Groot water veel wind, klein water veel regen!
 Geplaatst op  24-06-2012  door Marco
4278 keer bekekenSchittterende close up, en dat op woest water!

Dit weekend moest er toch echt 2 keer gevist worden. Dit omdat ik zeer binnenkort de sleutel van m’n nieuwe woning krijg en dan waarschijnlijk (lees bijna zeker) niet meer zo vaak kan vissen, snik! Op zaterdag waren Rick en ik van plan het grote water leeg te vissen. Dit door de grote bedden met “fountainkrout” uit te werpen.


Een lekker begin.

De hele week werd het weerbericht in de gaten gehouden en datgene wat ze voorspelden kwam uit. Een ongelooflijke bak met wind. Een strakke zuidwester van 5-6 Beaufort knalde lekker over het water heen. Soms met een flinke uitschieter hier en daar. Tegen 7.15 in de ochtend kwamen we aan in het “beloofde land”. Een kwartiertje later had ik de eerste snoek al te pakken. Werpend met de grootste swimbait uit mijn collectie.


Baksteen zeggen ze dan hè!

Eigenlijk konden we prima driften maken, de elektromotor trok het maar door het anker uit te gooien maakten we telkens een mooie drift. Rick was in het begin driftig in de weer met zijn spinnerbaitje (uiteraard met eigen gemaakt twisterstaartje) en wist op een gegeven niet of ie nu wel of niet vis had gehaakt. Nou vis, was het zeker. Een schitterend dikke baars van net geen 40 cm gleed even later soepel bij Rick in de hand.


Weer op de BBZ.

Toen ik zei dat ik graag mijn snoek daarvoor had ingeruild werd mij toch even duidelijk verteld “hey, wie bint van snoeken.net, dat bint geen baarzen”. Ha, geweldig dit, en ik moet zeggen, hij had een punt. We vissen nog even verder en ik pak trollend nog 2 snoeken op dezelfde swimbait. Ook Rick pakt nog een leuke snoek en lost er jammer genoeg nog 2 in het zicht van de haven.


Kleintie.

Vlak voor we even willen trollen in de vaargeul richting de cafetaria (waar ze potverdorie de gehaktballen niet klaar hadden) belt Pieter ons nog even. “Julie zitten toch niet op het grote water met dit weer of wel?” “Jazeker wel.” Zegt Rick triomfantelijk, niet wetende dat ik op dat moment hachelijke minuten beleef en denk, “was dit wel zo verstandig?”. Na een paar vaar- en stuurtips van onze (vaak bi’j te bang) gids gaat alles goed en kunnen we eten.


En toen was het nog "rustig"

Daarna maken we de middag werpend vol maar valt het stil qua vangsten. Wel had Rick nog een losser, dacht ik.


Natter dan nat.

De dag erna ga ik met Ralf een kleine rivier op. Niet zo vroeg ditmaal, want meneer had de dag ervoor een vrijgezellenfeest. Geen punt natuurlijk, met een beetje overleg komen we er wel uit. Tegen 11.45 liggen we in het water en om 12 u zijn we dan ook echt helemaal zeiknat. Ralf nog iets meer dan ik. Tja, waar had hij die regenbroek nou ook alweer neergelegd?


Pluutje mocht ik even lenen voor de foto.

Kortom, ik heb me het eerste uur zitten bescheuren van het lachen totdat meneer zich realiseerde dat er geen houden aan was, en dat lekker nat ook niet verkeerd is zolang je maar lol hebt en het niet te koud is. Een parapluutje over de benen doet trouwens wonderen. Vol vertrouwen begon ik met de Fatso. Deze leverde de vorige keer hier met Sybren nog een metervis op. Na een uurtje of zo zonder actie deed ik er maar eens een oude vertrouwde fox shad aan in de baarskleur.


De Rick pose....

Dit bleek geen verkeerde keuze, want binnen 3 kwartier pak ik 3 leuke snoekjes, los er nog een en heb nog een beste aanbeet op eenzelfde shad van fox maar dan de nieuwe versie en aan de handhengel.
Ook Ralf begint er nu in te geloven en het wordt zowaar droog. Op mijn vraag of Ralf ook zo’n shad wil krijg ik een kort maar krachtig “Pff, wa denk ie wa nie? Tuulk nie”. Ik los de grootste vis van de dag op een swimbait en ook Ralf heeft kort achter elkaar 2 lossers. Later blijkt de oorzaak in plat geknepen weerhaken te liggen, terwijl ik nog steeds denk dat ie rubber had moeten gebruiken ;-).


Tegen 4 uur pakken we de paling in en zijn we beiden net op tijd thuis voor het eten. Nu maar hopen dat ik tijdens de komende maanden af en toe een dagje vrij kan maken in het weekend om toch een hengelte uit te gooien, want verhuizen is Ă©Ă©n, maar niet vissen….

Groet’n,
Marco VogelzangReacties

Er zijn 8 reacties

 sybren schreef op 26-06-2012 om 21:34:42
Ip opgeslagen


Wat hadden jullie er een schitterend weer bij, das boot u96 kan ook onder water varen dus die wind maakt niet uit!

 Wouter schreef op 26-06-2012 om 16:50:03
Ip opgeslagen


Mooie boot!

 Rix schreef op 25-06-2012 om 22:51:27
Ip opgeslagen


Het was weer heerlijk uitwaaien! Mooi verslag heb je ervan gemaakt maat! En we pakken nog wel een keer een verloren uurtje om te ontstressen.. beloofd!

 Sjoerd schreef op 25-06-2012 om 15:30:19
Ip opgeslagen


mooi hoor ik moet ook weer keer 

 Kj visser schreef op 25-06-2012 om 13:28:50
Ip opgeslagen


mooie vissies , Marco en Rickie natuurlijk.
enne succes met je verhuizing  

 Ralluf schreef op 25-06-2012 om 00:10:16
Ip opgeslagen


wrede foto's marco....wrede foto's   

 Hilco schreef op 24-06-2012 om 23:50:33
Ip opgeslagen


Ja toen ik hoorde dat jullie op de grote plomp zaten dacht ik............ tja dat dacht ik. Maar mooie vangsten en die had je niet gehad als je bij de haard was gebleven. En ach een beetje water uit de hemel hahaha bikkels!

Gr Hilco

 Pieter schreef op 24-06-2012 om 23:03:12
Ip opgeslagen


Bikkels dat jullie zijn, ik heb inderdaad de luwte van het meer erachter maar even opgezocht. Leuk verhaal weer Marco met zeker hele leuke plaatjes.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02966 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign