Snoeken.net weekend (zoep’n as een peerd in de haam’n!)
 Geplaatst op  09-06-2012  door Rix
4144 keer bekekenuit de plantjes

Maandenlang keek ik er al naar uit, en eindelijk was het zover! Morgen ging voor het 3e jaar op rij een weekend van start met een vast clubje van snoeken.net. De bedoeling was om zoveel mogelijk bier te drinken en vlees te eten, en een paar snoekjes te vangen in de overige uurtjes. Vrijdagochtend om een uur of half 11 arriveer ik op de camping. Ik had vrij genomen om zo mooi op tijd op de plek van bestemming te zijn. Marco was dit weekend mijn hulpje voor het omdraaien van het vlees en het aangeven van het bier, en om wat foto’s te maken als we toch onverhoopt nog een snoek zouden haken. Marco zou rond de middag op de camping zijn, dus ik benutte mijn tijd met het opzetten van de partytent, het aansluiten van de vriezer en het drinken van een heerlijk vers gezet bakje koffie. Heerlijk!! Een bakje koffie drinken op de camping met de gedachte dat je eigenlijk gewoon op je werk moest zijn om te buffelen!


kan vervelender toch?

Tegen 12 uur bel ik Marco en vraag of hij er al bijna is. Dit was niet het geval, want hij had wat tegenslag gehad en moest nog vertrekken. Ik wist even niet wat te doen, maar aangezien ik toevallig ook nog een boot achter de auto had hangen voor als we eventueel nog even wouden vissen besluit ik deze maar in het water te gooien om vervolgens een beetje in het rond te gaan varen met wat stukken plastic achter de boot! Maar eerst ga ik nog even stiekem langs de snackbar om een klein patatje oorlog xxl te bestellen, want na 2 krentebolletjes om 8.00 ’s morgens had ik eigenlijk best wel trek gekregen!


marco is er klaar voor!

Als ik in de boot zit besef ik me opeens dat Marco wel eens andere plannen kan hebben dan alleen te zuipen en te eten, dus ik besluit alvast een poging te gaan doen een visje te haken zodat ik weet waar de snoeken zin in zouden hebben. In de haven krijg ik een joekel van een misser op een aan de oppervlakte getrolde salmo warrior crank. Dit gaf de burger moed, maar daarna blijft het stil. Nouja.. qua vis in ieder geval, want mijn telefoon ratelt er aan de lopende band whats appjes uit met de meest onnozele onzin. Maar er zat ook een bericht van Hilco tussen die ondertussen ook op het water was gekomen. Omdat Hilco ergens anders slaapt (en trailert) had ik hem dus nog niet gezien. Ik draai de kraan los en vaar hem volgas tegemoet. Niet te missen zo’n grote boot op een klein plasje water. (3250 hectare) Als we even hebben gekletst gaat de telefoon, Marco is gearriveerd, en ik kan weer volgas terug naar de haven!


werpen op de hotspots

Mijn ergste droom werd werkelijkheid, Marco kwam vooral om te vissen, en dat moest hoe dan ook gelijk gebeuren! Met frisse tegenzin stem ik ermee in en besluit hem in te laten stappen. We gaan nog voor de barbecue die vanavond gepland staat visjes proberen te vangen en gaan vol goede moed op pad! We besluiten eerst een ‘hotspot’ uit te werpen, maar tegen alle verwachtingen in levert dit geen teken van leven op.


Het zal maar je enigste zijn!

We besluiten naar een andere ‘hotspot’ te varen, en aangezien dit nogal ver is meld ik Marco dat we dit speedtrollend gaan doen! Nu weet ik dat Marco hier niet echt een groot voorstander van is, maar zonder morren stemde hij dit keer in! Ik hang de speedtrol plug bij uitstek, de 3-delige pikefighter in de 2m versie aan de speld en marco zou dit wel even met een 3m versie doen. Ik zeg hem nog dat dit niet zo fijn werkt als met een 2m versie, maargoed, meneer moest weer eigenwijs zijn en trekt zijn eigen plan. Als we 100 meter op weg zijn heeft marco ongeveer 32 keer planten gehaakt en begint hij al te mopperen. Ik smijt een 2m versie zijn kant op en beveel hem deze aan zijn speld te hangen. Mopper mopper…. Ok! HĂ©hĂ© denk ik, kan ik eindelijk even door knallen! En je ziet Marco denken…. Dit werkt niet aap! KLABAAAAAAAAMMM!!!! Ik zie marco een halve meter van zijn stoel schuiven en hij meld dat hij vis heeft! Ja duh…alsof ik dat niet gezien had! Snel schieten we een plaatje, want stel je voor dat het bij dat ene snoekje zou blijven, dan sta je mooi voor lul bij je vrouw als je thuis komt! En lekker gevist?? Ja!! Veel gevangen?? 1! Foto? Nee! Precies, we nemen dus het zekere voor het onzekere en leggen het schitterende getekende snoekje vast op de gevoelige plaat.


aan vlees geen gebrek

Als we een eindelijk een stukje kunnen varen zonder onderbrekingen komen we al snel op de hotspot die we voor ogen hadden. We gooien wat groot kunstaas achter de boot en binnen een uur weet ik ook mijn eerste 3 vissen van het weekend te pakken. Er is al weer veel te veel gevist en we besluiten de bbq te gaan opwarmen! Het is ondertussen al 20.00, en gezien de hoeveelheid vlees die we via ‘de kadaver kampioen’ gescoord hadden was het ook wel nodig om te beginnen. We hebben het tot een uur of 3.00 volgehouden om te proberen om deel 1 van het vlees weg te proppen, en al zeg ik het zelf, dat is nog redelijk gelukt! Scheelde wel dat we er ook voldoende sap bij hadden om het allemaal soepel door de keeltjes te laten glijden!


uit het fluitekruit

Dan is het 7.00 en word het al weer roerig om het huisje! Het is mooi weer, en iedereen heeft er weer zin in! Snel een paar bakkies koffie, ff schijten, en hop, de boot weer in! Het werd een geweldige dag. De weergoden waren ons gunstig gezind en met een mooie kabbel op het water en af en toe wat zon was het prima te doen allemaal. We vangen eerst trollend onze snoekjes. Als dat stil begint te vallen besluiten we op het fluitekruit te gaan smijten. Eerst pak ik een gehavend snoekje tussen de planten weg die op de foto mag. Hierna gebeurd even niks en we zoeken een nieuw onderwaterbos op.


wat een beauty! De vis is ook mooi!

Als marco een b.g.a tje (belachelijk groot aasje) aan zijn haak knoopt en er een worpje mee maakt is het gelijk raak. De snoek zag het ding blijkbaar al van een meter of 40 aankomen en lag met wijd opengesperde bek te wachten tot het ding er in viel! Nou, dat lukte en plotseling stond Marco een mooie snoek te drillen. Na de landing bleek deze toch nog even wat groter dan geschat en het meetlint ging er toch maar langs. Een slordige 91 cm was het resultaat. Niet gek voor een beginner!


vol op de shadclone

We vangen lekker door en op een gegeven moment komen we in de dubbele cijfers. De sfeer zit er lekker in en wat een zuip en eet weekend moest worden begint nu op een vang weekend te lijken. We pakken ook nummer 11 en 12 en ongelofelijk maar waar staan we allebei op 6 snoeken vandaag. Ik besluit om kort voor de 2e bbq er nog even een 7e snoekje uit te kletsen om toch nog maar even aan te geven wie hier de schipper is! Met 13 snoeken in de boot besluiten we deze dag en we maken ons weer op voor de zwaarste taak van de dag. We eten en drinken weer als ware bourgondiers en het is weer beregezellig. Om 3.00 gaat wederom de wekker die aangeeft dat we naar bed moeten.


issie nie mooi?

De laatste dag breekt aan.. dit keer 2 asprientjes, bakkie koffie, even opruimen want de huisjes moesten leeg, en de verdere rituelen. Dit nam iets meer tijd in beslag dan gepland en we hielden dus eigenlijk niet zo heel veel tijd meer over om te vissen. We hadden eigenlijk nog maar een paar uurtjes, en de weergoden waren op een of andere manier een beetje boos geworden. Waarschijnlijk had dat te maken met de grote wolken die we ’s nachts met de kachel de lucht in hadden gestookt. Die kwamen nu groter dan ooit terug en de regen kwam met bakken uit de lucht. Ook de wind was vandaag niet alleen actief in de broek, maar ook daar buiten. Toch weten we beide onze snoek te vangen.


schitterende vis!!!

Als mijn hengel dubbelslaat denk ik even dat er 2 snoeken aan mijn lijn hangen, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik nog wat dubbel zag. Toch was het een snoek die vocht voor 2 en dat maakte de pret compleet. Als ik de snoek bij zijn kladden grijp zien we pas echt dat ook hier maar weer eens een meetlintje aan te pas moet komen. Het lint stopt bij 96cm. Een schitterende snoek met een prachtige tekening mocht op de foto met mij! Wat zal ze blij zijn geweest!!


de hekkensluiter van het weekend!

Niet veel later is het Marco weer die stoer staat te doen met een kromme! En warempel, wederom een serieuze vis! Als we de snoek aan boord tillen kunnen we niet anders concluderen dat er weer een meetmomentje gaat plaatsvinden. 94! Wederom een schitterend exemplaar die uiteindelijk onze afsluiter bleek te zijn. Ik kijk dan ook terug op een fantastisch, bezopen en hilarisch weekend dat ik weer voor geen goud had willen missen.


het was weer een gezellige bende!

Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die heeft meegewerkt om dit weer tot een success te maken en in het bijzonder wil ik nog even www.deslager.nl bedanken die ons bbq vlees heeft geleverd tegen een mooie prijs! Iedereen bedankt!!

RixReacties

Er zijn 8 reacties

 Ralluf schreef op 11-06-2012 om 21:21:12
Ip opgeslagen


Volgend jaar slaap ik weer bij jou, Rick.
Heb er nu al zin.

 Wouter schreef op 11-06-2012 om 21:02:25
Ip opgeslagen


Zuipschuit!  

 Hilco schreef op 10-06-2012 om 23:00:36
Ip opgeslagen


Echt een top weekend, en geweldig beschreven! Snoeken.net rules!!!!!

Gr Hilco

 Snoekvisser schreef op 10-06-2012 om 12:09:57
Ip opgeslagen


ziet er gezellig uit

 Pieter schreef op 09-06-2012 om 23:14:06
Ip opgeslagen


Kan er eigenlijk maar Ă©Ă©n ding van zeggen; geweldig beschreven!!! Het is weer iets waar ik naar uit kan kijken voor een volgend seizoen.

 Meindert schreef op 09-06-2012 om 19:56:18
Ip opgeslagen


op de camping vieze mannetjes op de plee op de camping volgend jaar gaan de urkers oop mee 

 Marco schreef op 09-06-2012 om 16:57:22
Ip opgeslagen


Hey vriend, mooi dat ik bij je in mocht stappen  
Bedankt, heb weer genoten van alles en iedereen.
Maar uh, je kunt toch wel zien dat die eerste op dat bga-tje 96 cm was en geen 91?  
Prachtig en met humor beschreven hierzo!  

 Sybren schreef op 09-06-2012 om 13:35:22
Ip opgeslagen


Rick geweldig verslag van een gezellig ee'm soep'n as een peerd in de haa'm

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01832 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign