Onstuimige dag op groot water.
 Geplaatst op  17-09-2012  door Pieter
4154 keer bekekenZe gaan goed te keer nu.

Internet heeft de wereld klein gemaakt. Neem nou een wereldwijde media als facebook, het is onvoorstelbaar hoe makkelijk mensen hier met elkaar in contact komen. Het zelfde geld voor ons roofvissers, je ziet heel veel vangsten voorbij komen dagelijks. Je komt in contact met mensen en het gaat allemaal om het zelfde, roofvissen. Zo kwam ik een tijdje terug in contact met een Duitse snoekvisser Christoph Lang. Hij viste eigenlijk veel in Holland en hield ook Snoeken.net nauw in de gaten. De mooie bootstickers die we hadden leken hem ook wel wat voor op zijn boot, dus stuurde ik hem er twee op. Beetje reclame voor de site over de grens kan geen kwaad dacht ik. Uiteindelijk hebben we dan ook maar eens afgesproken om samen te gaan vissen.


Altijd een lastig moment.

Zondag was het zover, Christoph stapte bij mij op de boot om samen één van de grote randmeren te gaan bevissen. Klein probleempje was de taal barrière, ik spreek heel slecht Duits en hij sprak bijna geen woord Engels. Nou zijn problemen er om opgelost te worden, dus kwam het gesprek tussen ons al gauw op gang in een mix van Engels en Duits door elkaar. We hebben denk ik het geluk dat we geen toehoorders hadden want die hadden waarschijnlijk in een deuk gelegen. Moet zeggen dat deze taalmix mij ook af en toe heel raar in de oren klonk. Maar goed, we begrepen elkaar en daar ging het om.


Toch een goed resultaat voor Christoph.

We gaan de grote plas op om een aantal grote stekken met plantenbedden af te werpen. Het was nog vroeg in de morgen maar duidelijk was al wel dat er veel meer wind stond dan ik verwacht had. Driften gaat nog goed zonder extra hulpmiddelen als een driftanker en de eerste uren maken we hele mooie driften. We krijgen aanbeten maar het probleem is dat er niets blijft hangen. Dit zal de dag door uiteindelijk ook de trend worden.


Die wel vol erop.

Na een aantal uren driften over de mooiste stekken lukt het mij om de eerste snoek eindelijk in de boot te krijgen. Even daarvoor had Christoph nog een mooie baars op de spinnerbait verspeelt. Het is het schrale resultaat van de morgen. In het begin van de middag besluit ik om het maar eens trollend te proberen. Maar ook hier na een aantal trajecten af getrolt te hebben geen resultaat.


Ontstuimig.

Toch maar weer terug naar een mooi lang gerekt plantenbed met ervoor een diep aflopend talud. De wind is ondertussen krachtig toegenomen en de drift verloopt iets sneller dan nodig. Ik laat het driftanker voor wat het is want wil nu ook weer niet te veel tijd verliezen in een drift. Het lijkt te werken want vrij kort op de drift vangt Christoph een hele mooie snoek die dik in de 90 cm gaat. Uiteindelijk is het dan ook weer de enigste vis op de drift.


Uit de haven geplukt.

Het is tijd om aan de terug tocht te beginnen. Op weg naar de helling besluiten we nog even een haven in te trollen. Deze keuze levert mij dan nog de mooiste vis van de dag op die de Salmo hornet niet kon weerstaan, de vis zal wel net over de meter gegaan zijn denk ik.


Gaat een beste hap in.

We trekken de boot weer op de trailer en nemen afscheid van elkaar na deze onstuimige dag op groot water. Chistoph kan weer beginnen aan zijn lange reis terug naar Duitsland. Ik kijk toch weer terug op een mooie dag groot water. Lange driften werpend vissen op groot water is mijn uitdaging, hoe moeilijk het soms ook gaat. De vis uit de haven was echter het beste resultaat en de tijd staat weer voor de deur dat ze hier massaal naar toe trekken. Die haven trekt mij echter niet als het op vissen aankomt, weet niet wat het is maar heb er nooit wat mee gehad. De beleving van het water en de natuur is er moeilijk te vinden en dat is toch ook wat ik zoek in het vissen.

Pieter Nederlof


Tja, ook uit de haven blijven ze mooi.


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Sybren schreef op 19-09-2012 om 17:37:58
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter snoeken.net word een internationale aangelegenheid. Zo had ik onze vrolijke vriend Stefan uit Belgie afgelopen weekend een dag aanboord. Volgens mij moet jij een echte snoekgids meet plank aanschaffen  . een maat mag niet ontbreken.

 Rix schreef op 18-09-2012 om 23:28:27
Ip opgeslagen


Petri Pieter! Dat heb je weer mooi verwoord, en inderdaad erg leuk om te lezen dat de oosterburen ook mee genieten van onze site!

 Marco schreef op 18-09-2012 om 10:32:44
Ip opgeslagen


Hey du Pieter, dass sieht ja aus als ware es einen schönen Tag auf das Wasser.
Da habt ihr zwei sehr schöne Hechte gefangen  

 Sybe schreef op 17-09-2012 om 22:21:39
Ip opgeslagen


De vissen waren idd helemaal gek, en bij ons het zelfde verhaal, veel vissen verspeeld. De meeste aanbeten kwamen recht onder onze voeten.Vaak schrikken, maar wel spannend.

 Michel schreef op 17-09-2012 om 21:38:05
Ip opgeslagen


In de haam'n op de Salmoooow!!  

Sehr gut !


 De harry schreef op 17-09-2012 om 19:44:55
Ip opgeslagen


Leuk dat de duitsers de site en de vangsten zo in de gaten houden. en dan samen ook nog een mooi dagje vissen met nog een metervis als afsluiter. Mooi werk Pieter.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01846 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign