef op 25-09-2012 om 09:34:17
Ip opgeslagen


Ik zeg goed bezig Gert, mooi project, mooie boot en mooie vissen  
Goed bezig, en veel plezier ermee!

 De harry schreef op 24-09-2012 om 22:47:59
Ip opgeslagen


je hebt er idd een mooi bootje van gemaakt en al leuke vangsten geboekt. ik zeg, goed bezig 

 Meindert schreef op 24-09-2012 om 20:22:40
Ip opgeslagen


donders Gert mooi bootje man.....
27 oktober is er een forum dag kunnen we hem mooi van dichtbij bekijken  

Gr meindert

 Rix schreef op 24-09-2012 om 19:01:07
Ip opgeslagen


Schitterende boot heb je er van gemaakt gert, en als je met meester hilco op pad bent geweest komt het met die vangsten ook wel goed. Schitterende vissen heb je trouwens al gevangen! Super !

 Jan hendrik schreef op 24-09-2012 om 14:34:40
Ip opgeslagen


Het is zeker een juweeltje geworden Gert!! Mijn PR heb ik gevangen op jou thuiswater ( 117cm   ) en KJ zo zie je maar wat je er mee kan doen!! Nu jij nog komende winter..... toch....?  

 Kj visser schreef op 24-09-2012 om 13:11:26
Ip opgeslagen


Gert , ten eerste mijn complimenten , wat een pracht schip heb je er van weten te maken, echt top,   en ja je woont in een prachtstreek , waar je , dat weet ik zeker nog de nodige records gaat breken, aan het materiaal zal het zeker niet liggen,
enne ik stap graag eens bij je in , om mijn oude bootje te testen 

spreek je,

gr KJ

 Hilco schreef op 23-09-2012 om 23:29:12
Ip opgeslagen


Hoi Gert,

Zo das een mooi spulletje wat jij gemaakt hebt respect! Fijn dat je wat aan de cursus avond hebt gehad. Wens je veel mooie avonturen toe kerel!

Gr Hilco

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03205 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign