Groot rubber
 Geplaatst op  25-08-2012  door Pieter
4145 keer bekekenBij deze weer een leuk verslag van Wim Russchen, hij beleefde samen met Martin en Daan Gosenshuis een prachtige dag met schitterende vissen. Natuurlijk ook hier weer het complete verhaal bij Snoeken.net

Nee dit is geen reclame voor een merk met betrekking tot condooms of andere genotsmiddelen. Nee het heeft betrekking op een prachtige visdag op het water. Deze dag trek ik met Martin en Daan Gosenshuis het grote water op. Wanneer we bij de trailerhelling aankomen belooft het een mooie dag te worden. Een prachtige zonsopkomst en de stilte en het geluid van de vogels die net ontwaken. Super, de morgenstond heeft goud in de mond. Wat kan de morgen toch mooi zijn. Wij zijn sprakeloos.


We besluiten deze dag werpend te gaan vissen. Waarom? Gewoon, omdat we dat alle drie het leukst vinden. We zijn nog maar net aan de gang of Daan weet een mooie snoekbaars te haken op de grote fox Pro shad. De oude uitvoering van dit merk is nog steeds de beste. Mooie start. Even later weet Martin een mooie snoek te haken op de Pearsons Grinder. De snoek weet van wanten, want hij komt een aantal keren prachtig het water uit. Super, de zaken gaan goed. Even later staat Daan weer met een kromme hengel . Nu is het een snoek die zich heeft vergrepen aan de shad. De vissen liggen diep zo lijkt het. Martin haakt even later ook weer een snoek. Mooi zo! Zelf heb ik nog geen aanbeet gehad. Ik houd mij bezig met topwaters en ik weet dat deze techniek heel taai kan zijn. De vissen laten zich niet zien. Daan vangt ondertussen nog een mooie snoek van 90 cm. Goed werk Daan.


We verkassen naar een nieuwe plek. Hier weten Daan en Martin een mooie snoek en een hele grote brasem te vangen. Helaas voor Daan is het geen grote snoek. De brasem is vals gehaakt, maar heeft de kracht van een hele grote snoek. Hierna valt het stil.


Op een nieuwe plek weet ik een mooie snoek te vangen op de Manta jerkbait. De snoek ramt vol op het kunstaas en komt prachtig uit de planten. We hebben een leuke dag. De teller staat in middels op 6 vissen. Niet slecht voor deze tijd van het jaar. We varen nog een keer verder en hier is het opnieuw Daan die een prachtig sterke snoek weet te vangen op de shad. De snoek passeert de meter. Het meetlint stopt bij 1.02. We besluiten te veranderen van kunstaas. We hangen alle drie een grote Bulldawg in onze speld.


Om te vissen met dit materiaal heb je krachtige hengels nodig. De Musky Rods van St Croix voldoen uitstekend voor dit werk. Een grote Abu Revo Toro erop en smijten met dat grote rubber. En dat groot kunstaas het verschil kan maken wordt ons dan wel duidelijk. Daan heeft de grote uitvoering van de Bulldawg van Musky Innovations nog maar net te water gelaten of het water explodeert. Een machtige snoek heeft het brok rubber gegrepen. Een snoek met de respectabele lengte van 1.10m is er een om in te lijsten. Geweldig.


Zorg ervoor dat je de snoeken in deze tijd kort drilt. Snel een paar fotoís en dan snel weer laten zwemmen. Kort drillen kan alleen met hengels en krachtige lijnen die voldoende power hebben.


Even later is het bij mij ook raak. De Bulldawg is helemaal in de bek van het grote beest verdwenen. De snoek heeft een prachtige lengte van 1.07m. Wanneer Martin even later zijn Bulldawg aan de grond parkeert weet ik een beste dreun op een shad te forceren. Ook deze snoek mag je inlijsten. De snoek van 1.08 geeft zich zo nog niet gewonnen. Wat een kracht en wat een power. Machtige vis. Super!


Van zulke dagen kun je alleen maar dromen. We besluiten nog een paar uur te vissen, maar het is de vraag of dat wel gaat lukken. De lucht begint te werken en we zien de eerste buien al ontstaan. De hengels gaan nog even te water en het is tenslotte Daan die nog een mooie snoek weet te vangen. De snoek is net zo groot als de Bulldawg. Ook gaaf om te zien. Het wordt tijd om van het water te gaan. We kunnen de boel nu nog droog oppakken. Als afsluiting rijden we nog even bij de big M langs. We kunnen terugkijken op de prachtige dag met mooie luchten en machtige vissen.

Wim RusschenReacties

Er zijn 2 reacties

 Marco schreef op 28-08-2012 om 08:40:01
Ip opgeslagen


Rubber Rulessszz!!
Mooi verslag Wim  

 Rix schreef op 26-08-2012 om 01:19:41
Ip opgeslagen


Schitterend verslag Wim met een belachelijk goede vangst voor de tijd van het jaar!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0189 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign