De ene dag blank, de andere een meter op de plank
 Geplaatst op  04-07-2012  door Rix
4168 keer bekekenDe beloning!

Zoals een aantal van jullie weten ben ik de laatste tijd aardig aan het knutselen geweest met mijn bellyboot. Zo heb ik een lowrange portable fishfinder gemonteerd (thx Meindert), een hengelsteun en een extra steuntje om een hengel snel in weg te zetten. En zoals je voelt aankomen moest dit natuurlijk uitvoerig getest worden. Mijn overbuurman Harry is een wat meer ervaren bellyboot visser en was dan ook vaak aanwezig bij mijn testsessies. Zelf vist hij met een pvc boot, met daar binnen in een klein bellybootje!


mooie 80er snoek van de oppervlakte

Een van de eerste testen was op een avond toen ik alleen nog maar de fishfinder had geïnstalleerd. Het water was kraakhelder maar we kregen geen teken van leven. Totdat ik besloot een spro oppervlakte kikkertje aan de speld te hangen. Een goede keus blijkbaar, want al op de 1e worp zie ik een grote boeggolf richting mijn aasje komen. ik laat de kikker stil hangen en ... .BOEM!! Vol erover heen. Ik sla hard aan en de vis hangt. HANGEN!! roep ik naar Harry die snel naar me toe flippert om een paar plaatjes te schieten. Als ik de snoek terug heb gezet en de kikker opnieuw het water in smijt zitten we nog even wat te kletsen en let niet op het aasje. Net als ik mijn kikker uit het water wil tillen voor de volgende worp volgt er een enorme kolk vlak voor mijn flippers. Helaas bleef het hierbij en konden we die avond geen aanbeten meer uitlokken.


even over de knie!

de volgende avond die we planden was op een nieuw water maar ook nu wist ik niet verder te komen dan 2 aanbeten waarvan ik er 1 direct loste en de 2e na een korte dril ook wist te ontkomen.
Weer een paar dagen later had ik de hengelsteunen gemonteerd en moesten we toch nog maar eens op pad.
Dit keer op een voor Harry bekend maar voor mij onbekend water. Als ik op een gegeven moment boven 6 meter water lig en de kantjes aan het uitgooien ben gebeurt het! Ik heb een zinkende screaming devil aan de speld hangen van mijn steunhengel op een meter of 4-5 als deze opeens opmerkelijk ver doorbuigt. Snel zet ik mijn handhengel weg in dat handige extra steuntje en grijp de steunhengel uit de steun. Een mooie snoek knokt voor wat hij waard is en laat mij hard werken. Gelukkig win ik de strijd en mag ik een beste vis onthaken om hem vervolgens terug te zetten in zijn element. Helaas is Harry dan nog niet gearriveerd deze avond en moet ik het met een simpel fotootje doen.


Harry druk in gevecht

Deze avond was zwaar noodweer voorspeld en nu gaan de verhalen dat het net voor een onweersbui nog wel eens los kan gaan. Nou, dit gebeurde dan ook!
Als ik op een gegeven moment kort naast Harry lig meld hij: "kijk!! Volger!" Hij draait het shadje 3x voor zijn voeten heen en weer als plotseling het water explodeert en gelijk komt er een hele mooie vis compleet uit het water. Wat een spektakel!! Als hij de vis terug zet en zijn volgende worp maakt knalt er gelijk weer een vis op, ditmaal wat kleiner , maar de lol was er natuurlijk niet minder om. Zelf kreeg ik ook regelmatig aanbeten, maar op een of andere manier bleef bij mij niks hangen. Bij Harry wel, die ging na 2 uurtjes vissen met een grote grijns van het water af, want met 5 snoeken, 2 verspeelde en tig aanbeten had hij geenreden om te klagen natuurlijk.


Een dol uurtje snoek

Een week later was de weersvoorspelling het zelfde... bellyboten dus! Alleen dit keer gebeurde niet echt wat voorspeld was. Het leek stralend weer te blijfen en we zweten peentjes! Harry was dan ook maar aan het oefenen geslagen met zijn nieuwe vliegenlat en wist zowaar een leuke snoek te haken. Maar ja, het drillen met zo'n stok is een aparte bezigheid en dit ging dan helaas ook fout!
Even later weet ik ook mijn eerste vis te haken, maar zo snel ik hem haak verspeel ik hem ook weer. Aan het einde van de avond betrekt de lucht toch een beetje en begint het te sputteren. ook zien we nu veel aasbelletjes van de aanwezige vis in de oevers. We gooien ons aas richting de belletjes en eindelijk knalt er weer een mooie vis op, maar weer lost deze de haak. Kort daarop weer een aanbeet, en dit keer blijft hij hangen. Opmerkeijk was dat hij aan het velletje hing, dus ze leken voorzichtig deze avond. Toch weet ook Harry hier in korte tijd 3 vissen uit het water te toveren en zo hadden we toch nog een leuk laatste uurtje.


genieten, ook als we niet vangen!

Dan hadden we nog afgelopen weekend. Eindelijk ben ik geslaagd in de zoektocht naar een andere motor, en ben dan ook nu de trotse eingenaar van een honda 9,9 pk fourstroke!
Dit moest natuurlijk getest worden, en Harry had aangegeven wel eens een dagje mee te willen. Dit hebben we dan maar gelijk even een keer gedaan.
Ik had geen hoge verwachtingen, maar had eigenlijk wel op een visje gerekend! Toch ging het anders.
's Ochtends om 5 uur zijn we vertrokken en om 5.45 gleed de boot in het water...
's avonds om 19.15 lieren we de boot weer op de trailer en komen we tot de conclusie dat het hoogte punt deze dag een schepnetje was die Harry van de bodem had geharkt en een bakje patat met bijbehorende snack bij de vetboer!


oh oh oh wat was ik hier blij mee!! 105 cm schoonheid!!

Natuurlijk was ik hier goed zuur van en besloot ik maandagavond na mijn werk nog even een watertje op te gaan hier in de buurt. Samen met mijn vriendin hebben we een aantal uurtjes getrold, maar verder dan 1 baarsje zijn we niet gekomen.
Ik had voor de dinsdag avond al met Marco afgesproken, want die kon niet wachten om mijn nieuwe motortje te bewonderen. Marco had het volste vertrouwen dat we wel een visje gingen pakken, maar de moed was mij ondertussen al aardig in de schoenen gezakt! Het lijkt er dan ook op dat deze avond weer visloos blijft. Marco ruimt zijn hengels op om 22.40 als ik heel stiekem nog even door een heel smal ondiep doorgangetje trol waar het opeens weer wegloopt naar 4 meter. mijn shad stuitert op het ondiepe over de bodem, en net als het dieper word krijg ik een lompe dreun op mijn steunhengel. Ik grijp de hengel en zie gelijk een mooie vis uit het water komen die vervolgens gelijk diep wegduikt en even diep blijft.
Ik zeg Marco dat dit toch wel een hele beste snoek kan zijn, en als de vis uitgedrilt is en ik de snoek in zijn kieuw grijp zie ik pas hoe groot deze vis echt is! Teerring!! Wat een bak. Marco roept gelijk dat dit een meterbak is, maar daar twijfelde ik toch nog wel aan. Maar na de foto ging de meetlat erlangs en zien we toch echt dat deze vis 1.05 volle centimeters telt.
Snel zet ik de vis terug en we knallen gelijk terug naar de helling. De missie was geslaagd, en mijn voldoening was groter dan ooit!!!

Rix


en weer netjes terug natuurlijk

soms krijg je spontaan inspriratie voor een verslag... dit geval tijden werkpauze!


Reacties

Er zijn 8 reacties

 De harry schreef op 19-07-2012 om 10:44:36
Ip opgeslagen


Was idd een mooi avondje met de vele aanbeten. En jammer dat die lange dag op het water niks opleverde behalve het mooie schepnetje:) en gefeliciteerd met die meterbakken.

 Wouter schreef op 06-07-2012 om 08:28:05
Ip opgeslagen


Proficiat Rick!

 Pieter schreef op 05-07-2012 om 22:02:34
Ip opgeslagen


Mooie vis hoor Rick, daar doe je het voor. En die kladjes, haha geniaal.

 Meindert schreef op 05-07-2012 om 17:23:58
Ip opgeslagen


zo man mooie vissen we moeten nodig eens een dagje plannen in de belly`s.......

 Kj visser schreef op 05-07-2012 om 13:07:08
Ip opgeslagen


zoals altijd , mooi verwoord, en die meterbak is een plaatje,

gr KJ  

 Hilco schreef op 05-07-2012 om 00:35:29
Ip opgeslagen


Rickie Honda, dikke bak man super de super! Ik stond hier in Dedemsvaart door de kamer te springen toen ik het smsje kreeg! Dik en dik verdient!!!!!

Greetz Hilco.

 Michel schreef op 05-07-2012 om 00:05:08
Ip opgeslagen


Respect heb ik voor jouw doorzettingsvermogen! Samen al veel mooie visdagen gehad en altijd op je eigen manier alles uit de kast gehaald om die "ene" snoek te pakken te krijgen..

And you did it!!

Puur genieten, niet alleen voor jou maar ook je vismaten!
Top verslag en vis kerel.


Grtz Michel

 Marco schreef op 04-07-2012 om 23:57:29
Ip opgeslagen


Ik mis mijn verdraaid handige elastiekje  
ff zonder dollen, de motor, de meter en die bellyboothengelsteunenfishfinder is je gegund. Geniet ervan maat!
Tot gauw  

En och, wat was ze mooi en sterk

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02841 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign