Laatste kans..
 Geplaatst op  01-04-2012  door Marco
4155 keer bekekenDe dag ervoor was het nog wel lekker warm.

Het is zaterdag en ik ga met Ralf naar de Visma. Even een paar honderd kilometer rijden en je lekker vergapen aan de nieuwste snufjes op (roof)vis gebied. We trappen op tijd de brommer voor de terugweg aan en in de buurt van Utrecht weet ik mijn naam als kantjesgooier waar te maken. Binnen no time vang ik twee leuke snoekjes en mist Ralf er één en schrikt zich bovendien helemaal de pleuris omdat zn jerkbait vlak bij de kant gemist wordt.


Iemand een ree-ruggetje?

Zondag is het trouwens weer feest want dan ga ik met Rick uiteraard weer meer dan 10 vissen vangen. Dit is een zekerheitje want meneer vangt zich de laatste tijd helemaal scheel. Ik kreeg de laatste paar keer dan ook getallen door waar ik duizelig van werd. s Ochtend vroeg wens ik een paar karpervissers nog succes bij de pomp in Zwolle en kom ik 10 min later bij Rick aan. Maar wat is dat? Geen boot, geen licht, geen deur open.Jawel hoor, meneer heeft zich iets verslapen. En we waren nog wel iets later begonnen ivm de zomertijd. Onderweg naar de boot wordt ik teruggestuurd om het gaspitje op te halen. Dit is niet onbelangrijk want we moeten nog 12 dikke bockworsten wegwerken.


Vanuit het niets op het geel zwarte gevaar.

Een uur later zjin we er klaar voor en vragen we ons af wat er mis is. We liggen toch al zeker 10 minuten in het water maar hebben nog geen vis gevangen. Nah, kleinigheidje zullen we maar zeggen. Als de dikke mist is opgetrokken zullen ze wel los gaan. Wel zien we in de heerlijke omgeving een flink aantal reeën die zich blijkbaar niet druk om ons maken, en waarom zouden ze ook.


Toen dachten we nog dat het er wel 10 zouden worden ;-)

Tegen 11 uur heb ik er 1-tje en besluiten we een tactische zet te doen. We gaan eerder lunchen zodat we nadien alleen maar vis hoeven te vangen. Simpel toch? De jetlag van de zomertijd heeft er bij mij echter ook flink ingehakt want in alle drukte ben ik vergeten het pannetje mee te nemen terwijl Rick dat toch duidelijk had gezegd s ochtends. Met een beetje vernuft passen de glazen bockworstpotten precies op het gaspitje en hebben we toch een lekkere warme lunch. Dat mag ook wel want met een graad of 5 is het toch best fris.


Alles komt weer tot leven.

Na de middag trollen we naar een aantal glasheldere petgaten en vangt Rick een afgepaaide tachtiger. Lekker hoor, hebben we in ieder geval beiden een visje. Langs de petgaten staat nog een flnke rietkraag telkens horen we wat geritsel. Na enig turen zien we daar ineens een paar kontjes wegspringen. Geweldig dit, een flink aantal reeën diep in het riet die rustig weghuppelen omdat we misschien toch iets te dicht bij komen.


Kraakhelder water maakt het drillen wel zo leuk.

Ik vang werpend nog een snoekje welke eerst nog een keer naast de dreggen bijt maar dan toch meekomt naar de boot met de volgende worp. We gaan van gat naar gat en genieten beiden. Man, wat kan Nederland toch mooi zijn. Op een gegeven moment staan we te jerken en ziet Rick tot twee keer toe een snoek volgen en happen. Beide keren echter zonder resultaat. Op het moment dat we willen verkassen schrikt ie zich helemaal de jantjes en ziet dat de snoek zijn jerkbait toch pakt in het heldere water. Prachtig dit!


Jerkbait snoek

Dit was tevens het laatste wapenfeit van deze dag, wat zeg ik? Van dit seizoen. Ik stop ermee en ga 2 maanden uit mijn neus peuteren. Damn, dat zal niet makkelijk zijn. Maar goed, er staat nog een avontuur in Zweden op de lijst. Dus we zullen het wel halen. Hoe dan ook, heb weer genoten. We gooien de boot op de trailer, ik stap in de auto en ben net op tijd thuis voor de patatjes, lekker hoor!

Groetn
Marco Vogelzang


Bijna klaar voor de landing.

Eerst even de rits dichtdoen.

Zeer zeldzame eend....

Neemt ie tijdens de sanitaire stop ook nog de hengel mee...


Reacties

Er zijn 3 reacties

 koriander schreef op 03-04-2012 om 10:53:48
Ip opgeslagen


Tja heren, een mooie dag met dito plaatjes en een leuk verslag. Tevens een mooie afsluiting van het seizoen. ik hoop dan ook het aankomend seizoen nog eens gezellig met sybren en jullie van vissen en knakworsten te genieten. Zelfs op enige afstand is het humor wat de klok slaat.Is mooi hoor!!!!

 Rix schreef op 01-04-2012 om 22:50:30
Ip opgeslagen


Marco, bedankt voor alle geweldige dagen die ik dit seizoen met je heb beleefd! Je bent ondertussen wel een hele goede vismaat geworden, en ik hoop dat dit nog maar lang mag duren! Elke dag op het water met jou is lachen gieren brullen, maar ook elk wereldprobleem lossen wij samen in 3 seconden op!
Jij bent een vismaat die weet wanneer hij wat moet zeggen en weet wanneer niet. Iemand die een hengel razendsnel binnendraait als dat nodig is, maar vooral iemand die nooit te beroerd is om een handje te helpen met wat dan ook!

Marco, bedankt voor afgelopen topjaar, en tot de volgende... hopelijk met iets meer vis, maar dat gaat zeker weten lukken!
Commentaar van Marco:
Potverdorie Rick, nu ga ik emotioneel worden ;-)
Jij ook bedankt kerel, heb ook genoten

 Pieter schreef op 01-04-2012 om 21:57:54
Ip opgeslagen


Ja Marco het zit er weer even op voor ons, maar weer een ontzettend leuk verslag! Veel succes in Zweden straks.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01783 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign