Zo dat was het even weer……
 Geplaatst op  05-04-2012  door Pieter
4159 keer bekekenZo dat was het dan, de laatste visdag voor Jacco en mij dit seizoen. Het weer werkte niet echt mee en ook hadden we niet de tijd om een volle visdag te maken. We sluiten dit seizoen dus niet echt in steil af. Ook de vangsten bleven, na toch wel een eerste vlotte vangst, een beetje achter. Een weekend eerder deden we op dit water toch wel leuke vangsten, nu bleek het een beetje bikkelen. Door de harde wind waar we ons toch een beetje in verslikt hadden hier op het open water, was het moeilijk vissen. De beste optie was om gewoon tegen de wind op te beuken en de dag door te trollen. Maar ach, we malen er echter niet om. Dit seizoen hebben we zoveel op het water doorgebracht en prachtige avonturen beleefd, we gaan ons die laatste dag niet gek meer laten maken.


We staan die morgen om even voor zeven aan de helling en maken alles vlot paraat om de boot te traileren. We moeten er weer vroeg af dus zijn die eerste vroege uurtjes kostbaar. We besluiten doordat het zo hard waait om gewoon tegen de wind op te trollen naar het open water. Daarbij houden we net als de laatste keer het talud tegen het ondiepe stuk water aan. Een grillig talud echter hier en dus met de harde wind schuin voor op de boot moeilijk aan te houden. Ik moet dan ook af en toe hard gas bij geven om weer aan het talud te blijven. Het is echter noodzakelijk om tijdens het trollen goed aan het talud te blijven. Vaak ligt de snoek hier tegen aan te loeren op prooi die langs komt. In ons geval het kunstaas dat mooi strak langs het talud loopt.


Het is aan mij om de eerste vangst op de steunhengel te krijgen. Het is de Salmo Fatso die voor dit resultaat zorgt net als in veel gevallen trouwens tijdens het trollen. Het blijft mijn absolute favoriete kunstaas voor deze visserij. Een mooie snoek goed in het vlees zorgt voor een leuke dril, waarbij ik echter beide handen vol heb om de boot een beetje in de wind te houden. Het gaat hard met wind als de boot op drift slaat.


Dan blijft het lang stil en bleek deze eerst snelle vangst bijna een toevalstreffer. We zijn alweer dik twee uur verder als Jacco dan een dikke beuk op de steunhengel krijgt. Zijn favoriete goudvis Multi Bass blijkt toch nog een snoek los te kunnen peuteren. We zijn inmiddels op het weid aan het trollen en deze vangst van Jacco gaf ons weer een beetje hoop. We trollen verder maar de harde wind die hier vrij spel heeft en een dikke regenbui over ons heen maken het er niet gemakkelijker op. We gaan terug en trollen weer het talud langs het ondiep af. Enkele uren verder hebben we echter geen tik meer gehad en moeten we het ook alweer voor gezien houden. Het is inmiddels rond de klok van twee en dit is het moment dat de boot weer op de trailer moet.


Zo eindigt dit seizoen voor ons en zullen we het de komende weken even moeten laten voor wat het is. Maar we kunnen ons echter opmaken voor een prettig vooruitzicht. Over enkele weken vertrekken Jacco en ik voor veertien dagen naar Zweden. Drie mei om precies te zijn zullen we eerst een week met onze Belgische vrienden op pad gaan om het prachtige water in de provincie Dalsland te bevissen. Daarna reizen we door naar de provincie Varmland waar we door Ben Vierling van Zwedenvisreizen.com ontvangen zullen worden. Ben zal ons die week begeleiden naar enkele prachtige meren. En als slagroom op het toetje gaan we nog een dag zalmvissen op een rivier vanuit de boot. Echt een reis om naar uit te zien dus voor ons en daar gaan jullie straks vast nog veel meer over horen. Voor nu gaan we eerst even een rustige periode tegemoed…….

Pieter NederlofReacties

Er zijn 3 reacties

 Marco schreef op 07-04-2012 om 00:07:56
Ip opgeslagen


Ik zeg bikkels, voor de laatste dag.............en mazzelaars,
wij mogen namelijk maar 1 week naar het mooie zweden.
We houden elkaar daar wel op de hoogte denk ik zo.
   

 Rix schreef op 05-04-2012 om 23:11:05
Ip opgeslagen


In ieder geval het seizoen niet visloos afgesloten, al had ik dat ook zeker niet van jullie verwacht! Heel veel plezier in het schitterende zweden!

 Hilco schreef op 05-04-2012 om 22:58:43
Ip opgeslagen


Hee Pieter en Jacco, heel veel succes en plezier in zweden, ik wacht met smart op de vangstverslagen!

Gr Hilco

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03016 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign