Snoeken.net forumdag, verslag vanuit boot “nr. 11”
 Geplaatst op  04-03-2012  door Marco
4142 keer bekekenActie!!

Nog niet zo lang geleden reden we ’s avonds voldaan terug na de bbq van de laatste forumdag. Dat voldane kwam bij mij meer door de gezelligheid, het ouwehoeren en de lekkere hamburgers na afloop. Die dag hadden Rick en ik namelijk een keiharde blank.


Toen zat de hengelsteun er nog aan…

Hoe anders zou het tijdens de forumdag van zaterdag 3 maart verlopen? Aangezien de vorige forumdag een groot succes was, werd besloten om er snel nog Ă©Ă©n te organiseren. Op het forum werd geopperd om meerdere verslagen te schrijven. Wellicht een aantal vanuit verschillende boten en misschien nog wat vanaf de kant. Dit om de dag van meerdere kanten te belichten. Omdat de dag nog vers in mijn geheugen zit en ik de foto’s uit onze boot nog heb, volgt hier het verslag van Rick en mij.


Gezelligheid (en sterke verhalen) kent geen tijd.

Ik kon vanochtend lekker uitslapen en de wekker ging dan ook pas om half 6…..niet zeuren vogeltje, er zijn er die er nog vroeger uit moeten. Om 7 uur pik ik Rick op en knoop de boot achter mijn auto. Rick is wat dat betreft net een politicus, hij denkt vooruit. Op deze manier kan hij namelijk lekker van een biertje genieten tijdens de afsluitende bbq.


Ă©Ă©n

Nadat alle boten te water liggen en de kantvissers al op pad zijn, spreken Rick en ik de plannen door. We gaan voor de aantallen en laten de echt diepe stukken dus voor wat ze zijn. In de morgen gaat het redelijk, het is iets kouder dan gedacht maar het water is lekke met een temperatuur tussen de 7 en 8 graden. Echter voordat we beginnen met vissen trakteerde Sybren ons al op knakworsten, lekker hoor. En nog gezond ook. In de ochtend pak ik een leuke snoek van 75 cm op een eigenbouw spinner / shad combi.


Sybren bleek ook een goede gids.

Niet veel later zien we ook dat Koriander bij Sybren in de boot ook een leuke snoek pakt. En dat word even later gevierd met? Je raadt het al, knakworsten. Vervolgens vliegen alle boten een kant op en vaart iedereen in de hier aanwezige wirwar van sloten, plassen en vaartjes welke allemaal met elkaar verbonden zijn en in een werkelijk prachtige omgeving liggen. Ook dit maakt het vissen zo mooi.


Even bij praten over het hoe, wat en waar

Tot aan de lunch weet ik er nog 2 bij te vangen en weet ook Rick van de 0 af te komen. Dit is al meer dan de laatste keren dat we hier gevist hebben. Want toen kwamen we niet verder dan 0 vissen volgens mij over de laatste 3 keer. Met een goed gevoel gaan we dus de lunch in.


Toen was de achterstand nog overbrugbaar ;-)

Zoals gezegd wist ook Rick van de 0 af te komen en das maar goed ook. want vanaf dat moment wist ik niet wat me overkwam. Ik weet natuurlijk precies wat ik doe, trek altijd mijn eigen plan, wissel nooit van aasjes en vang me altijd scheel……oh nee toch niet. Vandaag had ik gewoon domweg geluk en klapte de ene snoek na de andere op mijn kleine wiebelplugje.


twee

Nu wil ik niet dat dit een opeenvolgende vertoning wordt van foto’s van mijn gevangen vissen, maar dat zou het toch zomaar kunnen worden. Ik kon namelijk niet eens normaal bellen of er hing wel weer een snoek aan de lijn. Om moe van te worden……oh nee, ook dat niet.


drie

vier

Wel gebeurde er nog van alles en nog wat, bij ons in de boot, maar ook in de andere boten in de buurt. Zo ving Meindert een mooie 82-er in een slootje waar ik eigenlijk ook graag doorheen wilde. Mijn visgids besloot echter eerst een aanliggend plasje aan te doen. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor.


vijf

zes

zeven

Ondertussen stonden Meindert en KJ ook al op 6 of 7 vissen in de boot. Tijd om er nog even hard tegen aan te gaan ;-). En hard gingen we. Nou ja, met onze capriolen dan. Op een gegeven moment zie ik Rick zijn hengel krom staan en hoop meteen op een mooie vis. Zeker na het aantal aanbeten maar niet hangers dat ie heeft gehad. Rick zat echter vast. Op dat moment zie ik mijn hengel in het water drijven en is de hengelsteun volledig afgeknapt. Ook ik zat vast en de steun had waarschijnlijk last van de kou of "polyester moeheid".


acht

We bellen nog wat rond en vermaken ons prima in de boot. Maar dat doen we eigenlijk altijd wel. We bellen wat rond en babbelen even met de boten die langs komen. Zoals later op de dag ook al gezegd, we waren het erover eens dat we (nog) niet het grootste forum hadden, maar zeker het gezelligste.


negen

Op het moment dat ik verder wil naar een ander plasje besluit Rick om toch nog een rondje te doen. Zoals ik al eerder zei, het is net een politicus, hij weet ook wat er nog komen gaat. In korte pak ik een 80 plusser en een slanke snoek van 92 cm. Had ik al verteld dat mijn dag niet meer stuk kon?


tieneke....

Op het moment dat we zo langzaamaan terugvaren lost Rick ongetwijfeld nog een snoekje en pak ik nummer 10 van de dag. Ook al zijn de hamburger rauw en is het bier warm, het smaakt mij hoe dan ook. Over de afsluitende bbq kan ik kort zijn. Het was weer gezellig, het eten was goed, er werden een paar leuke prijsjes uitgedeeld en iedereen ging tevreden naar huis. Op naar de volgende forumdag zullen we maar zeggen.
Met een beetje mazzel volgen er nog wel wat verslagen, maar hoe dan ook, namens Rick en mij iedereen weer ontzettend bedankt voor de gezellige dag, want die maak je samen. Of je nu vangt of niet, maar 11 snoeken in de boot is wel leuk…;-)

Groet’n
Marco Vogelzang

ps. de sfeerpics zullen ongetwijfeld in een ander verslag komen. Ze konden hier niet meer geplaatst worden ivm een max van 16 foto'sReacties

Er zijn 8 reacties

 Pieter schreef op 06-03-2012 om 15:27:02
Ip opgeslagen


Marco toch, wat heb je je weer lekker uitgeleefd. Heel leuk beschreven.

 Ido Passmann schreef op 05-03-2012 om 21:57:52
Ip opgeslagen


Mooi verslag Marco. Waneer doen we de volgende forumdag? Laatste zaterdag van mei?

 Gert schreef op 05-03-2012 om 20:09:25
Ip opgeslagen


Prachtige dag mooi verslag, ik ben een trouw bezoeker van deze site. En lees altijd erg graag de verslagen.
Toch wil ik wel even wat kwijt mannen zorg volgend jaar dat jullie forum dag niet in het gesloten seizoen valt, denk aan het goede voorbeeld naar onze jeugdige lezers.

 Sybren schreef op 05-03-2012 om 19:25:56
Ip opgeslagen


Mooi verslag, vangsten vielen bij mij aanboord wat tegen. De gezelligheid was top! Heb wel heerlijk gelachen toen ik marco een hengel uit het water zag vissen haha

 koriander schreef op 05-03-2012 om 14:02:54
Ip opgeslagen


Hey die Marco, fijn verslag van een erg leuke dag indeed. Jullie hebben er goed aan gedaan voor de aantallen te gaan. Wij gingen voor groot op diep enkel zonder succes. Tja en wat is er nou mooier dan er ook nog een pakken en dat gesaam even vieren met wat knakworsten en gelach!! Mooie vissen hoor!Goed gedaan!

 Kj visser schreef op 05-03-2012 om 12:09:41
Ip opgeslagen


mooi verslag Marco, geneit van de foto's en ja die putjes waren geweldig om te bevissen, leek wel zweden, ongelovelijk dat je die 92er er nog van afhaalde , terwijl wij dat putje helemaal hadden afgegooid, dat plugje zou ik maar goed bewaren als ik jou was  .
word vervolgd ,

GR KJ

 Michel schreef op 05-03-2012 om 11:45:44
Ip opgeslagen


Mooie dag gehad lees ik weer! Wat betreft de hengelsteun.... ik ben eens wezen speedtrollen met rick  

Leuk verslag Vogeltje!  

 Rix schreef op 05-03-2012 om 06:58:36
Ip opgeslagen


wauw, ik krijg er al weer zin aan als ik er aan terug denk! Super verslag Marco en die 10 snoeken waren jou dan ook meer dan gegund!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01882 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign