Snoekbaars en snoek op de vlieg!
 Geplaatst op  13-03-2012  door Pieter
4190 keer bekekenPrachtige snoek op de vliegenlat.

Vliegvissen op snoek, zon zes jaar terug ben ik er ooit eens aan begonnen. Zomaar voor de lol, zonder er verder serieus mee door te gaan. De techniek had ik lang niet onder controle en ik modderde maar wat aan. Snoek werd er dan ook weinig gevangen natuurlijk , toch wist ik later op een trip naar Zweden nog aardig huis te houden aan de streamer. Weer probeerde ik het op te pakken daarna, maar de motivatie ontbrak doordat ik het vliegvissen met niemand kon uitoefenen. Vele jaren later kwam het vliegvissen weer in beeld, ditmaal met Jacco Heldoorn. Dit werd het begin van een nieuwe start met de vliegenhengel. Van Jacco heb ik veel geleerd wat dat betreft en de basis techniek een beetje onder de knie gekregen . De laatste weken ga ik er weer voor en onderneem met vriend Bertus Rozemeijer een trip naar het grote water. Gewapend met de camera gaan we het één en ander proberen vast te leggen. Ik moest ervoor gaan want wist dat Bertus heer en meester is met de vliegenlat. Ik heb het nu dan ook helemaal weer te pakken en kan me eigenlijk niet voorstellen waarom ik het zo lang heb laten liggen. Vliegvissen op snoek is een ontzettende leuke en spannende manier van vissen, ook al kom je aan het eind van de dag gesloopt van het water.Dit is kicken, dikke bak van een snoekbaars.

Wil je beginnen met het vliegvissen ga dan niet zelf maar wat aan zitten klooien. Zoek iemand waar je de visserij mee kunt beoefenen, iemand die je de techniek kan bijbrengen. Op deze wijze blijf je gemotiveerd, want echt, je gaat voor de bijl als je de techniek niet goed onder de knie krijgt. Een goede hengel en lijn is een vereiste en zal je helpen om goed op weg te komen. Echt, ik heb in het begin ook maar wat aan gerotzooid met een te slappe en slechte hengel en dito lijn. En dit gaat je geheid de das om doen. Een reel op de vliegenlat is eigenlijk bijzaak en hoeft echt niet de hoofdprijs te kosten.

Een hengel in de klasse 9/10 in mijn geval de ITT Seducer is een goede keuze. Een weight forward lijn in aftma 9 intermediate is een goede allround lijn waar je alle kanten mee uit kunt. Een reeltje waar genoeg ruimte voor de lijn op zit en je kunt aan de slag.

Streamers zijn in principe zelf makkelijk te binden en daar hoeft je echt niet moeilijk over te doen. Al moet ik wel bekennen dat ik zelf ook niet mijn streamers bind, maar dat krijg je toch al gauw als je vrienden dat voor je doen.


Geen uitzondering meer, ook snoekbaars gaat voor de streamer

Ik heb het afgelopen weekend weer mogen ondervinden hoe effectief het vliegvissen met de streamer kan zijn. Prachtige vissen werden er gevangen waaronder enkele serieuze snoekbaarzen en snoeken. Dat Bertus daarin een hoofdrol speelde spreekt voor zich, ik kwam gewoonweg vaak net iets te kort. Ook op zondag met Jacco ging ik nog eens terug het grote water op. Ondanks de forse aanbeten die we kregen was het Jacco die aan het eind van de dag nog een snoek aan boord bracht. Iets vaker zul je aanbeten missen op de streamer maar dat maakt iedere gevangen vis weer dubbel en dwars waard. Echt geloof me, het is een ontzettend verslavende manier van vissen.

Pieter Nederlof


Vang je dit op de vliegvishengel ben je verkocht.

Ook deze bak ging vol voor de streamer.


Reacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 14-03-2012 om 19:00:26
Ip opgeslagen


Schitterend, alleen die muziek eronder!! AARGHHH!!
Maar geweldige vissen die jullie er weer uit hebben gewipt hoor!

 Marco schreef op 14-03-2012 om 09:40:37
Ip opgeslagen


Pffff, prachtige beelden. Specialisatie in optima forma!
Mooie vissen.
Zelf nog wat weten te foppen met de vlieg Pieter?

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02901 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign