Mijn seizoen 2011-2012 (geschreven door: Ido Passmann)
 Geplaatst op  10-04-2012  door Rix
4147 keer bekekenVeel struinen en zoeken naar de snoek. Niet geheel een straf

Zo het seizoen zit er weer op en wat voor een seizoen is het geweest. Het tweede seizoen sinds ik het vissen weer heb opgepakt en het stond dan vooral in het teken van leren. Van jerken in het voorjaar en najaar naar spinnen op roofblei in de zomer tot doodazen in de winter. Als ik de foto's terug kijk zie ik dat er door mij in het voorjaar vooral kleinere snoeken zijn gevangen zoals deze rakker:


In de avond uren werd er vooral op roofblei gevist een vissoort die voor mij niet te vangen bleek. Vele aasjes heb ik aan de bodem geparkeerd met als klapper op de vuurpijl dat ik mijn molen ook nog sloopte. Uitendelijk wist ik in het najaar nog zo'n turbo voorn te vangen maar met een lengte van 12cm moet daar verbetering in komen.

Toen kwam het najaar en werd er steeds meer met doodaas gevist. Voor mij een onbekende techniek dus was het weer leren leren en nog eens leren. De eerste aanbeet werd dan ook niet verzilverd. Ik haalde de slack niet uit de lijn voordat ik aansloeg met het effect dat ik een gat in lucht sloeg. Geen vis en een lachende Renee lekker dan. Een paar sessies later weet ik revanche te halen en verscherp mijn pr.


De dame kon mijn voorn niet laten liggen en na een mooie dril mocht ze even met me op de foto. Wat me vooral bijstaat van de dril is dat Renée helemaal uit zijn plaat ging. "Als je die verspeeld dan gooi ik je het water in" en "Dit is je nieuwe pr". Hij was nog blijer met de vis dan ik. Een paar weken later kwam er een sessie die me nog steeds wakker houd. Slecht weer en veel bikkelen typeerden de dag. We zitten weggedoken onder de paraplu's als ineens mijn statische hengel afgaat. Ik sla aan en de hengel staat krom tot in het handvat. De vis zwemt gestaag verder en ik kan er helemaal niets tegen inbrengen totdat de hengel ineens recht springt. Ik heb de vis niet gezien en daar ben ik ergens wel blij om. Dat het een nieuw pr zou zijn geweest ben ik wel zeker van. Gelukkig weet Renée de dag nog te redden en vangt zijn nieuwe pr van 1.14. Het was bikkelen die dag maar dan heb je ook wat

De snoeken worden steeds dikker naarmate we verder de winter in gaan zoals deze van 85.


Het is al bijna oud en nieuw als we het nog even willen proberen. Nog even de laatste snoek van het jaar vangen was de gedachte. Die dag verbreek ik mijn dag record door 3 snoeken te vangen. Renée test zijn foto edit kennis en komt met deze mooie plaatjes op de proppen.


1 meter 8 pure schoonheid

We zitten weer in het nieuwe jaar en hebben een tekort aan aasvissen. Wat ga je dan doen? Juist aasvissen vangen! Ik gooi een statische hengel in beaasd met een sardine, omdat ik nog geen snoek had gevangen in 2012. Renée raad me de plek waar ik hem inwerp nog af omdat ze druk bezig zijn met bouwen. Hij zegt dat de vis daar niet meer zit omdat het water te verstoord is door de bouwvakkers. Hoe verkeerd kon hij het hebben kwam hij een uurtje later achter. De pieper begint te flippen en na een enig sinds korte dril komt er een flinke vis kijken. Terwijl ze op de onthaakmat ligt durf ik het niet te hopen. Zou het?.. Nee vast niet. Nou misschien. Renée meet de vis op en houd en ik wacht in spanning af. Zijn grijns verraad hem al een beetje en hij feliciteerd me met een nieuw pr. De oude dame is 1.08 en blind aan een oog. Dat ze er geen last van heeft blijkt want na een paar foto's zwemt ze weer krachtig weg.


schitterende waterbuffel

De laatste dit seizoen..

Het word alweer langzaam warmer en zien dat de snoek wil gaan paaien. We besluiten dan ook te stoppen met snoeken en de baars achterna te gaan. Hoe groot is dan ook mijn verrassing als er een flinke vis aanbijt op mijn 2.5cm shadje. Blijkbaar deed deze snoek aan dieet of hij wilde graag op de foto. Maar het was mijn laatste snoek dit seizoen.


Intussen hebben we ook nog 2 forumdagen gehad dit seizoen. Wat een gezellige dagen waren dat. Heren jullie zijn een stel idioten maar dat wisten jullie vast al wel. :wink: Er was 1 ding waar de forumdagen mij van overtuigden. Vissen vanuit een boot is leuk. Ik begon steeds meer overtuigd te raken van het feit dat ik ook een bootje wilde. En had mijn zinnen gezet op 1. Ik werd overtuigd om het niet te doen en maar eens naar K.J. te gaan. Dit is dan ook gebeurd en dit is mijn nieuwe aanwinst.


Dus het nieuwe seizoen gaat in het teken staan van de bootvisserij. Maar vooral in plezier hebben. Renée bedankt jij flikflakactivist. Vincent succes met de kleine en zodra je eens tijd hebt neem ik je mee op de boot. Hilco bedankt voor de goede tips. K.J. bedankt voor de mooie boot. En vooral iedereen bedankt voor een geweldig seizoen.

Ido PassmannReacties

Er zijn 6 reacties

 Ido Passmann schreef op 14-04-2012 om 22:40:48
Ip opgeslagen


Dank jullie wel Heren

 Marco schreef op 11-04-2012 om 13:22:53
Ip opgeslagen


Ik zeg lekker bezig Ido. Leuk verslag.
Congats met je nieuwe boot, dat er maar veel plezierige uren in doorgebracht mogen worden  

 Rix schreef op 11-04-2012 om 12:38:06
Ip opgeslagen


Dan heb je in een jaar tijd toch heel wat opgestoken.
Mooie vissen man, en een super verslag!

 Kj visser schreef op 11-04-2012 om 09:28:18
Ip opgeslagen


mooi verslag Ido, en veel succes met je nieuwe aanwinst, laat die meter bakken maar komen  
gr KJ

 Pieter schreef op 10-04-2012 om 23:41:50
Ip opgeslagen


Hey Ido, heel leuk verhaal van je afgelopen seizoen! Veel plezier met je nieuwe boot en dat er maar veel mooie snoeken tijdelijk in mogen verblijven.

 Hilco schreef op 10-04-2012 om 23:33:23
Ip opgeslagen


Mooi seizoen met gave vissen man! En volgend jaar helemaal knallen met je nieuwe boot, ik wens je heel veel plezier en dikke bakken toe!

Gr Hilco.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01863 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign