Vakantietijd!
 Geplaatst op  17-08-2012  door Rix
4278 keer bekekenSchitterende Italiaanse steur!

Vakantietijd! Eindelijk, maar ook wel weer lasting, want aan de ene kant wil je wel vissen, maar op een camping in Italie met meer dan 35 graden gemiddeld word dat wel wat lasting! Het enige wat we hier op visgebied hebben gedaan was steurvissen. Dit hadden we hier al eerder gedaan, en de vorige keer was het een belachelijk goede vanggst, dit jaar was het een stuk moeilijker! Uiteindelijk wist ik 3 steuren te haken waarvan we er 1 hebben gemeten en die kwam op 1.35m uit! Geweldige sport beleef je aan deze beesten en als ik ooit weer in de gelegenheid kom zal ik dit zeker weer doen!


Toen kwamen we eindelijk thuis op vrijdag. De zaterdag erop was gereserveerd voor het opruimen van de vakantiespullen, maar gelukkig had ik de zondag al wel ingepland om een dag weer heerlijk het Hollandsche water onveilig te maken! En dit heb ik gedaan, samen met Michel. Ons doel was om de snoek te belagen met behulp van de fireball. Het bleek een taaie dag te worden waarbij Michel niet tot een vangst wist te komen. Zelf wist ik 3 vissen te haken waarvan de grootste toch weer bijna tot de 90 cm kwam!


BBQ-en in de boot, wat wil een mens nog meer?

Een paar dagen later ging ik samen met Harry het water op. Wederom expirimenteren met de fireball. Al na een minuut of 10 hadden we de eerste actie, een snoek had Harry’s aasje te grazen genomen en na een korte dril mocht de eerste vis van de dag op de foto. Niet veel later volgt de 2e, maar de klapper van deze dag moest nog komen. Maar eerst gingen we even onze innerlijke drang een handje helpen. Harry had een heuse bbq meegenomen in de boot die dan ook in de boot aangestoken werd en voorzien werd van super de super bbq vlees van slagerij van guilik uit Zwolle. Ik kan dan ook iedereen die een keer een bbq wil houden deze slager ten zeerste aanraden, want het vlees is echt gewoon belachelijk goed! Voor meer info: http://www.slagerijvanguilik.nl/5-Barbeque.html Als onze buikjes weer rond zijn zoeken we de snoeken weer op!


Double strike!!! Dat maak je niet zo heel vaak mee!

Op een gegeven moment zie ik opmerkelijk veel activiteit op de fishfinder, en besluit de boot direct stil te leggen om de aasvissen te laten zakken. Goede keus zo blijkt… want enkele seconden later loopt de lijn van Harry weg…. aanslaan en hangen!!! Terwijl Harry bezig is de vis te landen zie ik opeens in mijn ooghoek mijn lijn ook aflopen en direct grijp ik de hengel uit de steun, voorzichtig voel ik en het lijkt verdacht veel op vis. Met een harde tik zet ik de haak en zo staan we allebei opeens met een kromme hengel! Kicken!!! Als we allebei de vis aan boord hebben schieten we snel een dubbelstrike foto… (want die maak je niet zo vaak) en zetten de vissen terug.


wheeeeeelp!!!!!!!!

Later bleek dat mijn vis de grootste van de dag was met zijn 84 centimeter. In de avond weet Harry er nog een aantal vissen bij te vangen, en als we echt geen hand voor ogen meer zien besluiten we de boot maar op de kar te gooien! Ondanks het warme weer toch weer een aantal mooie vissen in de boot gehad, en dat geeft toch altijd maar weer een meer dan voldaan gevoel!
Enige nadeel van vissen tot het donker is dat er dan allerlei ongedierte agressief word!


De snoeken zijn momenteel goed wild!

Dan ga ik nog een keer een paar uurtjes met Hilco het water op, en ondanks dat we niet zo heel veel tijd hadden weten we toch nog 5 snoeken te haken! Geen monsters dit keer, maar wel een stel echte vechtersbazen!


De 1e keer kieuwgreep is best wel eng!

Dan komt er nog een dagje dat Monique wel even mee wou, want ondanks ze al wel vaker mee was geweest, ze had nog nooit een snoek weten te vangen van uit de boot! Nou, dat heeft ze dit keer meer dan goed gemaakt, want achteraf gezien had ik de hengels net zo goed thuis kunnen laten. Ze wist er 3 te landen, en 1 voor de boot te verspelen. Het was even een beetje een drempel waar Monique overheen moest, maar na een beetje hulp en aandringen (heel veel hulp en héél veel aandringen) durfde ze eindelijk de snoek in de kieuwgreep te pakken. Petje af voor Monique, en het was haar dan ook meer dan gegund. Bij de 2e snoek was de kieuwgreep al een stuk makkelijker, en bij de 3e was het net of ze nooit anders gedaan had!


Monique heeft de smaak te pakken!

Hoe dan ook, ik heb gelukkig al weer een paar mooie dagen beleefd op het water en ik kan al niet meer wachten op de volgende!

Rix


Als of het de normaalste zaak van de wereld is!

in 1 woord: SCHITTEREND!


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Ralluf schreef op 20-08-2012 om 14:41:57
Ip opgeslagen


Mooi hoor, Rick. En ik moet toegeven...je hebt een ontzettend leuke zus!
Groeten!!!

 Meindert schreef op 18-08-2012 om 14:04:47
Ip opgeslagen


Leuk verslag rix ik ken mensen die meer moeite hebben met de nieuwsgroep ;-) haha

 Marco schreef op 17-08-2012 om 23:59:48
Ip opgeslagen


Goed bezig Monique   ........en de rest van de vangers natuurlijk ook  

 De harry schreef op 17-08-2012 om 23:33:48
Ip opgeslagen


Wat een geweldig verslag. Was idd een erg mooi (en lekker) dagje vissen met heerlijk vlees op de BBQ. Op naar de volgende ronde.

 Pieter schreef op 17-08-2012 om 23:31:14
Ip opgeslagen


Ook voor jou een heerlijke vakantietijd zie ik wel, echt heel mooi in woord en beeld neer gezet!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01848 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign