Slow trolling
 Geplaatst op  18-03-2012  door Pieter
4182 keer bekekenVandaag weer met ons kleine bootje op pad. Even een paar uurtjes de polder in. We starten s morgens met het opkomen van de zon om tegen de middag weer thuis te zijn. We besluiten een stuk water te pakken, wat vanaf de kant niet te bereiken valt. De boot kunnen we zo oppakken en te water laten. Alleen met een kleine boot ben je hier spekkoper.


Tijdens de eerste drift krijgen wij geen enkele aanbeet. Op de terugweg weet Jos de eerste snoek te vangen. De snoek heeft de tweedelige Bomber goed te pakken genomen. Een snoek van ongeveer 80 cm. Jos weet het beest in het water te onthaken en met een groot hoera verdwijnt het beest weer naar zijn schuilplaats. Even later krijg ik een beste aanbeet op mijn Bill Lewis Super Trap. De snoek heeft de ratelaar flink te pakken genomen. Een snoek van een dikke 80 cm. Mooie kleur, dikke pens. Mooie vis voor dit water. We besluiten even koffie te gaan drinken. Achterop de trailer zet Jos de koffie en de kopjes klaar. Mooi werk. We zien ondertussen nog een eekhoorn achter kleine vogeltjes aanzitten. Net als ik de camera wil pakken is het beestje verdwenen. Jammer, maar wel een leuk gezicht. We genieten.


Na het koffiedrinken besluiten we een ander water op te zoeken. Het water waar we de snoeken hebben gevangen heeft de kleur van koffie. Verschrikkelijk bruin. We hebben er weinig vertrouwen meer in. We pakken onze boot zo uit het water en binnen 10 minuten ligt hij weer te water. Het nieuwe water is hier een stuk helderder. Grappig zon klein bootje. Super handig.


Na onze eerste drift, heel langzaam trollen met de fluistermotor vangen we twee snoekjes. Jos krijgt ook nog een beste dreun op zijn hengel, maar helaas deze beste vis weet te ontkomen. Op de terugweg vangen we nog twee vissen. Leuk werk. De snoeken die we vangen zijn geen echte joekels, maar de aanbeten zijn hard en dat vergoedt veel. We vangen de meeste op de kleine Fatso. Langzaam trollen en kleine tikjes vanuit de pols leveren de meeste vissen op. De morgen is zo voorbij. We pakken onze spullen op. Op naar een volgende keer en een nieuw avontuur.

Vr. Gr. Wim Russchen
Alias De RusReacties

Er zijn 4 reacties

 Kj visser schreef op 20-03-2012 om 22:40:32
Ip opgeslagen


herkenbaar ,  

 Marco schreef op 19-03-2012 om 22:33:02
Ip opgeslagen


Size doesn't always matter  

 Rix schreef op 18-03-2012 om 22:54:40
Ip opgeslagen


leuk aantal nog in zo'n kort dagje, en inderdaad verdraaid handig als je zo'n bootje er zo in kunt gooien!

 Derk schreef op 18-03-2012 om 22:17:29
Ip opgeslagen


Gaaf Wim!! Leuk om te zien en dat moet wel genieten zijn met die kleine rakkers die er vol voor gaan.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01981 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign