Op de valreep….
 Geplaatst op  02-01-2012  door Jan hendrik
4154 keer bekekenDe eerste voor Lub

Afgelopen week tussen kerst en nieuwjaar wilde ik eigenlijk nog een dagje vissen. Dit omdat ik een nieuwe spinhengel van DAM had binnen gekregen namelijk de nieuwste serie van Calyber pro. Een mooie redelijk starre hengel (21 – 56 gr) zeer geschikt voor de boot maar ook voor het vissen vanaf de kant met groter kunstaas.


Mooie 80er

Enfin door de drukte op het werk moesten er die week nog wat dingen afgerond worden en kon er dus geen dag gevist worden. Lub onderhield de laatste dagen nauw contact om toch nog even een uurtje vanaf de kant te proberen. Donderdag middag was Lub alvast gaan vissen en kon na een kwartier via de telefoon melden dat zijn eerste een feit was. Even later verspeelde hij nog een mooie snoek en rond half 4 verhuisde hij naar een andere stek. Na diverse klusjes kon ik eindelijk om 4 uur aan het water staan. Zou het nog lukken in het vallen van de avond? De nieuwe hengel werd voorzien van een nieuw kunstaas die ik voor sinterklaas had gekregen. Ik begon de ene kant af te werpen en Lub de andere binnen enkele worpen was het raak en kon ik de eerste vis op de nieuwe hengel drillen. Wat een kick weer!! En dat binnen notime!! De nieuwe hengel heeft een fantastische actie en ondanks dat ie redelijk stug is, is het contact wel erg goed. Een jong stel die ook aan het snoeken waren kwamen toegesneld en verbaasden zich over het formaat van de snoek op deze stek. Na het nemen van de foto kon de vis weer terug gezet worden. Ik raakte met de jongeman in gesprek en die vertelde dat hij enkele maanden geleden samen met zijn vriendin het snoekvirus te pakken had gekregen. Nu vis ik alweer een jaar of 7-8 op snoek dus enige kennis is er wel vergaard en dat kon ik nu dus mooi even delen met een beginnende snoekvisser.


94 cm....

. Maar met al dat praten kwam er weinig van het gooien en dus de kans op vangen is dan niet groot….. of toch wel? Ik gooide en binnen twee draaien zat ik “vast”, hu wat is dit nou weer? Een plastic zak? Nee, toch beweging… ja hoor een mooie run. Dit moet een beste vis zijn dacht ik, even later werd mijn gedachte bevestigd en verscheen er een mooie dame aan de kant. Gelukkig was er een meetlint in de buurt en kon de vis voor de release nog even gemeten worden, 94 cm gaf deze aan en dat is zeker voor water in het dorp een mooie vis.


De eerste karper van het jaar en gelijk de laatste.....

Even later stond Lub aan de overkant te gebaren dat hij vis had. Daar aangekomen stond hij daar met een giga kromme hengel, dit voorspelde ook een mooie vis te zijn. En ja mooi was ’t ie, bij de kant aangekomen bleek het een karper te zijn die in zijn staart gehaakt was. Dit vergde enige inspanning om de vis op het droge te krijgen. Ondertussen begon het al snel donker te worden en was de vissessie van een uur alweer voorbij. Toch niet verkeerd dat we het nog probeerden zo op het einde van het jaar. Ik wil iedereen een visrijk 2012 toewensen en hopen dat we dit jaar weer een paar geweldige “forum” visdagen krijgen.
Vriendelijke groet,
JH Jonkers


Mooie dikke vis, klaar voor de winter.....


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Jacco schreef op 05-01-2012 om 19:43:53
Ip opgeslagen


Leuk verslag mannen!

Hahaha stelletje karpervissers  . Mooie vangsten.

 Pieter schreef op 03-01-2012 om 20:52:35
Ip opgeslagen


Tja, soms reizen we stad en land af op zoek naar......... maar soms ligt het zooooooo dicht bij. Leuk verslag weer.

 meindert schreef op 02-01-2012 om 22:47:28
Ip opgeslagen


zo mannen jullie vangen ze wel, ben er laatst nog gelopen laatst was zo dood als een pier maar leuk verslag tot de volgende visdag gr meindert 

 Rix schreef op 02-01-2012 om 21:00:14
Ip opgeslagen


Niet gek dat er zo'n mooie meid achter je aan loopt met zo'n mooi hoofddeksel op! Ik dacht dat 'mijn' Marco fraaie hoofdversieringen had, maar dit slaat alles!
Leuk verslag hoor!

 Marco schreef op 02-01-2012 om 20:09:43
Ip opgeslagen


Altijd lekker om het jaar af te sluiten met een paar mooie snoeken. Goed bezig mannen.  
ps Lub; had altijd al gedacht dat er een echte karpervisser in je schuilde  

 Kj visser schreef op 02-01-2012 om 18:53:36
Ip opgeslagen


mooie vissen vriend, en dat voor een dorps water, zag dat je vriendin ook op de achtergrond staat op de eerste foto 

gr KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02787 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign