Geen einde, maar een nieuw begin!
 Geplaatst op  03-04-2012  door Hilco
4163 keer bekekenMad Rat gaat op stal!

Tja daar zit je dan beetje te balen! De boot staat schoon en in de wax in de schuur,de motor heeft zijn jaarlijkse onderhoud gehad, reels en molens hebben een druppel olie en de dreggen zijn aangescherpt! En het lange wachten is nu echt begonnen, beetje jaloers op Pieter, Jacco en Marco die gaan lekker naar zweden op de snoek, hoop dat ze een toptijd gaan krijgen daar! En ik,,,,,, ik duik onder de dekens en kom er de komende 2 maanden niet onder vandaan haha.


Maar ach ik heb mijn herinneringen van het afgelopen seizoen, das het mooie van het vissen op snoek met je kameraden, dat je aan de stamtafel mooie verhalen hebt te vertellen, die hoe later het wordt steeds beter worden. Die ene dikke die je niet had en de andere die je wel had, ach een ieder kent het wel, visserslatijn!


We hadden wel een topjaar hoor mijn pr niet verbroken maar toch nog een hele dikke van 121cm gevangen, en met 56 metersnoeken was dit het jaar van de grote bakken in de boot. Het mooie was dat ik grote vis gevangen heb waar ik ze helemaal niet verwachte, op stekken waar je normaal mooie vissen van in de 80 vangt, was het dit jaar bam raak op grote vissen rare snuiter die snoek hoor!


Maar goed even terug naar hoe het seizoen begon afgelopen jaar, in april had ik een duidelijk plan in mijn hoofd, ik zou de zomer en het najaar me richten op 4 wateren,en in de winter op 3! Zo zou ik al mijn vistijd dus besteden op een beperkt stuk Nederland, en ik nam de raad aan van een bekende visser zoals die beschreef in zijn boek Shad Power om het water anders te benaderen. In het begin vond ik dat moeilijk, je hebt steeds de neiging om telkens naar dat stuk te gaan waar je al eerder gevangen hebt, en dus easy succes kunt halen ( denkt te halen). En nu zat ik ineens met 16 meter of met 70cm water onder de boot te vissen, niet echt goed voor het vertrouwen zeg maar haha.


Goud is wat er schijnt!

Het was een beetje vallen en opstaan de eerste dagen, op sommige nieuwe stekken ving ik er een paar, of kreeg ik volgers en vage aanbeten, op andere was het helemaal noppes! Maar naarmate ik vol bleef houden en mijn kunstaas beter aan de omstandigheden had aangepast, gingen de vangsten omhoog. Zo ging het gemiddelde van 4 in een paar weken omhoog naar 10 en soms zelf 15 en meer. En dat op wateren die ik dacht goed te kennen, en waar ik op de geijkte stekken normaal blij was met een dagje van 6 stuks. En zo ging een water waar ik normaal 3 of 4 stekken had ineens naar een stek of 15! Sommige waren in de ochtend goed andere in de avond, en een paar brachten altijd vis op. Zo zie je maar dat onder water en boven water een andere wereld is, bedankt Henk!


Ook heb ik dit jaar de techniek van het vissen met doodaas onder de dobber, tijdens het werpend vissen standaard gemaakt. En dat heeft me zeker geen windeieren gelegd, van de 56 meters dit jaar had ik er 31 onder de dobber. Je neemt gewoon een stevige baitcaster van 240cm met een werpgewicht van 100 gram, reel met ratel er op dikke dobber en aasvis, slip mooi los en ratel op on!
Niks mooier lekker smijten met je kunstaasje tijdens je driftje, en dan hoor je ineens rrrrrrrrrrrrrrrrrr echt kicken hoor!


Op deze manier heb ik me super vermaakt op de zomer en najaars stekken, en toen was het eindelijk november haha dat vind ik altijd een gave tijd, je hebt het water weer voor jezelf alle drukte op het water is verdwenen. Zo van november tot eind februari vis ik op mijn winterstekken lekker rustig met een dooie voorn onder de sleepdobber. Een hele andere visserij dan de zomer waar je heel actief aan het vissen bent geweest. Vind ik echt super mooi hoe de jaargetijden en de technieken zich samen voegen, van bier naar berenburg noem ik het altijd maar! Ook hier mooie vangsten en momenten beleefd met de kroon een mooie 116 cm op veenwater. Had deze maat nog nooit op dit soort water gevangen en was en ben er dan ook super blij mee!


Verder hadden we dit seizoen 2 forumdagen van Snoeken.net, echt super gezellig en helemaal top als je ziet waar de leden overal vandaan afreizen, om bij deze dagen aanwezig te zijn. Er is altijd wel een plek om op te stappen, en de BBQ en bonensoep na afloop is al bijna een traditie! Nou tot zover mijn verslag van het afgelopen seizoen, en aangezien ik ben toegevoegd om verslagen te maken voor Snoeken.net zou ik zeggen tot juni, want dan heb ik een marathon van 10 dagen op de randmeren. Ben benieuwd wat dat weer gaat brengen!

Fish on,

HilcoReacties

Er zijn 10 reacties

 Sybren schreef op 13-04-2012 om 06:45:32
Ip opgeslagen


Mooi verslag hilco, Jammer dat ons uitstapje naar sweden niet door kon gaan in juni gaan we er voor.

 Heleen van Nuil schreef op 07-04-2012 om 13:59:16
Ip opgeslagen


Hilco, weer mooi geschreven. Ben blij dat dit iets is wat je echt leuk vind en echt een passie is geworden! Die twee maanden zijn zo weer voorbij en het mooie afgelopen seizoen nemen ze je niet weer af  Volgend seizoen ga ik maar weer eens mee het water op als je me mee wilt hebben.....hahahaha

 koriander schreef op 06-04-2012 om 09:08:03
Ip opgeslagen


hey Hilco, mooi seizoen gehad warabij ik blij ben dat ik daar zo nu en dan deel van mocht uitmaken. Mooi verslag en toont ook maar weer dat je als visser op groot water altijd weer blijft leren, uitproberen, en aanpassen. Hopelijk ben ik er over 2 maanden ook gewoon weer eens bij.

 stefvv schreef op 04-04-2012 om 17:47:23
Ip opgeslagen


Idd Hilco, zoals je in het verslag schrijft, heb ik dit telkens mogen/kunnen ervaren. Steeds opnieuw keek ik ernaar uit te kunnen opstappen, en steeds vlogen de dagen voorbij als een sneltrein. Ik heb het geluk om in juni de eerste te zijn op de mad rat, alleen zullen deze twee maanden niet zo snel vooruit gaan als de visdagen zelf. grtz

 kees schreef op 04-04-2012 om 14:56:22
Ip opgeslagen


mooi verslag Hilco,en die humor erin,leuk.
Maar die PR. dat kan beter.
In juni gaat het er al aan believe me.
Commentaar van Hilco:
Haha nou ik hou je er aan!

 Rix schreef op 03-04-2012 om 23:50:50
Ip opgeslagen


Schitterend verslag Hilco, helemaal niets meer aan toe te voegen. En zoals Pieter ook al aangaf, we komen elkaar wel weer tegen over 2 maandjes!  

 rick schreef op 03-04-2012 om 23:46:58
Ip opgeslagen


mooi verslag buurman. aankomend seizoen maar wat vaker mee ben ook wel heel nieuwsgierig hoe zon meterbak aanvoelt..  

 Marco schreef op 03-04-2012 om 22:46:54
Ip opgeslagen


Zo zie je maar Hilco, je bent nooit te oud om te leren. Cool om te lezen dit verslag en deze benadering. Was inderdaad een mooi seizoen.
Ennuh, slaap lekker....  zal je op de hoogte houden vanuit Zweden

 Nick schreef op 03-04-2012 om 22:15:56
Ip opgeslagen


Leuk verslag Hilco het was zeker een mooi seizoen! Op naar het volgende seizoen! 

 Pieter schreef op 03-04-2012 om 21:05:30
Ip opgeslagen


Ja ja Hilco, dat was een prachtig seizoen voor jou met al die bakken. Heel mooi beschreven met prachtige foto's! We gaan elkaar straks vast weer tegenkomen op de randmeren.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01947 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign