Effectieve eerste uurtjes.
 Geplaatst op  03-07-2012  door Pieter
4147 keer bekekenHet is zaterdag morgen 7 uur als ik bij de helling arriveer waar Jacco al staat te wachten. We gaan vandaag naar oude stekken die we al een tijd niet bezocht hebben. Het is prachtig mooi weer zo vroeg in de morgen met een rustig kabeltje over het water. De stekken die we op het oog hebben bezitten een nogal variëteit aan vissoorten. Naast snoek vinden we er rond deze tijd vaak snoekbaars en ook roofblei hebben we in het verleden er vaak gespot, en gevangen. We zijn dan ook heel benieuwd wat het vandaag weer brengen gaat.


Een paar minuten varen brengt ons al bij de eerste stek, werpend met shads gaan we hier aan de slag. Inwerpen en rustig af laten zakken om het daarna met rustige tikjes terug te vissen, echter zonder daarbij de bodem te raken want dit betekend hier meestal vast. Het is Jacco die al gauw een flinke tik op zijn shad krijgt, maar weet deze niet te verzilveren. Verder blijft het opvallend rustig na een aantal driften.

We besluiten nog maar eens een nieuwe drift te maken. Drie maal heb ik een jagende roofblei gespot maar laat deze maar voor wat het is. Mijn zinnen zijn deze keer op de snoekbaarzen die hier vaak rond deze tijd huizen, en nogal eens goed van formaat zijn. De beste tactiek om die hier te vangen bleek in het verleden, rustig een shad boven de bodem op te tikken. Ik krijg dan ook even later een hele sneaky aanbeet doordat er tijdens het optikken iets aan gaat hangen.


Mijn eerste vermoeden van snoekbaars wordt al gauw in de kiem gesmoord door het heftige kopschudden op de top van de hengel. Dus toch snoek blijkt even later als er een exemplaar verschijnt die de meter wel zal gaan halen. Shadje zit mooi op de enkele haak in de hoek van bek, de vis laat zich echter niet bij de eerste keren uit het water liften. Ze gaat nogal heftig te keer bij de boot en ik moet dan ook op een gegeven moment snel zijn met het vatten bij de kieuwdeksel.

We besluiten na deze vangst om nog een aantal worpen eraan te wagen om het daarna trollend verder te proberen. Trollend vang ik dan ook al snel weer een snoek en als er even later weer een snoek tijdens het trollen vol op de plug gaat blijkt dit iets effectiever te zijn dan werpen. Althans voor het vangen van snoek, want snoekbaarzen zien we niet verschijnen deze morgen.


We laten deze stek voor wat het is en gaan verder het meer op naar andere stekken. Echter blijkt het deze dag ondanks dat we stekken vol met witvis vinden, en hier op een effectieve manier een aantal doorheen trollen, niet meer te gaan lukken. Aan het eind van de middag trollen we nog een soort van kanaal kilometers op weg naar de helling terug, zonder ook maar een tik te krijgen. Het bleek deze dag dat we het echt van de eerste uurtjes moesten hebben.

Binnenkort ga ik hier op Snoeken.net eens wat dieper in op de techniek trollen, want ondanks dat deze manier van vissen vaak simpel lijkt, zijn er een aantal zaken die bepalend zijn voor het vangen van vis. Ik ga deze dan opsplitsen in groot water, kanaal en vaart met tot slot de rivier.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 3 reacties

 Rix schreef op 04-07-2012 om 22:38:47
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter, en inderdaad... technieken... altijd interessant!

 Marco schreef op 04-07-2012 om 12:24:40
Ip opgeslagen


Toch weer lekker bezig mannen (nou ja, Pieter dan)  
Kom maar op met die vistechniek info. Is altijd leerzaam  

 Michel schreef op 03-07-2012 om 21:48:16
Ip opgeslagen


Misschien moeten de mensen die wat willen weten over trollen zich aanmelden voor de stekkenis cursus van Hilco/Snoekgids.nl ;-)

Michel

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02777 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign