Klein spul, grote vis.
 Geplaatst op  05-09-2012  door Pieter
4278 keer bekekenZe gaan er nog voor tijdens de dril.

Het was toch alweer een tijdje terug als ik afgelopen zaterdag het water op ga om te vissen. Het weekend na mijn vakantie was extreem warm. Dit weekend heb ik samen met Hilda doorgebracht, beetje spelevaren en zwemmen vanuit de boot. Het weekend daarop moest Jacco werken en weer was het extreem weer maar deze keer in de vorm van hele zware regenbuien. En zonder vismaat was de keuze snel gemaakt om maar niet te gaan. Nu na veertien dagen kunnen we weer, hetzij maar één dag want de zondag zou op de SNB manifestatie doorgebracht worden.


In aantocht.

We zijn niet al te vroeg als we om half acht de boot te water laten. De keuze was groot water waar we de laatste tijd veel doorbrengen. We moesten een stukje varen want de keuze was gevallen op een stek waar we lange driften over planten bedden konden maken. En de eerste keuze was deze morgen toch weer de vliegenlat. Na een aantal uren vliegvissen blijkt dit niet te gaan werken en we kiezen ervoor om eerst eens een stuk te gaan trollen.


Bak van een baars.

Jacco gaat de laatste tijd graag voor klein kunstaas. Want ook op groot water heb je hierdoor een grotere kans op meer soorten vis. Het blijkt want al gauw vangt hij de eerste baarzen. Als dan even later weer een baars langs de boot komt valt onze mond toch wel even open. Want wat een bak van een baars ligt daar in het water. Na wat fotos gaat de baars weer terug maar door de opwinding vergeten we haar gewoon weg te meten.


Klein kunstaas zorgt voor verrassingen.

De kleine 7 cm Salmo Frisky van Jacco blijkt goed te werken want niet veel later vangt hij er nog twee leuke snoeken op. Ondertussen krijg ik ook wel mijn aanbeten maar tot dan toe rolt alles er ook meteen weer af. Ligt blijkbaar toch in het feit dat ik met groter kunstaas vis.


Wouter en Ralf in actie.

We besluiten na een tijdje weer een aantal driften te gaan maken maar ditmaal werpen met kunstaas als een spinnerbait. Maar ook hier krijgen we geen enkele reactie op. We hebben ondertussen ook Wouter Nijlant en vismaat Ralf ontmoet die ook de uitdaging van het grote water aangingen. Werd weer even een gezellig onderonsje.


Hehe eindelijk.

Het laatste deel van de dag brengen we weer trollend door want hier kregen we de dag door toch de beste resultaten op. Ik blijf echter last houden van vissen die steeds weer lossen. Het is het laatste deel van de dag dat ik dan eindelijk een leuke snoek tijdelijk in de boot mag brengen.


Ook snoek gaat voor klein.

Het werpen vissen was deze dag niet lonend, zowel op de streamer als op kunstaas als spinners en spinnerbaits. Ondanks prachtige driften over plantenbedden kregen we niets los. Trollend vissen bracht meer op maar van de vijf vissen die ik drilde rolden er vier weer af. Jacco had met zijn keuze voor klein kunstaas een betere zet gedaan. Bijna alle aanbeten bleven bij hem hangen en naast een aantal mooie baarzen bleken ook de snoeken wel wat te zien in dit kleine spul.

Pieter Nederlof


Netjes gehaakt.

Blijven prachtige vissen die baarzen.

Nog eens op klein kunstaas.


Reacties

Er zijn 3 reacties

 Rix schreef op 06-09-2012 om 23:00:01
Ip opgeslagen


Woow wat een baars! Schitterende vissen inderdaad... maar toch kan het niet op tegen die wrede snoekbekken!
Leuk in beeld gebracht!

 Wouter schreef op 06-09-2012 om 16:31:41
Ip opgeslagen


Mooi geschreven heren Baarsvissers!

 Marco schreef op 05-09-2012 om 23:04:11
Ip opgeslagen


Dat zijn inderdaad bakken van baarzen...en mooie snoeken natuurlijk  
Leuk verteld weer Pieter, goed bezig mannen.

Maar euhh, 2 weken niet vissen?? het moet niet veel gekker worden  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02615 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign