Home sweet home!
 Geplaatst op  06-09-2012  door Hilco
4137 keer bekekenHet begin van de zomer was nou niet echt wat ik mij er van voor had gesteld, koude dagen en meer water boven de boot dan er onder! De stekken die vorig jaar super waren om deze tijd lachten me recht in mijn smoel uit!!!! Maar de donder daar ben ik niet voor gekomen, dus knop om meters maken en kijken waar ze zich verstopt hebben! Nou ik heb het geweten ze lagen van Harlingen tot Tokio en er was geen touw aan vast te knopen.


Snoek werd er wel gevangen maar echt van die apen die je overal tegenkomt, je kent het wel mooi spul van in de 70 cm en een beetje crazy in de hersenpan. Zo knoeide ik de eerste dagen maar wat aan in de hoop dat er toch wat lijn in de vangsten zou komen en die kwam uiteindelijk na dagen ploeteren! De firebal of sleepdobber met een mooie voorn was de tijdelijke oplossing om de grotere dames over de streep te trekken, zo had ik een mooie combi in juli trollend veel klein spul en met doodaas de grotere dames.


n augustus werd het anders de dames van plezier hadden de taludjes bevolkt wachtend op een snelle hap, en knallen op de pluggen gewoon bizar, heerlijke visserij water rond de 19 graden en ..dan zijn ze op hun best! Vangsten schoten omhoog naar bijna elke dag dik in de dubbele cijfers.


En toen kwam de derde week van augustus het kwik schoot omhoog tegen de 34 graden aan, het water warmde ook snel op en bam de vangsten waren weg, de tijd van de dageraad en de avond visserij was aangebroken. Ook wel lekker hoor zo even een paar uurtjes op pad en even lekker vissen. Heel wild was het niet maar 2 uurtjes vissen was altijd goed voor een paar snoeken.


Toch had ik wel een beetje jeuk ik had elk jaar een 120 plus snoek gevangen en dit jaar nog niet grrrr.... Was al wel een paar keer op Devils Peak geweest maar daar was het steeds komkommer tijd! En zo brak de laatste dag van mijn vakantie aan ik dacht waag het er toch nog maar eens een keer op, ben lekker alleen dus wat maakt het uit of ik blank.


Ik op pad en gooi een mooi plaatje van de omgeving op de whatsapp naar mijn visvrienden en het was of ze het voelden..... naar Devils Peak onderweg of nie was de reactie! Schaapachtig tik ik maar ja en denk damn als ik nu weer niks vang daar dan zal ik het maanden horen! Aangekomen op de stek knoop ik aan de steunhengel een gouden oldie de SSR in de kleur goldfish en aan de handhengel een lomp stuk kunstaas. Begin te vissen en bam op de goldfish binnen 300 meter een mooie vis in de 90cm is de sjaak! En dan zie ik het op de Fishfinder dikke brasem is aangekomen op de stek en dan zijn de grote dames er ook altijd als de kippen bij!


Ik vang in no time even 3 super mooie snoek die best aan de maat zijn op de goldfish en op de andere hengel niks nopes nada niks! Dan ineens een dikke knal op die stok en bam niks meer.... Mijn hart slaat over en denk dat was een echte nog maar poosje blijven donder! Ik vaar nog 4 keer het talud af en dan Boem de ratel brult en ikke hangen aan de stok, niks maar ook niks te vertellen ze brengt me waar ze me hebben wil. Och man man.. wat een runs neemt ze!!!! Naar een paar minuten potje K1 met deze bak komt ze boven ik zie die monsterkop en yeah das de 120 plusser die ik zocht! Snel mijn hand in het grote scharnier want natuurlijk aan het achterste dregje met 1 puntje vast! De andere dreggen van het kunstaas vliegen vrolijk in het rond, ik denk dan de jatten maar vol met dreggen maar landen zou ik je! En daar is ze dan niet de mooiste foto das jammer als je alleen bent, maar 122 cm op mijn geliefde stek Devils Peak!!!!!


Fish on!!!

Greetz Hilco!Reacties

Er zijn 7 reacties

 Sjoerd schreef op 18-09-2012 om 16:27:52
Ip opgeslagen


Hee Hilco ik verheug me nu al op doodazen op veluwe die twee dagen worden top

 Michel schreef op 07-09-2012 om 20:12:11
Ip opgeslagen


Toen de Whatsapp afging en ik de woorden "ik sta te shaken" las wist ik genoeg!!

Je hebt het weer geflikt moat!! Donders dikk'n! Dat is nou een echte  

Top gedaan kerel!

 Gert schreef op 07-09-2012 om 17:30:44
Ip opgeslagen


Mooi verslag, en nog bedankt voor de zeer leerzame avond.
Heb er erg van genoten en afgelopen weekend het geleerde in de praktijk gebracht.
Het leverde met het favoriete kunstaas van jou vrouw een mooie dame van 95 cm op

 Kj visser schreef op 07-09-2012 om 12:55:20
Ip opgeslagen


top , prachtige vis , mijn droom .....

gr KJ

 Rix schreef op 06-09-2012 om 23:41:47
Ip opgeslagen


fantastisch verhaal en inderdaad, die snoek komt je meer dan toe! Van harte, hij is je gegund!

 Pieter schreef op 06-09-2012 om 23:33:25
Ip opgeslagen


Heb je weer mooi geflikt Hilco, goed verhaal ook.

 Marco schreef op 06-09-2012 om 23:26:21
Ip opgeslagen


Tja, what can I say?
Hij is je van harte gegund kerel!!  
Zo zie je maar, de aanhouder wint
Congrats met die zomerbuffel  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01943 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign