Natter dan nat met leuke verrassing!
 Geplaatst op  27-06-2012  door Pieter
4138 keer bekekenHet wil maar niet lukken de laatste tijd om een beetje knap weer te kunnen krijgen in het weekend. Ook dit weekend stond er zaterdag weer een bak wind en over zondag zullen we maar zwijgen. Weet wel dat ik zelden zo nat en doorweekt ben geweest na een visdag. Op zaterdag neem ik buurjongen Hendrik mee het grote water op, deze jongeman is sinds een jaartje aan het snoeken. Hij sprak mij een tijdje geleden eens aan dat het nog niet zo wilde lukken met vangen. De belofte dat hij eens mee mocht werd deze dag ingevuld.


De keuze bleek deze zaterdag met windkracht 5 niet echt de juiste om een 12 jarige jongen mee het grote water op te nemen. Ik besluit dan ook om een ander meer op te gaan waar we nog enigszins uit de wind kunnen vissen. Hier kunnen we trollend met de wind mee nog aardig vissen. Dat is vooral voor iemand die voorin de boot zit een stuk prettiger. Tegen de wind op beuken krijg je het namelijk voorin de boot flink voor de kiezen.


Allereerst gaan we dus maar eens een stukje trollen en al snel vang ik een eerste snoek. De tweede laat niet lang op zich wachten en ook nummer drie kan ik even later bijtellen. Ondanks mijn inspanningen om Hendrik een snoek te laten vangen blijkt het lot hem niet gunstig. Een fatso op de steunhengel en een bulldowg aan de handhengel zijn voor mij bijna een garantie om snoek te vangen. Toch krijgt mijn jonge gast aan boord geen enkel respons op deze ideale combi terwijl ik even later nummer vier aan boord hijs.


We gooien het roer om en gaan het anders aanpakken. Maar voordat we net met trollen zullen stoppen tik ik nummer vijf aan en voel me bijna schuldig tegenover het joch. Dan gebeurt er toch iets wonderbaarlijk. Terwijl Hendrik zijn steunhengel aan het binnen draaien is klapt er een snoek op zijn fatso. Nu staan we dus ineens beiden een vis te drillen. Een prachtig moment zul je begrijpen voor het joch.


We gaan hier verder een drift maken langs het talud, Hendrik krijgt het voor elkaar om hier weer een snoek te haken. Echter lost hij de vis net voor de boot. De drift levert verder niets meer op en we besluiten, ook door de harde wind, de laatste uurtjes verder te trollen. We krijgen nu allebei wel enkele aanbeten maar de meesten blijft niet hangen en ik vang er dan ook nog maar één vis bij aan het eind van de middag. Het is tijd om naar huis terug te keren, voor Hendrik was het een leuke dag waar hij erg van genoten heeft gaf hij te kennen. De afspraak is gemaakt dat we het nog eens over gaan doen.


Zondag heb ik met Jacco afgesproken, ondanks de ontzettende slechte weersberichten waarvan we hopen dat ze mee zullen vallen. Het is zondagmorgen 7 uur als we aan de afgesproken helling arriveren, de weersvoorspelling bleek helaas weer eens te kloppen. De regen komt met bakken uit de lucht en diezelfde lucht is zo grauw en grijs dat je weet dat dit inderdaad lang gaat duren. We gaan op pad, eerst een stuk trollen om daarna enkele leuke stekken uit te werpen.


Het is Jacco die weer een leuke snoek op de fatso weet te vangen. Echter een tijdje daarvoor kreeg hij zo een ontzettende beuk op de steunhengel die tot in de boot door kraakte. We schrikken er allebei van op maar dan veert de hengel in een stand terug waarvan je op zon moment ontzettend baalt. We waren er allebei van overtuigd dat dit de vis geweest zou zijn waar je iedere keer weer op hoopt.


We komen aan op de stek die we af willen werpen met shads. De regen komt nog steeds met bakken uit de lucht en we worden ondanks de regenpakken al aardig doorweekt. De stek levert helaas werpend niets op en we besluiten om het nog eens trollend verder te proberen. Ik krijgt een ontzettend harde tik op mijn handhengel gevolgd door een dril die heel anders aanvoelt. Het resultaat is een prachtige roofblei die even later langs de boot komt. Ik wist dat ze hier voorkwamen maar had er echter niet op gerekend. Een hele leuke verrassing deze dag. Als het rond het middaguur nog steeds onophoudelijk regent en de wind ook nog eens flink aangetrokken is, gooien we de handdoek in de ring. We zijn klam tot op het bot en zien het niet meer zitten om nog langer door te vissen. Zo komt er ook aan dit weekend, toch nog een onverwacht vroeg einde.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 8 reacties

 stefvv schreef op 29-06-2012 om 06:21:32
Ip opgeslagen


Mooi Pieter, toch altijd weer die leuke en mooie aantallen van snoeken in de boot, ondanks het slechte weer van de laatste weken.

 Sjoerd schreef op 28-06-2012 om 20:32:19
Ip opgeslagen


hey Pieter je zij tog dat je ons graag aan boord heb ik vind het goed hoor   
Commentaar van Pieter:
Geen probleem, jullie zijn meer dan welkom!

 cas schreef op 28-06-2012 om 20:24:07
Ip opgeslagen


dank voor je reactie pieter,ik ga het verder uitzoeken,want ik vind het een beetje vreemd allemaal.

 Marco schreef op 28-06-2012 om 19:12:53
Ip opgeslagen


Goed bezig, Pieter, Jacco, maar zeker ook Hendrik!
Mooie vissen en zeker een ervaring rijker denk ik zo.

ps. wij hebbe zondag de handdoek ook eerder in de ring gegooid, vissen is leuk, maar het kan ook te gek worden

 pieter kapitein schreef op 28-06-2012 om 17:50:51
Ip opgeslagen


wat een mooie visdag en leuke snoeken en mijn vriend hendrik ook top gedaan

 cas schreef op 28-06-2012 om 15:50:52
Ip opgeslagen


ik kijk ervan op dat jullie snoeken in de maand juni,....ik heb afgelopen weekeind een bekeuring gehad omdat het snoekseizoen nog gesloten is tot en met 30juni
Commentaar van Pieter:
Het is wettelijk gezien niet mogelijk dat je een bekeuring kunt krijgen voor het vangen van snoek in de maand juni, zou deze bekeuring zeker aanvechten!!!

 Hendrik schreef op 28-06-2012 om 07:57:30
Ip opgeslagen


Dankje voor de mooie visdag, ondanks het slechte weer heb ik toch echt een top dag gehad. En ik heb echt zin in de volgende keer 

 Rix schreef op 28-06-2012 om 00:01:57
Ip opgeslagen


En toch weet je keer op keer weer de vissen te haken, en weer iemand wat bijgebracht op snoekgebied! Dat moet ondanks het baggerweer toch een goed gevoel geven!
En het goede nieuws... er staat weer een leuk verslag bij op de site!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0253 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign