Oppervlakte prikkelingen.
 Geplaatst op  21-06-2012  door Pieter
4168 keer bekekenOp een getrold plugje

Ook het afgelopen weekend werd er onder omstandigheden met veel wind op groot water gevist. Helaas ben je dan wel beperkt in je vismethode, want hoewel ik graag lange driften mag maken en dan al werpend leuke stekken afvissen, onder deze omstandigheden ben je vaak trollend beter af. De drift gaat vaak veel te snel en een goede baan driften is veel en vaak bijsturen zodat je weinig aan vissen toekomt.Kleintjes van het grote water

Zaterdag kozen we dus ook deze keer weer om het grote water al trollend rond te vissen. Je kent je stekken en in geplande banen wordt het water afgevist. Het zit ons deze dag echter niet mee en het blijft dan ook vaak de dag door angstig stil. We vangen een aantal kleinere exemplaren snoekjes maar daar houd het ook wel bij op.


Snoekbaars van het ondiep

Zondag staat er nog steeds veel wind en gezien de resultaten van de dag ervoor op groot water, kiezen we er deze dag voor om ander water te bevissen. Water waar we veel meer beschutting kunnen vinden en waar de kans naast snoek ook snoekbaars te vangen. Snoekbaars ligt rond deze tijd nog vaak ondiep en is dan goed aan te werpen met shads of pluggen.


Geweld

We beginnen deze dag met oppervlakte kunstaas. Jacco en ik hebben allebei nog de wens om eens snoek op oppervlakte aas te vangen. We hebben het tot nog toe echter niet echt een kans gegeven dus deze morgen gaan we er een paar uurtjes aan besteden. We vissen prachtige stekken af met de Whopper plopper van River2sea, een oppervlakte aasje met een heerlijk ploppend geluid en een prachtig bellen spoor.


Vol eruit.

Echter hoeveel vertrouwen we er deze morgen ook in hebben blijven vangsten uit. Wel gebeurt er iets bizars als ik de plopper langs een leuk veld met pompebladen voer. Een reiger die in de kant staat vliegt op en ploft naast het aasje op het water. Pakt het op en vlieg er mee weg, gelukkig laat hij het direct weer vallen maar komt tot mijn verbazing weer terug en pakt het nog een keer op. Ik laat de lijn slap vallen want een gehaakte reiger zit ik niet echt op te wachten, gelukkig laat het beest het aasje weer vallen en kies het hazenpad. Jacco en mij schaterlachend achter latend zal je begrijpen, het was een heel raar gezicht.


Vreselijk verwond

We besluiten het oppervlakte vissen te laten voor wat het is en gaan op pad naar nieuwe stekken. We gaan trollen op weg en Jacco vangt al snel de eerste snoek, dit dier ziet er echter niet uit en zit verschrikkelijk onder de verwondingen. Op de stekken aangekomen gaan we werpend met shads aan de slag om proberen wat snoekbaarzen te verleiden. We krijgen al snel aanbeten maar aan de groeven in de shad te zien blijken het snoeken te zijn die onze aasjes wel aanvallen maar moeilijk te haken zijn. We besluiten om strak tegen de windkant waar we de aanbeten kregen trollend te vissen.


Prachtige snoek

Al snel vang ik een snoekbaars en even later is het Jacco die een prachtige snoek vangt die alles uit de kast haal om te ontsnappen. Zelf na een krachtige dril is het beest in staat om in de boot nog eens flink te keer te gaan. Aan het eind van deze dag besluiten we het stuk naar de helling terug te trollen. Ik vang nog eens een leuke snoekbaars en snoek en daarmee komt ook dit visweekend weer tot een eind.

Pieter Nederlof


Kieuwgreep

Op het plugje

Nog eens deze prachtige vis

Alles uit de kast


Reacties

Er is 1 reactie

 Marco schreef op 22-06-2012 om 09:22:07
Ip opgeslagen


Het blijven boeven die reigers  
Verder mooi gevangen en prachtige pic die laatste  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01795 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign