Top week snoekvissen in Hollande!
 Geplaatst op  11-06-2012  door Hilco
4279 keer bekekenDoor allerlei omstandigheden kreeg de geplande vistrip naar zweden een vaarverbod dus de plannen moesten worden gewijzigd en na 1 mailtje naar Stefan was het geregeld, we zouden gewoon lekker in Nederland gaan knallen op het grote water. Volgens mij hebben we de goede keus gemaakt dit jaar want de vangsten in zweden waren door de koude periode niet echt om over naar huis te schrijven. Dus de mad rat on tour in Hollande!!!!


Second home!

Op de afgesproken tijd kom ik aan bij ons verblijf voor de komende week. Stefan is al uit België gearriveerd zie ik bij aankomst en wat een ontvangst zeg! Eerst een ferme handdruk van Stef en toen werd ik meteen binnen geroepen door de gastvrouw van het pension. Koffie met appelgebak en een boel gezelligheid. Ik zal met de deur in huis vallen: wil je ooit een goed pension met een topservice, dan moet je bij het Veluwemeerpension in Nunspeet zijn! Alles maar dan ook alles super voor elkaar en de trailerhelling op 1000 meter, wat wil een visser nog meer!


De eerste meter is binnen!

Op het plasje aangekomen kreeg ik al snel een bezoek van Rick, de mannen van snoeken.net waren dit weekend ook aanwezig voor hun jaarlijkse snoekweekend. Er is al een boel over geschreven dus ik zou het maar bij onze visserij houden want als er nog meer info komt dan zitten er volgend jaar veel bij moeders thuis haha! Om half 1 deden we dus het aas te water, eerst maar eens kijken waar de groenjassen zich schuil houden was de gedachte. Ik vaar denk ik 400 meter en BAM......fish on!!! En ze blijven komen, we staan binnen 3 uurtjes al op 6 snoeken. Als ik van de ondiepte afkom naar een kuiltje van een meter of 4 wordt mijn aasje subtiel aangetikt.... even weer niks en toen boem, knal en vol erop! Dikke beuken onder de hengel en ik weet het, de eerste bak van de dag komt er aan. Yihaa de eerst meterbak is een feit!


De tweeling!

De eerste dagen werd er goed gevangen, eigenlijk door iedereen. Vanaf dinsdag werd het moeilijker om aan de aantallen te komen, oosten wind 10 graden en bakken regen met veel wind en de snoeken waren allemaal vertrokken naar Benidorm ofzo! Volhouden en op de stek blijven was ook nu weer het toverwoord en we kregen het toch voor elkaar om dagelijks onze vissen te blijven vangen.


104 cm voor Leen!

Stef ving ook mooie bakken maar op de een of andere manier was het grote water hem aan het testen. We hadden 2 opstappers deze week, Leen een dag en Gert een dag. Zij pakten beide een metersnoek maar stef bleef maar tegen die 90 cm aan harken, tja......... soms is het niet anders hé!


Mooi, mooi!

En zo vlogen de dagen voorbij en kwam de laatste dag van deze trip aan de beurt. We keken elkaar eens aan en waren het zonder woorden eens! Vandaag komt die dikke bak voor Stefan eruit dus op naar een stek waar je geduld moet hebben maar waarvan ik weet dat er hele dikke buffels van snoeken wonen. We visten langzaam van het ondiep naar het diepe af, track voor track naar dieper water en gaande weg vingen we een paar mooie vissen van in de 80 cm. Na we een poos op het diepe stuk te hebben gevist zei ik tegen Stef, laten we de kantjes maar weer op zoeken want ze pakken niet hier.


117 cm wat een bak!

Op de terugweg naar het ondiepe krijg ik een onderbuik gevoel, je gelooft het of niet maar ik zei tegen Stef: we moeten terug want ik voel dat het toch gaat gebeuren daar. Ik plot weer de koers op de gps en de track begint op 6 meter water naar een gedeelte wat oploopt naar 3 en weer zakt naar 7 meter. De aasjes tikken tegen de bult aan, zakken weer af en Stef zijn lijn giert het uit, BAM BAM... dikke klappen! Wij weten beide dit is de vis waar we de hele week al op aan het jagen zijn en wat er ook gebeurt, al komt er een olietanker op ons af, deze zal op de plank! Na een flinke knokpartij komt de dame langszij, woest kopschuddend met de bek wagen wijd open! De eerste de beste kans knal ik mijn hand in het scharnier om never nooit meer lost te laten, BAM jonge!! daar is ze dan!


117 cm vechtmachine en een stel super blije mannen in 1 bootje. Snel de plaatjes schieten en de dame terug in haar element. Als ze langzaam de diepte weer op zoekt met krachtige slagen van die grote staart, kijken we haar ademloos na in het heldere water. Ik draai een shaggie en Stefan kijkt dwaas om zich heen, we spreken 5 minuten niet. Wat een moment..........wat een moment!!!!!


Bye bye!

We mochten deze week 92 vissen landen waarvan 4 stuks de meter plus haalden. Met natuurlijk de kroon die prachtige snoek van Stefan. Verder wil iedereen van het snoeken.net team bedanken voor het prachtige weekend. Waar iedereen blij is met de vangsten van een ander, mijn whatsapp stroomde dagelijks vol met leuke vangsten en grappen en grollen. Kan niet anders zeggen dat het een groot genoegen is om jullie te kennen!


Rest me niks anders meer dan te zeggen...... Fish On!!!!!!!!!!!!!!

Greetz HilcoReacties

Er zijn 10 reacties

 Pieter kapitein schreef op 28-06-2012 om 21:55:42
Ip opgeslagen


Hilco top gevangen en mooie vissen ook

 Pieter schreef op 14-06-2012 om 22:30:50
Ip opgeslagen


Weer een heel leuk verhaal van gemaakt Hilco! Was ook een genot om met jullie het weekend te delen. Prachtige vissen zitten er weer tussen, dik verdiend voor jullie inzet!

 Rick schreef op 12-06-2012 om 22:32:03
Ip opgeslagen


mooi verslag super meneer. hoop ook nog een keer een dag mee te maken op dat water,zeer mooi vangsten heren, en stef gefeliciteerd met die dikke bak.

 Rix schreef op 12-06-2012 om 21:03:54
Ip opgeslagen


Fantastisch!

 Sybren schreef op 12-06-2012 om 18:07:55
Ip opgeslagen


Prachtig verslag, jullie hebben zeer goed gevangen vergeleken met de meldingen uit Zweden! Heb me goed vermaakt zaterdag en zondag bij jullie. Voor herhaling vatbaar!
Commentaar van Hilco:
Voor jou is er altijd plek!

 Patrick van Asselt schreef op 12-06-2012 om 18:07:21
Ip opgeslagen


Wanneer kom je weer terug?
Commentaar van Hilco:
We komen in het najaar nog een paar dagen terug kerel, en als het past in de planning zo nu en dan een dagje!

 stefan schreef op 12-06-2012 om 17:16:17
Ip opgeslagen


Als ik dit weer lees, besef ik pas hoe mooi deze week geweest is, ondanks het barre en rotslechte weer hebben we er een fijne tijd van gemaakt. Met dank aan Juul en Kees (veluwe pension)en Hilco niet te vergeten!
Commentaar van Hilco:
Ja Stef, als je thuis bent en de boel bezinkt een beetje, dan besef je pas hoe mooi het weer was! Tot snel kerel!

 Marco schreef op 12-06-2012 om 14:21:51
Ip opgeslagen


"Ik draai een shaggie"??
Een dikke sigaar en champagne was beter op de plaats geweest!  
Goed bezig mannen, het doorzetten is terecht beloond!  

 Juul schreef op 12-06-2012 om 12:17:03
Ip opgeslagen


heey hilco ontzettendleuk gedaan wat een goede duidelyke site mis jullie wel het is stil aan de overkant heb weer 2 vissers ingechecht voor laatste weekeind van deze maand hoop dat ze net zo gezellie zyn als jullie jullie zyn echt toppertjes

Juul

 Leen schreef op 12-06-2012 om 08:00:38
Ip opgeslagen


Mooi, mooi Stefan, wat zal dat een partij hebben gegeven  

Mooi verslag Hilco van een evenzo mooie week lijkt mij.Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01977 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign