Vliegvissen op groot water
 Geplaatst op  09-03-2012  door Pieter
4151 keer bekekenStreamers zijn echt geweldige aasjes.

Vandaag met de vliegenlat op pad. We nemen een doosje streamers mee. Drie ITT/ Bertus vliegenhengels met daarop intermediate vliegenlijnen van het merk Guide. Geweldige vliegenlijnen. Ze gaan kaarsrecht het water in, krullen bijna niet! Gewoon een superlijn. Met een intermediate vliegenlijn heb je multifunctionele lijn en kun je meeste dieptes wel bereiken. We besluiten die stukken water op te zoeken tussen 1 en 4 meter. Wil je dat de lijn iets dieper loopt dan steek je gewoon de punt van de hengel onder water. De lijn zal nu iets dieper lopen. We verwachten dat de snoeken zich in dit jaargetijde al op deze dieptes bevinden.

De dag begint in nevel, maar naarmate de dag verstrijkt krijgen we ook steeds meer de zon te zien. Bertus is vandaag te gast bij mij aan boord. Bertus is linkshandig en zelf ben ik rechtshandig dat maakt het alleen maar makkelijk tijdens het strippen en werpen van de vliegenlijn. De i pilot gaat vandaag zijn werk doen. Ik ga voor in de boot staan en Bertus neemt plaats achterin de boot. Zo kunnen we ieder ons eigen ding doen zonder last van elkaar te hebben tijdens het vissen.


Prachtige metersnoek op de streamer.

We zoeken de stukken op die niet dieper zijn dan 4 meter. Aan de vliegenlijn komt een eenvoudige maar goed afgewerkte streamer te hangen. Op de Gamakatsu haak een rabbit zonker met een kop van bucktail, een paar mooie dunne saddles erin en klaar is de streamer. Tijdens de eerste drift krijgt Bertus een drietal aanbeten, waarvan de eerste een beste snoek is. Helaas blijft de snoek niet hangen. Jammer!

We zoeken een ander stuk op. We hebben de wind nu iets in de rug en dat maakt het werpen iets gemakkelijker. Wij maken vele worpen, maar de snoek laat zich niet zien. Aan het eind van de drift krijg ik toch een beste dreun op mijn oranje gekleurde streamer. De snoek hangt en we mogen een mooie tachtiger begroeten. Ik ben erg blij. Mijn eerste snoek van het grote water op de vlieghengel. Yes!! Mooie sport! Snel even een paar foto’s en dan snel verder.


Topvangst op de streamer

Bij de derde drift op een nieuw stuk water krijgt Bertus wederom een dreun op de hengel. We zien de snoek boven in het water. De snoek laat een grote kolk zien, maar ook deze snoek blijft niet hangen. Shit!! Dat is balen. Toch vissen we vrolijk verder. Eten even op een rustig plekje wat gebraden kip. We kijken naar de kuifeenden en smienten die al weer bezig zijn met de lente. Wanneer onze magen weer goed gevuld zijn pakken we de hengels weer ter hand.

We besluiten terug te keren naar het stuk water waar wij de dag zijn begonnen. Hier krijgen we weer twee aanbeten, maar de snoeken pakken de streamers niet goed in de bek. Ja soms heb je van die dagen. Het blijft hard werken voor een visje. We besluiten nog een drift te maken, voordat we onze spullen gaan pakken. Tijdens de tweede worp krijg ik bij het binnenstrippen een geweldige dreun op mijn vliegenhengel. De snoek heeft de streamer dichtbij de boot gepakt. De vliegenhengel slaat onmiddellijk krom en de vis zoekt direct dieper water op. Ja, dit is een beste. Ik sta te trillen op mijn benen. Is dit mijn record op de vliegenlat? De snoek schiet onder boot door. Bertus is ondertussen aan het filmen. Ik heb het niet eens in de gaten, want ik ben alleen maar bezig met die snoek die als een gek onder boot doorschiet. Na een tijdje geeft het beest zich gewonnen en kan ik inderdaad mijn grootste snoek op de vliegenlat begroeten. De mooie dame meet precies een meter. Ik ben dolgelukkig. Wauw!!! Geweldig wat een sport. Bertus en ik klappen de handen op elkaar. Mooie snoek aan het eind van een prachtige visdag op het water. We besluiten de spullen op te ruimen en de boot op de trailer te draaien.

Vliegvissen? Supersport! Het is gewoon een kwestie van doorzetten en dan zal de beloning vanzelf komen. De aanhouder zal uiteindelijk winnen!!!!

Vr. Gr. Wim
Alias “De Rus’”Reacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 12-03-2012 om 21:23:03
Ip opgeslagen


Dat heb je goed gedaan man! Ben natuurlijk nog wel benieuwd naar het filmpje, is die ook ergens te vinden??
Leuk verslag!
Commentaar van Pieter:
http://www.youtube.com/watch?v=7etssT0j-ig&feature=autoshare dit is de link waar beelden in verwerkt zijn van dit verhaal.

 Derk schreef op 10-03-2012 om 20:50:05
Ip opgeslagen


Hahaha Die Rus!!! Mooi gedaan man. spreek je in Groningen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02843 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign