Jong geleerd...
 Geplaatst op  26-06-2012  door Michel
4142 keer bekekenHet is alweer een paar weekjes geleden dat we met een stel dwaze vissers het snoeken.net weekend gehad hebben. Vanuit de verschillende boten werden er toch een aantal serieuze vissen gevangen waaronder de jackpot aan het einde van de week voor Stefan met een schitterende 117cm snoek! Ook vorige week heb ik een leuke middag gehad met Marco op het water, en waar om ons heen slecht werd gevangen wisten wij toch een aantal leuke vissen in de boot te tillen. Zaterdag was het tijd om samen met mijn neefje Sjoerd en zijn vriend Dennis het water op te gaan. Volledig op de hoogte gehouden over welke aasjes ze die dag gekocht hadden zaten ze helemaal hyper te wachten op mijn komst!


Hallo!!

Zaterdag moest er eerst gewerkt worden in de tuin waarna ik tegen het einde van de middag in de auto stap. Als ik in de buurt ben bel ik op omdat het “huisje” van mijn Oom en Tante niet te bereiken is met de auto en zodoende dus opgepikt moet worden met de boot. Eerst is het tijd om te eten en terwijl ik voor de 2e keer opschep zie ik 4 ogen mij ongeduldig aankijken! Zonder kauwen werk ik het bord eten naar binnen , grijp de hengels en het kunstaas en we vliegen het water op. Mijn tante vaart zodat ik tijd heb om de jongens alles uit te leggen over Grote snoeken, aasjes en spectaculaire visboten! Onze visboot van deze avond was wat minder spectaculair .. Een half doorgeroeste stalen punter van 6 meter voorzien van een 9.9pk was waar wij het mee moesten doen.


mooie 80er

Aangekomen in een van de vele vaarten die dit viswater rijk is gaan de aasjes het water in. Het weer is prachtig, de wind is gaan liggen en de zon schijnt volop. Het duurt ongeveer een uurtje voordat de eerste vis zich meld voor Sjoerd! Een flinke vis die er vol voor gaat zorgt ervoor dat zijn hengel hoepeltje staat! Na een hoop aanwijzingen en uitleg ligt de vis klaar om geland te worden. Eenmaal in de boot getild is het meteen hĂ©t moment om de kieuwgreep uit te leggen, maar omdat Sjoerd zogezegd nog stond te “Shaken op zijn poten” hebben we die kieuwgreep voor hem maar even achterwege gelaten!


Ze gingen er volledig overheen deze avond!

Niet heel veel later is het weer Sjoerd die een vis weer te haken. Ditmaal is het een mooie snoek van 74cm


Op het open water aangekomen zie ik achter de boot een snoek volledig uit het water komen en mijn aas volkomen missen.. Balen!! Gauw een paar worpen over de zelfde stek maar de snoek is niet meer te verleiden. Dan gaan we het diepere water op, ik besluit op mijn aas te verzwaren met lood en juist op het moment dat ik hem binnendraai en we met zijn allen naar de actie van de plug kijken knalt er een snoek op!! Sjoerd en Dennis donderen zowat uit de boot van schrik terwijl ik de hengel een volle mep geef.. “Hanguh!” Een leuke 60er is de dader!


Leuke 50er!

Als we weer de vaarten doortrollen is het eindelijk raak voor Dennis, ik hoopte echt dat de beide kerels een vis zouden haken deze avond en gelukkig was dit het geval! Groot was deze snoek helaas niet maar de pret was er niet minder om!


En dan doet Sjoerd nog even een gooi naar het wereldrecord snoek! Nouja kleinste snoek zullen we maar zeggen! De foto en maat houden we uit schaamte maar even achterwege ;)


In de schemer op donker aas!!

De schemering slaat dan toch echt in en we besluiten om terug te varen , trollend wel te verstaan! Als we een 5tal shagerijnige witvissers gepasseerd zijn Krijgt dennis weer beet! Eerst een harde misser maar de 2e aanbeet is dan echt goed raak! De vis is volledig over zijn aasje heengeschoven maar gelukkig kan ik hem met goed gereedschap snel onthaken. De vis gaat over het meetlat en ja hoor!! Zijn pr is eraan! met 80cm een verbetering van 14cm! Hopelijk is dit het begin naar de metersnoeken.. :)


Met een score van 6 snoeken in goed 3 uur tijd mogen we toch echt niet klagen, en als ik weer een paar verloren uurtjes heb ben ik zeker van plan om met deze 2 bloedfanatieke snoekvissers het water op te gaan. Al werd ik met 5-1 naar huis gevist, het is echt genieten om die 2 zo te zien genieten!

Grtz MichelReacties

Er zijn 12 reacties

 Pieter schreef op 27-06-2012 om 17:04:57
Ip opgeslagen


Heel leuk om dat jonge spul op sleeptouw te nemen Michel. Zelf heb ik ze ook graag aan boord, het enthousiasme wat ze hebben is geweldig mooi om mee te maken. Leuk verslag!

 de Kiesbrinkjes schreef op 27-06-2012 om 11:01:21
Ip opgeslagen


Ook voor jou Michel een compliment voor het leuke verslag met foto's en de tijd die je in deze jongens steekt! Ze vissen er samen heel wat uurtjes af, maar als jij komt zijn ze helemaal door het dolle heen en krijgen ze er niet genoeg van. Het gevolg is dat wij weer met het hele spul naar de viswinkel moeten omdat ze volgens hun nog lang niet alles voor elkaar hebben!!! Helemaal top, wij genieten er ook van.

 koriander schreef op 27-06-2012 om 09:24:52
Ip opgeslagen


Mooi verslag michel, en leuk voor die jongens om zo de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Youth is the future!!  

 Sjoerd schreef op 27-06-2012 om 07:53:45
Ip opgeslagen


dankje groote neef   

 Hilco schreef op 27-06-2012 om 00:45:59
Ip opgeslagen


Echt leuk met die jonge mannen op pad, en best gevangen in die paar uurtjes! Zoals vandaag al besproken tussen jou en mij, doen de boys het een keer over in de Mad Rat!

Greetz Hilco

 Marco schreef op 26-06-2012 om 23:44:01
Ip opgeslagen


Klinkt goed man, visgids Michel  
ff zonder dollen, goed bezig en inderdaad lekker gevangen in zo'n korte tijd.
Excuses voor het niet vermelden van onze visdag in mijn verslag, gewoon kats vergeten. Maar ja dat krijg je als m meteen na 2 visdagen schrijft. Was inderdaad genieten  

 Rix schreef op 26-06-2012 om 22:36:26
Ip opgeslagen


Dat heb je mooi gedaan Michel! Heb je toch nog wat gehad aan die vislessen van mij!
Zonder gekheid, petje af dat je die jongens even netjes voordoet hoe je een vis vangt, en vooral hoe je ze behandeld! Leuk verslag heb je er van gemaakt en dat duurt vast niet lang voor er weer eentje komt....

 stefvv schreef op 26-06-2012 om 21:48:03
Ip opgeslagen


leuk voor de jongens dat ze de juiste informatie krijgen, en tof van je om er tijd in te steken. Worden zeker en vaste fanatieke snoekvissers.

grtz

 Dennis schreef op 26-06-2012 om 21:39:29
Ip opgeslagen


Mooi verslag michel!!
Volgende keer hopelijk weer zo'n rijk gevulde vangst als je weer op bezoek komt!
Gr dennis
 

 Lucia schreef op 26-06-2012 om 21:39:18
Ip opgeslagen


Super gedaan jongens, op naar nog meer meters !! Leuk dat jullie er samen zo veel plezier in hebben !

 Hettie schreef op 26-06-2012 om 21:36:12
Ip opgeslagen


Hey Michel,
Even een reactie van een zeer trotse tante en moeder. Wat een leuk verslag, echt geweldig! Ben getuige geweest van deze prachtige avond en wat hebben we genoten! Dennis en Sjoerd hebben wijze lessen van je mogen ontvangen en zeker de passie voor het vissen heb je heel mooi overgebracht! De rust maar vooral met hoeveel respect je omgaat met de gevangen snoeken hebben op mij een grote indruk gemaakt! De jongens hebben aan jou een zeer goede "leraar" die weet waar hij het over heeft! Complimenten en vooral een dikke dankjewel!

Hettie

 sybren schreef op 26-06-2012 om 21:32:53
Ip opgeslagen


Leuk verslag michel :D. Mooi dat je die jongens zo blij kan maken en leren.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01814 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign