Tussen gekken en plantebedden
 Geplaatst op  15-06-2012  door Sybren
4177 keer bekeken



Knabbel en babbel

Tsja als onderstaande @mail in je postvak zit wil je maar 1 ding.

“Vrienden,

Wie wil dit jaar niet opnieuw die knappe Duitser in z’n hutje, of liever nog, in z’n stapelbed hebben?
En ook als ie dit jaar niet komt, wil ik graag weer een weekend vissen, ouwehoeren, eten en drinken met jullie.”


Vreemd bekkie

Ik kijk weken uit naar een weekend vissen, maar ook vooral een gezellig weekend! Met een barbecue, 24 kilo heerlijk vlees van www.deslager.nl en veel bier. Rick regelt nog een slaaf genaamd Michel om mijn aas te verwisselen, drinken aan te geven, shagjes te rollen enz. En we zijn er klaar voor.


Na de eerste zware avond die eindigde met het kloven van brandhout, kantelen we de boot er zaterdagochtend vroeg in. We besluiten trollend van start te gaan, talutjes trollen van 3 tot 4 meter. Ik hou Michel netjes op de hoogte van de diepte vergeten dat het talud in eens haaks loopt zo stranden we op 80cm water. Ik waarschuw Michel met de kreet: “ondiep 1 meter”. Waarop ik een antwoord van Michel en een kromme hengel krijg: “ik voel het”. Een wel heel agressief talud begint heftig te beuken op de lijn, even later zet ik Michel met een prachtige snoek van 92 op de foto. En om het er in te wrijven vangt hij nog maar 1 van 92! In de middag staat het 6-2 voor Michel. Ik vertel Michel dat wanneer de dreggen er aan zitten ik ook wel meer vang dan 2.


Groot aasje en een mooie baars

Als ik op een gegeven moment even een telefoontje met Hilco doe om te vragen hoe het daar gaat moet ik plots hangen om een vis te drillen. Ik bel Hilco terug om te melden dat ik de derde mag bijschrijven, verontwaardigt reageert Hilco met de woorden: “hang jij zomaar op voor een kleintje”. Bij het ophangen van het tweede gesprek staat mijn steun hengel direct krom. Een mooie zeventiger gaat op de foto. Ik kan de foto net even versturen of de hengel staat weer krom tsja zo simpel is vissen als je er een Fringo aan hangt.


We schrijven er elk nog even eentje bij, en gaan dan naar de helling om de boot weer vlot te trekken en de bbq aan te steken, toch een mooi gegeven zonder www.snoeken.net hadden we er niet gezeten. Een sociaal netwerk groter dan Hyves en Facebook bij elkaar. Als we om drie uur compleet wartaal uitkramen over opgeschuurde knieën enz.. gaan we op bed.


In de haa'm

De volgende ochtend begint minder voor de meesten met het bijbehorende zere hoofd, en het ’ik drink nooit weer’ gevoel. Daarnaast regent het en is de wind noord/oost. Dit belooft een taai dagje. Ik besluit de Nils Master Invincible er weer aan te hangen en laat deze in de haa’m zakken als ik de lijn strak draai knalt nummer 1 er al op.


1 van de Tweeën negentigers

We besluiten wat planten bedden uit te gooien maar wat we ook doen het levert niks meer op dan een boot vol Fonteinkruid dikke bende… Dan toch maar weer trollen als ik dan toch weer eens helemaal naast het talud vaar en Michel dezelfde waarschuwing geef als de dag er voor krijgt hij weer een keiharde aanbeet, de vis hangt. Michel is in zijn element en mag zijn 3de grote vis van dit weekend bij schrijven.


Gaap

We schrijven er in totaal 6 vissen bij deze dag, waaronder een baars van 40 cm die net zo dacht als wij over het bbq vlees het oog weer groter dan de maag. Om 4 uur gaan we de haa’m in het regent weer pijpen stelen snel de boot op de trailer en weg wezen. We haken elke 9 snoeken en ik mag er nog een leuke baars bij tellen. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!


Een rommel, niet proper of EEN DIKKE BENDE

Dikke NILS

Biertje

Huis tuin en keuken piromaan Jacco aan de bak


Reacties

Er zijn 7 reacties

 Sjoerd schreef op 25-06-2012 om 15:42:57
Ip opgeslagen


jaja michel mijn neef
 

 Jesper schreef op 17-06-2012 om 23:30:17
Ip opgeslagen


Ideaal, je hebt een nieuwe boot, en niemand herkent je meer... Behalve Wouter, die zag ik nog wel even goed kijken.. Jammer dat we trouwens als Duitsers worden aangesproken voor 1 van jullie, zal maar geen namen noemen ;-) Zo te zien is het een mooi weekend geweest, erg leuk.

 stefan schreef op 16-06-2012 om 07:42:28
Ip opgeslagen


haha dikke bende jullie  , fijne weekend geweest...

 Hilco schreef op 15-06-2012 om 23:41:43
Ip opgeslagen


Haha het gewoon weer bende......dikke bende!!! Top verslag van een geweldig weekend,,,, tot volgend jaar!

Gr Hilco

 Rix schreef op 15-06-2012 om 23:40:03
Ip opgeslagen


jongens jongens jongens.... steeds weer worden we herinnert aan dat geweldige weekend, en dat vind ik niet erg! Was weer lachen, gieren, brullen, en ook nog eens mooie aantallen gevangen!
4th edition..... can't waite!

 Marco schreef op 15-06-2012 om 23:19:04
Ip opgeslagen


Maar bij wie is die Duitser nu langsgeweest? Ik heb m wel gehoord namelijk  
Blijft trouwens een verdomd mooie baars.
Thanks!

 Pieter schreef op 15-06-2012 om 23:02:08
Ip opgeslagen


Kan me die mail ook nog heel goed herinneren Sybren. Leuk verslag en jij ook bedankt voor dit geweldige weekend weer.

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01779 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign