Decembrrrrr...
 Geplaatst op  15-12-2011  door Sybren
4207 keer bekekenHet liefst wel he...

December Brrrrrr…..de maand dat de prijzen van de goedkope zeevis explosief stijgen door de vele tonnen sardines, spiering, makrelen en haringen die met een dreg in de rug kennis maken met het Nederlandse binnenwater. En het belangrijke de vele monsters die in deze tijd gevangen worden.


Zo jammer he

Het is zondag half zeven als mijn wekker ik zie dat ik een bericht van Rick heb met een foto een strip paracetamol en een bak koffie non de ju dat kon ik ook wel gebruiken. Ik strompel uit bed zet koffie stap onder de douche kleed me aan en daar is Rick ook al met de woorden: ‘ ik heb eerst koffie nodig!’ En met de walm had hij mijn 14 kippen wel kunnen bedwelmen. NOuja ik lag vier uur en kon het nodige ook wel gebruiken!


Rustig glijden we de Linder in het ruime sop de eerste dag doodazen met de nieuwe boot. We trollen richting doodaas spot nummer 1, na een half uurtje trollen stuur ik hem boven een mooi talud en de hengel gaat direct hoepeltje krom vissssss.!! Na een korte dril sta ik op de foto met een mooie 70er. We besluiten de dobber uit te gooien met een grote voorn Almelooo en maken een drift.


Een nood kreet komt voor uit de boot Rick’s aasvis aan de fireball is zo juist gegrepen en zo lost hij de vis ook weer. Rick draait hem rustig binnen en tot onze verbazing zien wij uit de diepte een schitterende negentiger aankomen tot netjes naast de boot en blijft daar even liggen met het gebaar van landt me dan?. De vis doet dan nog een poging maar mist op een haar na het aas. De adrenaline giert dan door de jongetjes heen.


Oeps andersom graag

Op de fish finder is duidelijk te zien dat hier heel veel aasvis en grote bananen zitten. We besluiten de boot even aan een stijger te hangen hengels uit en wachten. Zo waar komt er direct een man naar buiten. Ik verwacht direct de woorden: ‘heren willen jullie even bij mijn stijger weg gaan!’. Nee de man vraagt ons jongens ook zin in een kopje koffie het is zo koud? Geweldig alstublieft meneer. Alles er in ? Ja alles er in melk en suiker. Rick slaat over ik krijg een bak koffie in een plastic beker. Meneer meld dat het veel te koud is gooi de beker maar in de tuin die vind ik wel weer. Super na de bak koffie gaan we toch honderd meter verkassen hier mag het wel baten Rick krijgt weer vis op de fireball en mist weer! Rick blijft spelen met het aas aan het oppervlak en daar komt de vis ook al heel langzaam aan na enig aarzelen verdwijnt hij heel langzaam, 2 seconden later is hij er weer maar bedenkt zich toch, de vis komt nog een keer terug maar gaat niet over tot bijten. Zo zegt Rick als ik jou was zou ik maar eens een nieuwe dobber kopen want hij zinkt! Snel er naar toe 1,2,3…10 slaan en hangen. Het filmpje verteld de rest!


Ja zo is het beter! modder vet visje met klei op de buik dat zegt al genoeg over waar ze uithangen
Bij deze de wispelturige vis! Goed kijken hij komt steeds weer bij het aas kijken


De boot lijkt inmiddels wel een hengel mikado alles licht over mekaar heen, hengels weer in en ik kan zo snel niet denken of er is al weer een dobber onder te zware aasvis denk ik bij me zelf dobber gezonken ? Nee de lijn trekt strak en slaan een kleine vis heeft mijn aasvis te pakken net voor het landen lost die de aasvis fotootje eeeeeen doooooor… na een tijdje besluiten we te verkassen Rick kookt een rookworst. Rick weet dan weer een hele zachte aanbeet te veroveren heel rustig loopt de lijn weg. Rick slaat en weer mis het zit de man die altijd vangt vandaag niet mee.


Het begint inmiddels harder te waaien de rest van de dag vullen we met de nodige onzin films kijken op de telefoon elkaar vertellen hoe mooi dat wel niet is, moppen vertellen, hengels slopen, lijnen in de knoop maken, trollen en vieze praatjes. Het zit er niet meer in.. We brijen er een eind aan het was zeker niet een succes vandaag maar de actie maakte het toch heel spannend. En ook heel leerzaam want hoe veel vissen aarzelen op deze manier als je grote planken hout en halve auto banden trold ?

De groeten Uit FrieslandReacties

Er zijn 8 reacties

 niels schreef op 19-12-2011 om 10:20:12
Ip opgeslagen


Leuk verhaal, erg om kunnen lachen, vooral die man met de koffie 
Mooie vissen, kerels

 Michel schreef op 17-12-2011 om 12:50:21
Ip opgeslagen


Haha zal wel weer een dwaas dagje geweest zijn   Leuke vissen kerels!! (En verslag)

 Jacco schreef op 16-12-2011 om 16:29:15
Ip opgeslagen


Hahaha t zal ook weer niet stelletje mafkezen xD. Leuk verslag en vangsten Dames!

 Remco schreef op 16-12-2011 om 13:51:06
Ip opgeslagen


Leuk verslag om te lezen. Als je brak bent is het toch heerlijk om goed uit te waaien? 's Avonds waren jullie zeker niets meer waard 
Commentaar van Sybren:
Niet veel meer idd haha

 Hilco schreef op 16-12-2011 om 01:17:18
Ip opgeslagen


Top dagje, zere kop en toch op pad, en die pan met knakworst maakt het plaatje compleet he!

Groet Hilco
Commentaar van Rix:
hoho, rookworst he! Wij doet niet aan die klĂŞne worstjes!

 Marco schreef op 16-12-2011 om 00:47:03
Ip opgeslagen


Lekker bezig heren Spielberg. Leuke vidjes. Had het al via een enthousiast telefoongesprek gehoort.
Toch mooie wintervissen  

 Pieter schreef op 15-12-2011 om 22:34:11
Ip opgeslagen


De avonturen die we toch iedere keer wel weer gewend zijn van jullie, leuk verslag weer Sybren. Ook leuk om te zien dat er steeds meer filmpjes in de verslagen komen, ontzettend leuk om te bekijken!

 Rix schreef op 15-12-2011 om 21:57:03
Ip opgeslagen


Was weer een dwaas avontuur! Ik mis alleen nog het filmpje van de snoek die even polshoogte kwam nemen bij mijn aasvis!
Commentaar van Sybren:
speciaal voor jou toegevoegt

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02904 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign