Seizoensopening 2012
 Geplaatst op  31-05-2012  door Pieter
4145 keer bekekenEindelijk weer vissen op roofvis! We hebben er naar uitgekeken. Deze dag gaat Albert met mij mee het grote water op. We vertrekken iets later dan normaal. De receptie van de desbetreffende camping is toch niet eerder open. Wanneer we arriveren kan ik zo doorlopen om een seizoenskaart voor de poort te kopen. Dat is prettig voor de rest van het visseizoen. Altijd rustig kunnen traileren. Geen geouwehoer bij de helling. Weinig last van wind. Kortom, super plek, super helling.


Ondertussen al even contact gehad met Bertus. Heeft nog geen beet gezien. De watertemperatuur is al opgelopen naar 22 graden. Man, man en dat in een paar dagen tijd. De boot ligt zo te water. De Marlin trailer is er een om in te lijsten. Plan van aanpak deze dag. Veel werpen. Albert met jerkbaits en pluggen en zelf met de vliegenhengel. We kunnen een pracht drift maken. De wind staat dwars op het water. Super om dan te vissen met de vlieghengel. Je hebt de wind in de rug en kun je makkelijker werpen. Ik moet even weer in de slag komen, maar het gaat steeds beter. Bertus heeft mij nog wat les gegeven de afgelopen tijd en dat werpt zijn vruchten af.


We zoeken de taluds op tussen de 1 en 3 meter. Hopende op een mooie aanbeet tussen de planten. De planten zie je nog niet overal, maar ze zijn er wel. De eerste gebeurt er niet veel. Her en der wordt een visje gevangen, maar het is geen dolle boel. Pieter heeft er inmiddels 4, Bertus heeft twee aanbeten gehad. We werken door en besluiten een nieuw stuk water op te zoeken. Hier gebeurt ook niets. Verder maar weer naar het volgende stuk water. Ook hier laat de snoek zich niet zien. We beginnen de moed wat te verliezen. We eten nog maar wat knakworstjes en borrelnootjes. Het is warm. We besluiten onze truien maar even aan te doen. We verbranden levend op het water.


Het is inmiddels al vijf uur geworden en nog geen aanbeet gehad. Het zal toch niet zo zijn dat we met een nul van het water gaan? Om precies vijf uur krijg ik mijn eerste beet. Het is een mooie snoek van 80 cm. Wow, ik ben er blij mee. Negen uur lang nog geen vis gevangen en dan is de beloning er toch. Plotseling staat Albert ook met kromme hengel. Volgens mij zit ik vast. Ik kijk naar de lijn. Deze zie ik weglopen. Vast, vast je hebt er een krokodil aan zeg ik tegen hem. De vis blijft diep zitten en plotseling zie ik een schim. Yes dit is er wel een. Mooie brede rug, grote kop. Het beest laat zich gewillig naar de boot leiden. Hier til hem aan boord. Mooie snoek, dik en groot. Met de machtige lengte van 1.15 is dit er wel een om in te lijsten. We maken wat foto’s en dan vertrekt de snoek weer naar het diepere water. Mooie afsluiting van een geweldige dag. Hard werken wordt toch nog beloond. Prachtige bonusvis! Super.


Op pad met Jos en Hugo
De volgende morgen sta ik om vier op om met Jos en Hugo op pad te gaan. We weten dat we de snoekbaarzen makkelijk vanaf de kant kunnen vangen. Dit duurt ongeveer een week of drie en dan zijn de snoekbaarzen verdwenen. Waar ze dan blijven? Ik weet het niet.
We vissen met de Salty Shakers en Fatso’s van Salmo. We weten in twee morgens 5 snoeken te vangen en 1 snoekbaars. We krijgen wel meerdere aanbeten maar de vissen blijven niet hangen. Leuke uurtjes in een zonovergoten Nederland.

Vr. Gr. Wim Rusky
Alias “De Rus”Reacties

Er is 1 reactie

 Rix schreef op 01-06-2012 om 00:15:35
Ip opgeslagen


En weer een dikke meterbak! Ik begin me haast te schamen als ik een 80er moet tonen aan de menigte! Leuk verhaal.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02836 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign