Gemaakte plannen uitvoeren.
 Geplaatst op  09-07-2012  door Pieter
4143 keer bekekenEerste op de spinner

En voor we het weten is het weer zaterdag, het weekend is aangebroken en een werkweek is weer voorbij. En zo schreit de tijd voorbij, zonder dat we er maar al te veel bij stil staan. Jacco en ik hebben de gewoonte om elkaar ieder donderdag avond even te bellen. We nemen de week even door en maken nieuwe plannen voor het komende weekend. Meestal is dan de vraag wat we doen, één of twee dagen vissen. De laatste weken waren er dat maar al te vaak twee, nu houden we het door andere plannen op zondag bij één visdag. En zo gaat dat week in en uit.


Toch een mooie snoek

Ik ben iets vroeger als afgesproken bij de helling dus als Jacco arriveert heb ik de boot al te water, klaar voor vertrek. We varen het grote water op en gaan in één stuk door naar de beoogde stekken, plantenbedden langs langgerekte talud. Hier maken we lange driften om de randen van de plantenbedden af te werpen. Nu ze hier tot aan het oppervlak staan is dit de beste optie. De wind is zwak en komt voor het driften uit de goede hoek, ik hoef dus niet veel meer te doen dan de boot dwars op de wind te leggen. De electromotor staat standby voor een enkele correctie.


Actie

Hoewel alles erop duidt dat het niet lang kan duren voor er aanbeten volgen, werpt de helft van de drift weinig vruchten af. Dan is het toch eindelijk raak en klapt er een snoek op mijn spinner die ik net na de worp start. Een gemiddeld formaat van rond de 80cm en al snel ligt het beest langs de boot. Met de watertemperatuur van rond de 20 graden is het wel zo dat de snoek lang tegen blijft spartelen tijdens het landen. Dit is toch vaak uitkijken voor verwondingen door kieuwbogen of erger dreggen in de vingers.


Slank

Na deze vangst gaan we verder met de geplande drift. Echter, de wind valt nu compleet weg en aanbeten blijven verder uit. Tijd om van tactiek te veranderen, we besluiten om een stuk te gaan trollen. Een traject wordt in gedachten uitgezet waar ik denk de meeste kans te maken. Dit keer een ander stek maar wel weer langs de randen van plantenbedden langs dieper water.


Prachtige vis op klein aas

Jacco heeft ervoor gekozen om eens wat kleiner kunstaas in te zetten. En met name de Salmo perch van 9 cm blijkt de juiste keus. Keer op keer krijgt hij er beste aanbeten op maar helaas blijven deze niet lang hangen. Dan is het wel een keer raak en staat hij een beste snoek te drillen. Een mooie vis die de 90 cm wel passeert kan even later de boot bij de kieuwdeksel gevat worden. Maar nog niet compleet uitgedrilt blijkbaar en gaat dan ook nog even goed te keer, Jacco loopt wat schrammen aan de knokkels op.


Brede rug

Na deze vis besluiten we om toch nog maar eens een lange drift te maken. Deze keer over plantenbedden die iets dieper staan en niet te dicht op elkaar. Op deze manier kunnen we werpend met spinnerbaits heel effectief vissen. Maar na een mooie lange drift gemaakt te hebben geen enkele aanbeet gehad.


Getrold wel weer

Toch maar eens wat stekken af trollen, vaak blijkt dit in deze omstandigheden beter te werken. Als de vis niet naar jou komt moet je naar de vis toe is mijn credo. En niet veel later is dit dan ook een feit. Ik krijg een tik op mijn handhengel wat op een aanbeet duidt, direct daarna nog eens en dan hang de vis ook werkelijk. Weer een leuke snoek even later langs de boot die toch weer richting de meter gaat. Wel een hele slanke wat je natuurlijk vaker in deze periode tegenkomt. Zomersnoek die nog niet helemaal over de paaitijd heen is, maar dat zal naar het najaar toe snel veranderen.


Gretige rovers die baarzen

Jacco heeft zijn zinnen op een variëteit aan vissoorten gezet. Een Salmo skinner van 10 cm moet het gaan doen. En het werkt want niet veel later vangt hij een prachtige baars op het plugje. Het loopt al aardig in de middag maar we besluiten met deze ene visdag het weekend wat langer door te gaan. Echter de komende uurtjes krijg ik al trollend nog één enkele aanbeet en weten we dus verder niet meer tot vangst te komen. Het is dan ook al in de avond als de boot weer op de trailer gaat. Op naar een volgend weekend met volgende visdagen. Wat de plannen daarvoor worden nemen we op donderdag avond wel weer even door.

Pieter Nederlof


Bek en kieuwen vol open, maar goed gehaakt

In het najaar zal ze er zeker beter uitzien

Prachtige baars


Reacties

Er zijn 3 reacties

 Sjoerd schreef op 16-07-2012 om 11:50:12
Ip opgeslagen


mooi hoor Pieter en mooi gevangen baars en snoek allemaal mooi

 Marco schreef op 10-07-2012 om 09:02:34
Ip opgeslagen


Het is ook niet eerlijk verdeeld, jullie allemaal lekker op het water en ik maar slopen in huis  
Mooi getekende snoek die laatste  
En ach, daar is toch niets mis mee? Elk weekend een frisse neus halen?  

 Rix schreef op 09-07-2012 om 22:08:24
Ip opgeslagen


Toch altijd weer leuk om meerdere vissoorten te landen! En met Jacco kun je het zeker nog een aantal jaar uithouden! Last zul je er in ieder geval niet van hebben... want toen ik je voorbij vaarde zag ik al wel weer wat Jacco's favo manier van trollen is.... snuurk... snuuurk.. snuurk!!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02896 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign