Snoeken.net weekend
 Geplaatst op  07-06-2012  door Wouter
4146 keer bekekenRalf zat ook niet stil.

Vrijdagmiddag staat Wouter stipt om 11.30 uur bij mij voor kantoor. 'Das Boot' hangt aan de trekhaak. We gaan op weg naar het snoeken.net visweekend, met een groot randmeer als decor. Voor Wouter is dit de derde keer. Voor mij de eerste maal. Visweekend is voor ons eigenlijk ook een groot woord. Door wat omstandigheden moeten we helaas zaterdagmiddag al weer naar huis. Maar goed, we hebben in ieder geval de vrijdagmiddag en de zaterdagochtend nog.


Zeventiger.

Als we op de plaats van bestemming zijn, gooien we snel de boot in het water en smijten we onze tassen in het piepkleine huisje. Daarna kunnen we het water op. Het KNMI voorspelt gunstige weersomstandigheden: Temperatuur tussen de 12 en 14 ºC en een noordwesten wind kracht 2 tot 3. Eenmaal op het open water blijkt er inderdaad een lekker windje te staan. Als we een paar uur later terug zijn bij het huisje, hebben we totaal drie snoeken in de boot gehad. 2 voor Wouter en 1 voor mij. We vingen in ieder geval twee snoeken van pak hem beet 80 cm en eentje die nog een stukje groter was. Opvallend was dat we alle snoeken trollend pakten. Jerkend blijft het bij slechts een volger die niet wil grijpen. Daarnaast heeft Wouter nog wat pech door een aantal snoeken (en snoekbaars?) vlak bij de boot te lossen. Al met al een leuk avondje vissen.


Onze huispyromaan.

Bij het huisje is de barbecue al aan. Het vlees van Sybren en Rick in combinatie met het paasvuur van Jacco en de aanwezigheid van de andere mannen maken het een supergezellige avond. Overigens had het niet veel gescheeld of we hadden - naast de toch al ruim overschatte hoeveelheid van 1,1 kg vlees per persoon/avond (!) - ook nog een eend op de bbq gehad. Hmm lekker... wilde eend met gebakken aardappeltjes, jachtsaus, rode kool en een blaadje tijm.. moet Jacco gedacht hebben. Tenminste als we zijn bloeddorstige ogen op dat moment mochten geloven. We zien Jacco die van nature toch al een indrukwekkende verschijning is nog zo de eendjes voeren met het (Rambo)mes in zn kolenschoppen geklemd, gereed voor de klus. Rond 0.30 uur zoeken we onze slaapzakken op.


Ongeveer 85 toch?!

Het is dan ook vroeg als we om 7 uur weer naast het bed staan. Een paar bakken koffie en wat broodjes doen wonderen. En om 8 uur zitten we weer op het water. 2 uur later heeft Wouter 2 snoeken gevangen van een geschatte 75 en 85 cm. Helaas moeten weer richting de trailerhelling, want tegen 12 uur willen we in de auto zitten. We besluiten nog even wat te werpen in de haven. Opvallend was hier ons contact met een drietal Duitsers. Onafhankelijk van elkaar worden we binnen 10 minuten met klem en in het Duits welteverstaan - door de heren gewezen op het visverbod in de haven. Natuurlijk. Ze hebben gelijk. Maar wij zouden in Duitsland nooit een Duitser terecht wijzen op een daar geldend visverbod. En dan al helemaal niet in je eigen moedertaal. We pakken de paling dan maar in en we varen naar de trailerhelling. Ik besluit toch nog even een hoekje bij een steiger mee te pakken en hang mijn Liberator waar ik nooit mee trol achter de boot. 10 seconden later knalt een snoek vol op de jerkbait. De snoek meet ook ongeveer 85 cm, een leuke afsluiter van onze korte trip.


Als we in de auto zitten, brengt Marco ons op de hoogte van de andere vangsten. Goede vangsten, goede aantallen en zelfs een metersnoek. Met enige tegenzin gaan we op huis aan. Volgend jaar zijn we er weer bij. Dan de volle 3 dagen.


Groeten,

Ralf en Wouter (de vogelboot)Reacties

Er zijn 5 reacties

 Ruud schreef op 24-06-2012 om 16:36:32
Ip opgeslagen


hallo
als ik met dood aas vis heb ik soms dat hij vast zwemd hoe komt dit

 Patrick van Asselt schreef op 10-06-2012 om 17:32:49
Ip opgeslagen


Leuk verslag! Kwam jullie vrijdagsmiddags nog tegen, ben diegene met het rubberbootje. Maar ik word in die haven ook altijd weggestuurd door een duitser, die kerel schijnt daar te werken!

 Marco schreef op 07-06-2012 om 22:57:56
Ip opgeslagen


3 Dagen volgend jaar? Daar houden we jullie aan  
Was weer genieten, dat zeker. Mooie vogels toch nog in de visboot  

 Rix schreef op 07-06-2012 om 22:29:03
Ip opgeslagen


die vis uit de haven kan nog wel eens de 90 aantikken, daar had je mooi die duitser mee op z'n kopf kunnen meppen! Bedankt voor de gezelligheid, en volgend jaar slaap je bij mij Ralf!  

 Pieter schreef op 07-06-2012 om 21:55:21
Ip opgeslagen


Kort maar krachtig weekendje voor jullie mannen, toch een paar leuke vissen gevangen. En dat alles dan ook leuk beschreven in dit verslag.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0196 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign