..... Op een sleepje .....
 Geplaatst op  01-03-2012  door Michel
4141 keer bekekenEindelijk.. de ijstijd is voorbij! Menig schaatsers en friezenhart heeft even snel geklopt maar tevergeefs. Zelf ben ik blij dat de afspraak die Hilco Rick en ik hadden om een dag te gaan slepen met doodaas na een aantal keer vezetten kan doorgaan!
Ik was het snoeken immers al bijna verleerd! Hier dus een kort verslag (ivm) tijdnood van een geslaagde visdag!!


Dikke dame!

Het is 7.15 dat ik bij Hilco de oprit opkom, niet veel later volgt Rick en nadat we de spullen gereed hebben gemaakt stappen we samen in de auto op weg naar het water. Aangekomen ligt het er prachtig bij, als een spiegel zo glad en geen wind te voelen.
Snel gooien we de boot in het water en gaat het gas los. Op de eerste stek aangekomen gaan de dobbers overboord en kunnen we beginnen.Rick had voor koffie gezorgd met een tompouche on the side (niet echt handig eten die dingen) We maken een aantal drifts en het is Rick die de eerste vis van de dag mag haken. Snel zien we dat het om een kleintje gaat van rond de 60/70 cm wat volgens Hilco de kleinste was die hij hier ooit gezien had, maar het zou Rick weer eens zijn die hem moest vangen…. Verder blijft het stil en we besluiten te verkassen. De 2e stek was de topstek en hier moest het dan echt gaan gebeuren, en hoe…
Het duurt niet lang of ik voel een tik, ik laat de lijn lopen en de dobber komt hĂ©Ă©Ă©l rustig in beweging. Dit is een dikke zeg ik nog en na een flinke ros sta ik een mooie snoek te drillen. Gelijk een test om m’n nieuwe Fox Warrior doodaashengel uit te testen. Na een flink gevecht moet ze zich overgeven en sta ik met een lekker dikke 91er in m’n handen. Mooi begin!!


Gezond visje..

Dan is ome Ricky die een vis weet te haken, groot is ze niet maar zeker zo fel! Met een hoop gemartel komt ze dan toch in de boot. Een mooie stevige vis van ergens in de 70 gaat na een paar foto’s weer overboord.


81..

En dan…. Kort na elkaar krijg ik 3 aanbeten te verwerken en in een rap tempo komen een aantal mooi vissen komen in de boot. Waaronder mooie vissen van 85, 81cm en 77cm


3x is scheepsrecht

Weer krijg ik (tot ergernis van de kapitein en de matroos) weer 2 aanbeten! Maar deze weet ik op vakkundige wijze keihard te missen..
Dan met de 3e aanbeet die ik krijg heb ik 4 ogen stijf op me gericht.. en met de hete adem in m’n nek Mag ik deze natuurlijk niet misslaan.. En dat gebeurt ook niet, een leuke vis van 81 cm is de dader.


We vragen ons ondertussen af hoe het met Vincent , Reneé en Ido is die ook samen op pad zijn. Hilco doet een belletje over de vangsten hoort dat na het koppen van een brug Vincent is afgevoerd! Een klein beetje bezorgd zijn we wel maar natuurlijk vinden we dit ook wel om te lachen!

BAM BAM Rick krijgt nu weer de aanbeten, 2 vissen tilt hij kort na mekaar in de boot. Ook weer allebei 70ers.


4 te kort...

Maar Hilco komt niet van de 0 af! Voor hem is het doorgaans normaal om met minimaal 20-30 snoeken het water af te gaan, maar nu word hij dan toch echt serieus naar huis gevist. En tot overmaat van ramp slaat ook hij nog een gat in de lucht bij een aanbeet…

10 meter verder gaat de mijne er weer vandoor, terwijl Rick er lustig op los filmt zoals we dat de gehele dag deden sla ik zo gruwelijk hard aan dat de hengel het uitkraakt.. Hanguhhh!!! Terwijl ik aan het drillen ben roept Hilco .. “BEET!!! “ De dobber van Rick is weg en hij geeft de camera over en grijpt z’n hengel.. Te laat, de snoek heeft de aasvis gelost en is met de noorderzon vertrokken. Zodra mijn vis in zicht komt zie ik dat deze aan een velletje hangt en snel grijp ik het net om haar te landen. Weer zo’n vetklep, na meting blijkt ze net 4 cm te kort te komen voor de meter (voor de rekenwonders onder ons 96cm)


Prachtvis!!!!

Ook Hilco weet eindelijk een vis te haken aan het einde van de dag en komt dan toch van die vervelende 0 af met een prachtige vis van 83 cm.


Gauw knallen we het einde van de dag nog 2 andere stekken af maar het blijft stil onder het wateroppervlak, de bijtuurtjes zijn voorbij dus besluiten we het voor gezien te houden. Hilco gooit het gas open en na een verkeerde afslag ingeslagen te zijn koersen we weer de andere kant op. Totdat we onder een brug vandaan komen en de bocht door gaan is het alsof de handrem erop gegooid word.. De Mercury weet zich op topsnelheid vast in de blubber te boren en de boot binnen een seconde totaal tot stilstand te leggen! Wat doe jij nou weer?? roep ik nog “iets te kort langs ’t kantje jong’s” Snel de boel losgooien en op naar de trailerhelling, boot eruit en hoppa terug naar huis.

Met een 11 vissen in de boot ( Ik 6 - Rick 4 - Hilco 1) was het een matig maar donders gezellige dag! Hilco bedankt voor het gidsen ;) En rick.. tsja.. ik had beloofd om het te melden dus bij deze;

Rick als enige alle aanbeten RAAKGEMEPT!!

Nu tevreden??Grtz MichelReacties

Er zijn 3 reacties

 Jacco schreef op 02-03-2012 om 17:37:09
Ip opgeslagen


Gvd, ik lig iedere keer in een scheur als ik die pracht staaltjes foto bewerking zie.. haha.

Leuke dag mannen!
Commentaar van Michel:
Ik zou ook wel anders willen maar er zijn nou eenmaal van die pezersss

 Hilco schreef op 01-03-2012 om 21:45:04
Ip opgeslagen


Ja ben er mooi af gevist, maar was donders gezellig en volgende keer wil ik onder het kantje vissen ipv in de midden grrrrrrrrrrrr

 Rix schreef op 01-03-2012 om 21:43:19
Ip opgeslagen


Fijn dat je het nog even noemt! Anders denken ze allemaal dat ik echt helemaal niets kan. Ik weet dat het niet veel is, maar het is dan toch nog iets!

Top verslag man!  
En natuurlijk Hilco super bedankt voor een verschrikkelijk vermakelijk dagje!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02804 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign