Samenvatting Zweden reis met filmpje!
 Geplaatst op  25-05-2012  door Pieter
4134 keer bekekenAanvang van een koude nacht.

Naast de live updates vanuit Zweden wil ik nog eens terug komen in een samenvatting van onze veertien daagse reis. Op donderdag 3 mei vertrokken Jacco en ik om de reis compleet per auto met boot als aanhang te rijden, een reis van 1258 km neemt toch zon 17 uur in beslag. De anderen waar we de eerste week mee door zouden brengen hadden besloten om een nachtboot te nemen en zo meer dan 600 km rijden te besparen. Qua kosten maakt dit niet eens zoveel verschil, met een nachtboot ben je wel wat langer onderweg.


Leuke vangsten op jerkbaits waren zeldzaam.

Bepalende factor voor een vis reis is natuurlijk het weer. Dit was in tegenstelling tot eerdere jaren eigenlijk voor het eerst dat we het hier niet echt mee getroffen hebben. Doordat het voorjaar in Zweden heel anders verliep dan gewoonlijk, het was er al heel vroeg voorjaar, was de natuur ook wat van slag. Daardoor konden wij de eerste dagen de snoek maar moeilijk lokaliseren. De ondiepe delen en baaitjes waar ze rond deze tijd te vinden zouden moeten zijn, waren nu uitgestorven. De vis bleek zich toch enkele meters dieper op te houden en was maar moeilijk op afstand uit te lokken. Met andere woorden, je moest ze het kunstaas echt voor de neus presenteren.


Ronald met de grootste vis van de week, 118m.

Na enkele jaren met een vaste vrienden ploeg van vier personen zijn we ook dit jaar met twee man uitgebreid. Ook dit was weer even spannend hoe dit verlopen zou maar alles verliep goed met de ploeg en we hebben een fijne week gehad. Eerdere jaren terug heb ik toch wel eens meegemaakt dat het niet zo wilde lukken met een grotere groep. Je moet tenslotte nu eenmaal wat meer rekening houden met meer personen.


Youri met een leuke vangst.

De tweede week zijn Jacco en ik nog een week op een andere locatie in Zweden verbleven. Het weer verslechterde echter en dit maakte het vissen er niet gemakkelijker op. Ook waren we nu op verschillende meren aan het vissen zonder echt goede kennis hiervan. Kaarten met dieptes en dergelijke hadden we niet tot onze beschikking en moesten we dit zelf een beetje uitvissen. Dat dergelijke meren vol gevaren schuilen kwamen we de tweede dag al achter. Onverwacht liepen we met de boot een heel ondiep stuk op en door de wind was het moeilijk om er weer snel af te manoeuvreren. Uit voorzorg had ik de motor al een stand opgetrokken en losgezet. Uiteindelijk raakte ik toch nog enkele stenen met de staart van de motor, maar liep geen schade op door de voorzorgsmaatregelen die ik getroffen had.


Prachtige omgeving!

Uiteindelijk hebben we die week toch nog leuk af kunnen sluiten, doordat we enkele goede stekken hebben kunnen vinden. Ook die tweede week hebben Jacco en ik een leuke tijd samen gehad en na veertien dagen samen doorgebracht te hebben leer je elkaar ook wel goed kennen. We kijken alweer uit naar het volgende voorjaar in Zweden. Want het is en blijft een prachtige bestemming om te vissen.


Guy met een prachtige snoek van 1.13m.

Tot slot van dit schrijven maak ik mij op voor een nieuw seizoen hier in eigen land. Het komende weekend opent het seizoen en gaan we weer vol aan de bak om de roofvissen te belagen. Wat het allemaal weer brengen zal, gaat de komende tijd leren. Voornemens zijn er genoeg want zo wil ik nu eenmaal eens een echte bak van een snoek op de vliegenlat vangen. Ook wil ik dit jaar roofvissers die niet in het bezit van een boot zijn en dit toch echt eens mee willen maken een kans geven. Wil je eens ervaren hoe het is om vanuit een boot de roofvis met verschillende technieken te belagen, en dit dan echt tegen onkosten vergoeding die redelijk is. Stuur dan eens HIER een mail naar me!

Pieter NederlofSlechte weersomstandigheden.

Actie op de vliegenlat voor Jacco.

In aantocht.

Ronald in actie.

Die is boos.

Youri gaat goed.

Mooie vis voor Ronald weer.

Hier staat Zweden bekend om!

Guy tot slot met een pracht vis!


Reacties

Er zijn 2 reacties

 Marco schreef op 26-05-2012 om 20:23:19
Ip opgeslagen


Hè, blijft mooi dat Zweden. Ondanks de kou en het weer toch mooie vissen mannen.  
Zal binnenkort onze avonturen ook eens wereldkundig maken

 Rix schreef op 25-05-2012 om 23:44:23
Ip opgeslagen


Schitterende weergave van een hele mooie vistrip!!
Alleen die muziek achter dat filmpje...... die zit meestal achter die vieze films....(denk ik)
 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01828 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign