Altijd maar kleintjes!
 Geplaatst op  16-12-2011  door Pieter
4140 keer bekekenHet is 8,30 als de Mad Rat van de trailer afglijdt, de sleephengels liggen klaar met vlijmscherpe takels eraan, een 20tal mooie voorns liggen klaar in de bak om ons mooie snoeken te bezorgen deze dag.


Gert nestelt zich op zijn troon, en rangschikt alles wat een profi visser nodig is op een visdag, pakkie zware shag, 2 aanstekers, mocht er is eentje het niet doen. Een grote tang en een stuk of wat bacardi cola completeren het geheel. Ben dur kloor veur heur zegt het groene monster, en jooh man gas geven en snel naar de stekken is het commando! En hij kruipt diep weg in zijn mega thermo pak! Wat hij niet wist is dat ik een nieuw stekkie gevonden had die vlak bij de trailerhelling lag, dus ik start de mercury niet, maar de frontroller. Een klein koppie draait zich langzaam om, en zegt wat is dit nou weer voor gekkigheid. We gaan snoeken zeg ik maar beleefd, watte hier ie bent lange nie wies, is het antwoord. Ach zeg ik kunnen toch weleens wat nieuws proberen niet? Der komt een grom uit, en het hoofd schudt mistroostig op en neer, meneer is het er duidelijk niet mee eens.Ik doe maar net of ik gek ben en zet mijn dobber op de juiste diepte, doe er een mooie aasvis aan en begin te vissen. Gert loert eens achterom en zegt, ie bent knetter hier vang ie nog geen spiering heur! Ik doe maar net of ik niks hoor, en vis lekker door, voor in de boot echter geen teken van leven meer, meneer pakt zijn hengel niet, hij moet en zal naar zijn stek is de non verbale communicatie.


Een korte vijf minuten later krijg ik een korte droge tik op mijn hengel, ik zet de minn-kota in standje anker, en zie mijn dobber langzaam verdwijnen. Laat de lijn strak zwemmen en zet met een mooie tik de haak. Verdomd klinkt het voorin hij heb nog beet ook, geluk is altied met de de dommen, zal wel een snoekie van niks wezen! Dikke grijns op mijn kop als ik dikke bonken onder de top voel, de hengel buigt dik door en de slip giert het uit! Na een minuut of 5 ligt de eerste mooie dame klaar voor landing. Gert loert eens in het water en mompelt hmm dikke heur, mazzelpik. En terwijl ik onthaak zie ik hem toch druk met zijn hengel in de weer, ik zeg dacht dat je hier niet vissen wou? Ach mompelt die als we hier toch zo nodig tied moeten verdoen, kan ik ook wel even vissen he!


Als een korte tijd later ook zijn dobber verdwijnt en ook hij een dikke 90ter kan landen, komt de tekst die ik al verwachte, hee Eppie dit is niet de eerste keer dat ie hier vist he, mooie kerel ben ie nieuwe topstek en dan mooi de bek dicht holden hmmm. Was een verassing meld ik maar even voor de zekerheid, nou zulke verassingen mag vaker zegt mijn maat, ik dacht al hij heb tikkie van de molen gehad. Stijf kwartier later plopt Gert zijn dobber weer weg en komt never nooit weer boven, meestal zijn dat de kleinere snoeken, die pakken en zetten het dan op een zwemmen. Hij slaat dan ook mooi rustig aan, zet een beetje druk op de lijn om te voelen wat het is. En boem vol door de slip dikke meter hoor ik hem roepen, en de greys hengel gaat super krom 3lb en hij laat Gert alle hoeken zien. Ik zie hem als een gek met vlooien door de boot springen om hem maar bij de frontroller vandaan te houden. Ik zeg wat doe je toch antwoord is, ja hee straks die dikke in de schroef joh blinde. Dat ik de motor al had uitgezet, vermelde ik maar niet wat veels te grappig zo! Eindelijk komt de dame boven, vast in het grote handvat en snel dreg eruit, foto time.


Nou 45 minuten aan het vissen, en 2 in de 90 en een meterbak, hebben het weleens slechter gehad denk ik bij mezelf, als verdomd ik weer een tik op mijn hengel krijg. Dobber loopt weg en blijft staan, en loopt weer weg en staat stil. Zal maar slaan zegt mijn maat hij zit eraan heur. Ja denk ik en mooi gat in de lucht slaan, en henkie lachen! Ik zoek voor de zekerheid maar contact met de vis, en ja hoor voel toch echt elastiek aan de andere kant, dus ik mep en boem weer een dikke haha. De 2de meter van de dag mag ons ook even begroeten.


Tis echt niet normaal we zitten echt midden in de snoek hier zeg ik, jaja eerst even roken heur is het antwoord, haha wat een man. Als we mooie blauwe walmen aan het maken zijn, komt er een ander bootje langs, al wat gevangen is natuurlijk de vraag. Neuh het wil niks verkondigd Gert op luide toon, tja is het antwoord jullie zitten ook op de verkeerde plek te vissen hoor! Ik stik zowat in mijn peuk, en zwaai blauw aanlopend de behulpzame visser uit.

Nou hoor ik gaan we nog naar de stek of blijven we hier aanknoeien? Is de respons van de groene snoeker, ik kijk verbaasd op en zie mijn maat met een dikke grijns zitten. Gauw nieuwe aasvissen er aan en daar gaan we weer. Nu blijft het een beetje rustiger al weten we er in de komende 2 uur nog 2 te vangen, eentje van 84 en eentje van 91 cm. Tijd voor stek twee besluiten we, dus spullen binnenboord en gas op de plank.

Na een mooi ruig ritje over de grote plas en het boegwater wat in grote waaiers langs de Mad Rat spat, geniet ik even van het moment. Hier op het grote water waar wij al zoveel avonturen hebben beleefd, waar nieuwe vriendschappen werden gesloten en records werden verbroken, hier voel ik mij thuis! Groot water visserij kan je zoveel geven altijd weer iets nieuws, al vis ik er jaren op elke keer ontdek ik wat nieuws. Een klein onderwater heuveltje, een nieuw plantenbed etc. Honderden waypoints staan er al in mijn hummingbird bijbel. En elk symbool heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Donders mooi wark dat snoeken!


Op de andere stek waar Gert helemaal verliefd op is, gaan de aasvissen weer overboord dit stekkie het ziet er niet uit, en never nooit geen andere vissers te zien, hier vangen we jaarlijks dikke bakken!
Het is ook 1 van de stekken in ons arsenaal waar we nooit met anderen over spreken. Nou zeg ik maar even een uurtje en dan naar stek 3 toe. Wat bennie bedonderd tot donker hier, niks andere stek is de respons. Dus we slepen rustig de aasvisjes in het rond en ja hoor ze zijn der, was 2 weken geleden ook al hier even voor vissen, maar door de zachte nachten waren de voorntjes nog niet aanwezig. Nu wel dikke waaiers voor de boot uit, en het springt in elk gaatje en hoekje. Dikke smile want dit betekent snoekkie time.

Zo tussen 13,00 en 16,30 weten we er 9 bij te vangen, en het zijn mooie dikke sterke snoeken die superwild aan de hengel trekken. We hebben weer een prachtige snoekdag beleefd zeggen we tegen elkaar als de duisternis aan het invallen is. Mijn maat geeft me een cola bacardi aan en met een peukie erbij loeren we beide in stilte over het wijd! Nog heel even genieten en dan weer terug naar de wereld van lawaai, telefoons die maar blijven gaan, en mensen met haast!


Bij de trailerhelling kwamen we de andere visser nog tegen, en was de vraag hoe was het, paar kleintjes antwoorden we. Snap ik niet zegt de beste man ik had er 5 en ook nog een beste van 92cm!
Hmm zegt Gert moei ons dan toch een keer veur doen ,want wij hebt altied maar kleinties!


Fish On

Hilco,Reacties

Er zijn 4 reacties

 Chris schreef op 18-12-2011 om 17:03:17
Ip opgeslagen


mooie vissen, en een supermooi sjaaltje!:)

 Marco schreef op 17-12-2011 om 20:39:12
Ip opgeslagen


Schitterend!!  

 Michel schreef op 17-12-2011 om 12:56:10
Ip opgeslagen


Heel leuk verslag Hilco!! En donders wat 'n bakken  

Grtz Michel

 Rix schreef op 17-12-2011 om 06:47:08
Ip opgeslagen


Briljant verslag weer, ik ben weer van mijn stoel gerold van het lachen! En nog dikke bakken ook!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01778 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign