Pr en top stekel!
 Geplaatst op  07-09-2012  door Michel
4151 keer bekekenStiekem aasjes jatten bij Hilco.. Betrapt!!

Eindelijk heb ik dan weer vakantie, in maart al 2 weken heerlijk wezen genieten op Curaçao maar dan duurt het wel weer een tijdje voor de volgende vakantie.. pfff!

Maandag een dagje lekker naar de Floriade geweest met vrouwlief, aangezien ik hovenier ben is dat voor mij natuurlijk een must! 'S avonds doorgereden naar valkenburg om daar de volgende dag de grotten en terrassen onveilig te maken. Dit was natuurlijk genieten van de heerlijke omgeving maar eigenlijk dacht ik maar aan 1 ding.. Vissen! Want woensdag gingen we naar een huisje aan het water waar we tot zondagavond zouden zitten en met 2 boten tot mijn beschikking zou ik mij wel vermaken!


Stoere kop hé!

Na alles uitgepakt te hebben en gauw naar de supermarkt te zijn gevaren breekt de avond al snel aan, Snel nog even een rondje trollen samen met Nicole in de boot maar helaas bleven de aanbeten uit. De avond erop ga ik alleen op pad en dit keer is het wel raak, ach.. kleintie dan 79 cm hangt in de haken en zal ook de enigste zijn.. De dag erop zou ik met Hilco op pad maar aangezien onze lieve heer vond dat we nog niet genoeg viswater tot onze beschikking hadden en daar dus even 120mm aan toevoegde werden die plannen van tafel gespoeld!


Vanaf vrijdagavond kwam mijn neefje Sjoerd ons vergezellen om vervelend tegen ons te doen maar vooral om te vissen, hij was al eens met mij bij Hilco opgestapt en dat was zo gezellig dat we dat die zondag maar eens over zouden doen! Dat was nog 2 nachtjes slapen en wat doen je dan in die tussentijd?? Vissen natuurlijk!! Vrijdagavond gaan we met z'n 3en op pad want zijn vriend Dennis was ook aangekomen. Hier kan ik kort over zijn... De mannetjes wisten er 3 te pakken en ik 0!!! Grrrrrrr.. Haha Ook de zaterdag moesten de mannen er op uit alleen dit keer ging ik niet mee. Ze waren goed en wel op pad toen het toch begon te jeuken "Schat? ik ga ff bij de jongens kijken" Geen hengel mee maar alleen even buurten. Snel trek ik de boot in plané en scheur naar de stek. Met dat ik de stek opvaar staat Dennis met een snoek in zijn handen. "De 2e!!" binnen 15min! Ik dobber even rond en hou het voor gezien.

De volgende ochtend staat Sjoerd al vroeg aan mijn bed "Ik ben wakker hoor!!" Snel aankleden spullen pakken en op naar Hilco. Als een Stuiterbal zit Sjoerd naast me te vertellen dat hij zijn pr van 82cm gaat verbreken "Ik voel het" aldus het stuiterballetje ;)

Bij Hilco aangekomen geen gezeur of gezeik, handen schudden en gaan met de banaan.. euhh Mad Rat.. 3 stekken hebben we op het oog en na de eerste met 15 rondes te hebben afgelegd is het niet meer dan een 60er voor mijn wat eraf komt. Snel naar de 2e want daar schijnen ze goed los te zijn. We draaien de stek op, komen de bocht door of de eerste hangt alweer. Een snotser van een 60 word buitenboord onthaakt. Dan haakt Sjoerd een mooie vis en even lijkt het een pr, helaas.. 78 cm is ze "maar" en tot een foto komt het niet want ze springt vanaf de meetplank zo het diepe in! Links en rechts pakken we nog een visje weg totdat Sjoerd weer een mooie vis staat te drillen, knap dik is ze ook nog en op de plank komt ze nét te kort!! 81cm.. Balen maar ze is er niet minder mooi om!


Vast!!

We willen nog op tijd door de sluis en aangezien de tijd dringt moeten we hier weg dus kiezen we het ruime sop oftewel we gaan het weid op! Hier liggen de verwachtingen voor grote snoek! Een flink kapitaal kunstaas gaat overboord en we kunnen meters maken.
Toch weten we er een paar te vangen maar niet van het formaat " 'n echte! " Ik besluit te wisselen van aas, ik pak een grote redhead en hoor Hilco zeggen "Doar he'k noe helemoal niks me't" Anti redhead zullen we maar zeggen! Hier heb ik natuurlijk ...... aan want deze heeft me vaker geholpen aan dikke vis. En dan krijg ik die ene dikke knal op de Redhead, RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR de Abu ratel gilt het uit en ik sta toch wel met een "echte"te knokken! *.......* Uit het niets valt de spanning weg, "Huh?? maar? hoe? ik deed ...! " Weg vis.. weg METERvis... Op een hele vreemde manier los ik de vis, normaal bij kopschudden en uit het niets. Ik snap er niks van en ben echt even stil. De teller staat op 8 en het word nu tijd voor een maatje meer zullen we maar zeggen, en we hebben het nog niet gezegd of Sjoerd staat weer een dikke te drillen en deze keer ziet het er goed uit.


Bam! Dik pr voor Sjoerd 91cm en wat een smile :)

Natuurlijk weet ik weer een kleintje te haken en zijn we er eigenlijk wel klaar mee voor vandaag, Nog ff 1 rondje op die ene stek zegt Hilco en daar had ik natuurlijk wel zin aan als afsluiter. 10min later draaien we de plas op, zijn bezig met de terugweg van het eerste rondje als ik mijn hengel knetterhard hoor klappen in de steun. Snel trek ik de stok uit de steun en roep "das een echte!!" Ze voelt aan als een 90er en op het moment dat ze bovenkomt vallen mijn ogen zowat uit mijn kop! Ik roep wat naar Hilco die zich omdraait en roept Jezus! wat een mooie Snoekbaars. jaaa, ik had een dikke snorkel gehaakt en hoe! vol op de Pikefighter gegaan. Die laat zeker niet meer los! De eerste beste kans grijp ik haar vast en til haar in de boot. Whooooooh!!


86 vette centimeters.. maar géén pr!

Snel een foto whatsappen naar de maatjes en al direct belt Sybren en vraagt met een noordelijk accent "wat waaaas dat voor een mooooonster? Met dat ik wil antwoorden klapt de hengel alweer "Bel zo terug!!!


Na nog even een "hoera-biertje"te hebben gehad bij Hilco is het mooi geweest. Op noar huus an!

Hilco thnx nogmaals en vooral namens Sjoerd!
Grtz MichelReacties

Er zijn 10 reacties

 Sjoerd schreef op 20-09-2012 om 19:16:19
Ip opgeslagen


Whoooooooooooooo PR 91 mooie cm

 Kj visser schreef op 10-09-2012 om 11:32:04
Ip opgeslagen


mooi man , genieten en ja dikke snoekbaars .
en ik moet zeggen prachtfoto's . maar he , wanneer ga je nu met je quicksilver op pad ?

groet K  
Commentaar van Michel:
Thnx man! En ik ga eerst op voor vaarbewijs volgende maand en dan nog op zoek naar een goeie bb. Dus dat duurt nog even, ik heb er gelukkig geen haast bij haha

 Sjoerd schreef op 09-09-2012 om 20:30:19
Ip opgeslagen


In hoofdrol favoriet Hilco en Michel

 Pieter schreef op 07-09-2012 om 23:15:06
Ip opgeslagen


Prachtig verhaal hoor en die stekel, goh wat een prachtige oude krijger.

 Sjoerd schreef op 07-09-2012 om 22:55:11
Ip opgeslagen


Michel hartskke bedankt voor het verslag en hilco super dat ik nog een mee mag !!!!!!!!!!!!!!!

 Marco schreef op 07-09-2012 om 22:47:16
Ip opgeslagen


Sjoerd congrats met je PR en man wat een kasteel voor jonkheer Michel.  
Kan niet anders zeggen dan dat jullie allen goed bezig zijn.
Well done matties   Tot gauw

 Rix schreef op 07-09-2012 om 22:46:03
Ip opgeslagen


De teeeering wat een bak zeg! Natuurlijk had ik hem al gezien, maar hij blijft verbluffend groot! Maar ook even een grote buiging voor Sjoerd, want die weet ze toch ook maar mooi te haken! Super verslag Michel! En nogmaals van harte met de dikke bak, en Sjoerd natuurlijk met je pr!!

 Dennis schreef op 07-09-2012 om 22:25:04
Ip opgeslagen


Mooie vissen mannen en Sjoerd van harte met je pr!! Wat een super vis om te zien!! En mooie foto's! En wat een mooie afsluiter met de snoekbaars!
Gr Dennis

 Hettie schreef op 07-09-2012 om 22:08:48
Ip opgeslagen


Hey big neef! Wat een mooi verhaal weer om te lezen; this alsof ik er zelf bij ben geweest! Sjoerd heeft weer een prachtige dag gehad en weer veel geleerd! Enige probleem is......hij wil een nog betere hengel enz Hihi. Hilco, jij leest dit vast ook....geweldig bedankt dat Sjoerd weer mee mocht, je wilt niet weten hoe vaak jouw naam al genoemd is! Mannen, nogmaals dank voor de wijze lessen en hopelijk mag hij nog eens mee!

 Hilco schreef op 07-09-2012 om 22:06:26
Ip opgeslagen


Top verslag van een topdag! Bij deze volgend jaar maar weer een keer! Van harte Sjoerd met je pr en die stekel Michel das eentje voor in een lijstje!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01862 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign